«Ο Άρης έχει το πλεονέκτημα να πάει στον τελικό»

O πρώην προπονητής της μπασκετικής ομάδας του Άρη, Βαγγέλης Αλεξανδρής μίλησε μεταξύ άλλων για την κλήρωση του κυπέλλου και το ματς του Άρη με τον Πανιώνιο, για τα στοιχεία που θα κρίνουν αυτήν την αναμέτρηση και για την παρουσία του κόσμου και το αν αυτή θα φέρει πίεση στους παίκτες των «κίτρινων».

Aναλυτικά τα όσα είπε στα “ΑΝ 98,7”:

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στην κλήρωση του κυπέλλου που έφερε τον Άρη αντιμέτωπο με τον Πανιώνιο στο «Παλέ»: «Κατ’ αρχήν, μέτρησε πολύ η διαμαρτυρία του κόσμου όσον αφορά τον τελικό κυπέλλου, γιατί οι περισσότεροι πίστευαν ότι οι τελικοί Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού δεν ήταν σύμπτωση. Το σημαντικό είναι ότι θα διεξαχθεί ο τελικός με κόσμο. Βλέπαμε τελικούς με ελάχιστο κόσμο και μάλιστα πάλι γίνονταν επεισόδια.

 

Έγινε η κλήρωση και ο Άρης στάθηκε πολύ τυχερός. Έχει στην έδρα του τον ασθενέστερο από τις τρεις ομάδες, τον Πανιώνιο. Ο Πανιώνιος είναι σοβαρή ομάδα και θα έρθει εδώ με στόχο να παίξει και να κερδίσει. Εκτιμώ ότι το πλεονέκτημα το έχει ο Άρης. Ο Πανιώνιος έχει λίγο καλύτερη ομάδα, αλλά η έδρα παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια. Ο Άρης έχει και τον Αθηναίου που ξέρει τον Πανιώνιο και έχει πολλά να πει και να βοηθήσει τον προπονητή του».

 

Για το ότι ο φετινός Πανιώνιος δεν είναι τόσο καλός όσο πέρυσι, είπε: «Δε θα συμφωνήσω ότι ο Πανιώνιος είναι τόσο κακός. Απλά παίζει πάλι στην Ευρώπη και είναι δύσκολο να διαχειριστείς τα αποτελέσματα και στις δύο διοργανώσεις. Η κούραση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Έχει καλή ομάδα, τον ίδιο προπονητή, αλλά έχει αλλαγές στο ρόστερ. Με τον ίδιο προπονητή, οι βασικές αρχές μένουν ίδιες και οι νέοι παίκτες προσαρμόζονται πιο γρήγορα».

 

Για την πίεση του κόσμου και αν αυτή θα παίξει ρόλο, ανέφερε: «Αυτό με την πίεση είναι ένας μύθος. Για το παιχνίδι, η δυναμικότητα των ομάδων είναι περίπου ίσες. Οπότε, είναι θέμα βραδιάς. Αυτό συνέβη και στα ματς με τον ΠΑΟΚ. Δεν πρέπει να επαναπαυτεί ο Άρης στο ότι έχει την έδρα. Υπάρχουν έμπειροι παίκτες όπως ο Πελεκάνος, ο Ασημακόπουλος και ο Χαρίσης. Ακόμα και κάποια νεαρά παιδιά έχουν εμπειρίες».

 

Για το αν θα επηρεάσει κάποια από τις δύο ομάδες το παιχνίδι πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων, που προηγείται αυτού του κυπέλλου, τόνισε: «Αποκτούν μια οικειότητα. Ο ένας θα ξέρει καλύτερα τον άλλο. σίγουρα επηρεάζει. άλλο είναι να αντιμετωπίζεις έναν παίκτη πρώτη φορά και άλλο να τον έχεις αντιμετωπίσει. Θα βοηθήσει και το σκάουτινγκ. Πλέον, δε μπορείς να κρυφτείς. Εκτός αν βάλεις κάτι καινούριο τέτοια στιγμή».

 

Για το πόσο θα επηρεάσει η κούραση που θα υπάρχει μέχρι τότε, ειδικά από πλευράς Πανιωνίου με τα συνεχόμενα παιχνίδια για πρωτάθλημα και Ευρώπη, σημείωσε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Ο Πανιώνιος δεν έχει και κανένα πολύ βαθύ ρόστερ. Θα παίξουν ρόλο και τα ταξίδια. Όταν ήμουν στον Άρη και παίζαμε Ευρώπη, μας κούραζε πολύ και χάσαμε παιχνίδια για το πρωτάθλημα που θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Η κόπωση σίγουρα θα βγει».

 

Για την κλήρωση του κυπέλλου και τη μη συνάντηση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στον τελικό, σχολίασε: «Η ομορφιά του κυπέλλου είναι η κλήρωση. Όταν ξέρεις εκ των προτέρων ότι οι δύο «αιώνιοι» θα παίξουν στο τελικό, όλη η υπόλοιπη διοργάνωση χάνει την αίγλη. Είναι ένα κίνητρο για άλλες ομάδες. Ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να γίνει, αν και αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο. Μόνοι μας υποβαθμίσαμε αυτό το θεσμό. Έχω πάει σε πολλά φάιναλ φορ και είναι πολύ όμορφα».

To Top