ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Άρης έχει την ευκαιρία του για την πρώτη μεγάλη νίκη (PRESSARIS LIVE, 19:00)

Μια μεγάλη νίκη αναζητά ο Άρης για να μπορέσει να χτίσει πάνω σε αυτή την ταυτότητά του και την αυτοπεποίθησή του. Σήμερα (19:00) έχει άλλη μία ευκαιρία, υποδεχόμενος στο Αλεξάνδρειο τον Παναθηναϊκό, στον αγώνα που κλείνει την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι κίτρινοι μετρούν ήδη δύο νίκες στην έδρα τους την φετινή χρονιά, όσες έκαναν πέρσι σε όλοκληρη την περίοδο. Προσπαθούν ακόμα να βρουν αγωνιστική ταυτότητα, να βρουν έναν τρόπο παιχνιδιού που θα είναι αποτελεσματικός, να βρουν σταθερότητα στην απόδοσή τους και από τα… ενδότερα προκύπτει ως εκτίμηση πως μία νίκη επί ενός αντιπάλου σαν τον Παναθηναϊκό θα είναι ικανή να βγάλει την ομάδα από το αγωνιστικό αδιέξοδο στο οποίο φαίνεται πως βρίσκεται.

Ο Άρης δεν είναι φαβορί σήμερα. Δεν είναι όμως και αουτσάιντερ, υπό την έννοια ότι έχει τα “όπλα” να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στην σημερινή κατάστασή του. Παρότι απουσιάζει ο Βασίλης Καββαδάς, ο Άρης έχει να παρατάξει ποιότητα απέναντι στον Παναθηναϊκό για να μπορέσει να παραμείνει διεκδικητής της νίκης ως το τέλος.

Τι πρέπει να κάνει ο Άρης; Λειτουργία στην… εντέλεια

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει όλα να λειτουργήσουν στην εντέλεια, κάτι που μέχρι σήμερα δεν το έχει καταφέρει η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη. Είναι γεγονός ότι ο Άρης θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί την κούραση των παικτών του Παναθηναϊκού. Και την σωματική καθώς ο σημερινός θα είναι ο τρίτος αγώνες σε έξι ημέρες (Ρεάλ στη Μαδρίτη, Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ οι προηγούμενοι δύο) και την ψυχολογική, διότι οι πράσινοι ηττήθηκαν στα προηγούμενα παιχνίδια τους στην Ευρωλίγκα στις λεπτομέρειες από τους αντιπάλους τους.

Ο Άρης πρέπει να παρουσιάσει συνέπεια στην αμυντική λειτουργία του, να μην αφήσει τον Παναθηναϊκό να επιβάλλει τον ρυθμό του και αυτό θα γίνει με δύο τρόπους. Καταρχήν ελέγχοντας τα ριμπάουντ, μη δίνοντας δεύτερες επιθέσεις στον αντίπαλο και επιθετικά κάνοντας όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη. Χαμένες μπάλες τύπου… Νίμπουρκ ή Αμαλιάδας θα είναι καταδικαστικές σήμερα. Επίσης, θα πρέπει να έχει πολύ καλό μακρινό σουτ. Το καλό ποσοστό στο τρίποντο θα ανοίξει την άμυνα του Παναθηναϊκού, θα κάνει τον Άρη πιο απρόβλεπτο και θα αυξήσει τις πιθανότητές του για νίκη.

Ευκαιρία υπάρχει. Οι συνθήκες ευνοούν τον Άρη, διότι ο Παναθηναϊκός θα αναγκαστεί να πάει σε μικρό ροτέισον, απουσιάζει ο καλύτερος αμυντικός του (Τζέιμς Γκιστ) και έχει δείξει ότι δεν αντιδρά σωστά στο τέλος των αγώνων. Στο χέρι των παικτών και του Πρίφτη είναι να πάνε το παιχνίδι εκεί που θέλουν και να το διεκδικήσουν ως το τέλος.

To Top