ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Άρης έχασε τα άχαστα, πήρε το… διπλό (1-2) στο Χαριλάου με Γκρέι και περιμένει τώρα την Μακάμπι!

Ο Άρης έχασε τα… άχαστα, πήρε το… διπλό (1-2) στο Χαριλάου, προκρίθηκε με συνολικό σκορ 7-2 και περιμένει τώρα την Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι η αντίπαλος του στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa Concenrence League!

H ομάδα του Χερμάν Μπούργος με την “προίκα” του εμφατικού 5-1 του πρώτου αγώνα, δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα στη σημερινή ρεβάνς, όπου τυπικά ήταν γηπεδούχος η Γκόμελ, στο κεκλεισμένων των θυρών Κλεάνθης Βικελίδης. Οι κιτρινόμαυροι είχαν σωρεία ευκαιριών να δώσουν μεγάλες διαστάσεις και στο σημερινό σκορ, όμως το τελικό 1-2 αποτελεί μαγική εικόνα, αλλά η ουσία δεν αλλάζει: ο Άρης σφράγισε το εισιτήριο του και ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό του ταξίδι με τον καλύτερο τρόπο.

Θα ήταν κρίμα σήμερα να μην νικήσει ο Άρης για λόγους γοήτρου, αλλά και να δώσει πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα, όμως στο τέλος “προσπέρασε” την δική του ποδοσφαιρική αφέλεια, αλλά και τον κακό Βέλγο διαιτητή που πήγε να τινάξει το ματς στον αέρα.

Η δεύτερη νίκη των κιτρινόμαυρων ήρθε με δυο γκολ του Αντρέ Γκρέι, στο τέλος των δυο ημιχρόνων!

Ο Άρης θα μάθει αύριο το βράδυ τον αντίπαλο του, μετά την ρεβάνς του αγώνα Μακάμπι-Ζίρα (20:30), με τους Ισραηλινούς να έχουν υπέρ τους το 0-3 του πρώτου αγώνα.

ME ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ Ο ΑΡΗΣ

Ο Χερμάν Μπούργος κατέβασε τους κιτρινόμαυρους με τέσσερις αλλαγές, ενώ επέλεξε σχηματισμό 4-4-2, χρησιμοποιώντας τους Εμπακατά, Μαζικού, Ντιόπ και Μαντσίνι αντί των Οντουμπάγιο, Πίρσμαν, Νταμπό και Ιτούρμπε. Η ενδεκάδα του Άρη: Κουέστα – Eμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού – Καμάτσο, Ντιόπ, Ντουκουρέ, Μαντσίνι – Πάλμα, Γκρέι.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Στο άδειο Κλεάνθης Βικελίδης, είχαμε στο ξεκίνημα ένα ανοιχτό παιχνίδι. Ο Άρης είχε στο 9′ διπλή ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα. Αρχικά ο Πάλμα για λίγο δεν βρήκε τον Γκρέι, στο ίδιο λεπτό η συνεργασία έγινε με τον Γκρέι από καλή θέση ανενόχλητος να αστοχεί με φάτσα την εστία. Στο 10′ καλή εκτέλεση φάουλ του Κοστρόφ, ο προωθημένος Μπάχα πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα πάνω από την εστία του Κουέστα. Και στο 12′ ο Μαντσίνι έκλεψε ψηλά και σούταρε με δύναμη από απόσταση, είχε απάντηση ο τερματοφύλακας της Γκόμελ.

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ 23′ ΤΟΝ ΝΤΙΟΠ

Ο Μπούργος προχώρησε στο 23′ στην πρώτη γρήγορη αλλαγή στην ενδεκάδα, βγάζοντας τον Ντιόπ, μετά από σκληρό φάουλ που έκανε για το οποίο δέχθηκε την κίτρινη κάρτα και ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Νταμπό. Ο Αργεντίνος προφανώς φοβήθηκε μια δεύτερη κίτρινη στον Ντιόπ κι έσπευσε να τον αντικαταστήσει. Στο 29′ είχαμε νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη με τον Εμπακατά να κάνει ωραία σέντρα και τον Καμάτσο να αστοχεί με κεφαλιά από πολύ κοντά.

ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ… 0-1 ΜΕ ΓΚΡΕΪ

Ο Άρης συνέχισε να πιέζει και στο 39′ χάθηκε μια ακόμη σπουδαία ευκαιρία. Μετά από κόρνερ του Πάλμα, ο Νταμπό έκανε την προβολή από κοντά, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Το γκολ ήρθε ακριβώς στο 45′. Ο Μαντσίνι βρήκε ωραία στον χώρο τον Γκρέι που μπήκε στην περιοχή και με σουτ νίκησε τον Καβαλέου κάνοντας το 0-1! Ένα γκολ που άξιζε σίγουρα ο Άρης με την εικόνα που είχε στο πρώτο 45λεπτο.

ΔΙΠΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ ΑΚΡΑ- ΡΕΣΙΤΑΛ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙ

Με διπλή αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο ο Άρης. Πίρσμαν αντί του Μαζικού και Οντουμπάγιο αντί του Εμπακατά, μια και οι δυο παίκτες είχαν κίτρινη κάρτα και ο Μπούργος προτίμησε να τους “προστατεύσει”.

Ο Άρης μπήκε δυνατά και στο β΄μέρος. Μεγάλη ευκαιρία στο 48′ με τον Λουίς Πάλμα να μην σκοράρει μέσα από την περιοχή, ενώ στο 53′ και ο Γκρέι βρέθηκε μια ανάσα από το να σκοράρει! Οι κιτρινόμαυροι άγγιξαν το γκολ και στο 58′, όταν μετά από σέντρα του Γκρέι, ο Πίρσμαν βρέθηκε ολομόναχος μέσα στην περιοχή, αλλά πλάσαρε ψηλά άουτ. Στο 62′ σε μια υποδειγματική αντεπίθεση του Άρη, ο Μαντσίνι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι! Απίστευτη ευκαιρία στο 67′ για τον Άρη, με τον Πάλμα να βγάζει μόνο του τον Καμάτσο, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Καβαλιό σε τετ-α-τετ.

ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ 1-1

Είναι χαρακτηριστικό της υπεροχής του Άρη, ότι μόλις στο 71′ ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Γκόμελ, αλλά ο Κουέστα “νίκησε” τον Μάκας, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα είχε οριζόντιο δοκάρι σε σουτ του Σέτνκο. Η Γκόμελ ισοφάρισε με… ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσε ο… κακός (σε ένα επί της ουσίας αδιάφορο ματς) Βέλγος διαιτητής, όταν “ανακάλυψε” παράβαση σε προσπάθεια του Πίρσμαν. Έτσι στο 82′ ο Γκογκολασβίλι ευστόχησε κάνοντας το 1-1.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ

Η… τάξη αποκαταστάθηκε στο 91′. Ωραία κίνηση από τον Ιτούρμπε που έκανε την σέντρα με τον Γκρέι να κάνει το απευθείας σουτ και να σκοράρει (1-2), το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Oι συνθέσεις:

ΓΚΟΜΕΛ (Νεβίνσκι): Kαβαλιόφ, Κουτσίνσκι, Σόκολ, Άφι, Πάντια, Μπάγκα, Κοστρόβ (Σοβπέλ 87′), Σέντκο (Γερμακόβιτς 88′), Αντεόλα (Ποταπένκο 80′), Ανιουφρίεφ (Καζλούσκι 68′), Μάκας (Γκογκολασβίλι 80′).

ΑΡΗΣ (Μπούργος): Κουέστα, Eμπακατά (Οντουμπάτζο 46′), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού (Πέερσμαν 46′), Μαντσίνι, Καμάτσο (Ιτούρμπε 83′), Ντιόπ (Νταμπό 23′), Ντουκουρέ, Πάλμα (Χατζηϊωάννου 83′), Γκρέι.

Διαιτητές του αγώνα οι Βέλγοι Nicolas Laforge (διαιτητής), Laurent Conotte – Ruben Wyns (βοηθοί διαιτητή) και Wesli De Cremer (4ος διαιτητής).

To Top