ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Άρης έχει φέτος διαφορετική αύρα… Η φιλοδοξία δείχνει το δρόμο της επιτυχίας!

Κάθε άνθρωπος έχει χαρακτηριστικό  της προσωπικότητας του την φιλοδοξία για να μπορεί να πετυχαίνει στόχους και να γίνεται καλύτερος στη ζωή του.

Είναι ένα εκ φύσεως δεδομένο το οποίο δεν υπόκειται σε περιορισμούς. Ενίοτε χαρακτηρίζεται υπέρμετρη φιλοδοξία όταν κάποιος θέλει να πετύχει υψηλούς στόχους χωρίς να έχει τις δυνατότητες , υπό την κρίση των γύρω μας, άλλοτε εξωπραγματική αλλά σίγουρα δεν υπάρχει αντικειμενική άποψη περί αυτής. Η φιλοδοξία έχει δύο ορισμούς κατά την ψυχολογία. Η πρώτη έχει να κάνει με την φιλοδοξία ως επιθυμία απόκτησης δόξας, όπως προκύπτει από το φίλος και δόξα και η δεύτερη ως επιθυμία απόκτησης ενός στόχου ή ονείρου. Ο δεύτερος ορισμός είναι πολύ πιο κοντά στα αρειανά μας θέλω. Ο φιλόσοφος Ralph Waldo Emerson το έθεσε άλλωστε καλύτερα από όλους: «Χωρίς φιλοδοξία, τίποτα δεν αρχίζει. Χωρίς δουλειά, τίποτα δεν τελειώνει».

-Υπάρχει το δίλημμα κατά πόσο η φιλοδοξία είναι ελάττωμα ή προτέρημα. Η απάντηση έρχεται μέσα από τα ίδια τα βιώματα του καθενός. Αν η φιλοδοξία γίνει εμμονή και υπηρετείτε πατώντας επί πτωμάτων τότε γίνεται ματαιοδοξία και καταλήγει σε κυνήγι στόχου έξω από τις δυνάμεις του ανθρώπου. Γιατί ο στόχος έχει την σημασία του, όταν ικανοποιεί πρωτίστως τον φιλόδοξο και αποκτάται μέσα από τις δικές του δυνατότητες. Πολλοί φιλόδοξοι έγιναν ματαιόδοξοι, κακέκτυπα αυτών που ήθελαν να μοιάσουν. Αν κοιτάξουμε δίπλα μας θα αναγνωρίσουμε τέτοιους «φιλόδοξους»….

– Θα μου πεις τώρα τι σχέση έχει ο πρόλογος με τον ΑΡΗ. Θεωρώ ότι ο ΑΡΗΣ φέτος εκπέμπει μια διαφορετική αύρα. Έχει την εικόνα του πιο ώριμου , πιο συγκεκριμένου, του σίγουρου, αυτού που ξέρει τι θέλει και πως θα το πετύχει. Η φιλοδοξία του κόσμου όρισε το δρόμο που θα βαδίσει η ομάδα και κάθε κίνηση αντιμετωπίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα. Είναι ίσως η πρώτη φορά που κανείς δεν ασχολείται με αυτούς που φεύγουν. Κανείς δεν κάνει κήρυγμα για την χρησιμότητα του ενός ή του άλλου παίκτη που η ίδια η ομάδα επέλεξε να μην τον κρατήσει στο ρόστερ. Η αλήθεια είναι ότι ο ΑΡΗΣ πλέον επιλέγει ποιους θέλει και ποιους όχι.

– Παίκτες που έχουν προσφέρει αποδεδειγμένα στην ομάδα, αποτελούν παρελθόν. Το βλέμμα μας όμως είναι στραμμένο σ’ αυτούς που θα έρθουν. Σ’ αυτούς που θα μπολιαστούν με τη δική μας τρέλα και τις απαιτήσεις μας. Επιτέλους είμαστε στη θέση να ευχαριστούμε τους φευγάτους και αυτοί να ανταποδίδουν, να καλωσορίζουμε τους νέους και να φιλοδοξούμε ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για τον ΑΡΗ. Τα βήματα που γίνονται φαίνεται να είναι σε μια βάση προπονητικής και ποδοσφαιρικής λογικής. Πρώτα φεύγουν όσοι δεν είναι πλέον απαραίτητοι  και μέσα από τη δουλειά του scouting γίνονται οι συζητήσεις για την ενίσχυση της.

-Οι εποχές που άλλαζαν δέκα-δέκα οι παίκτες από χρονιά σε χρονιά αποτελούν ένα κακό παρελθόν. Μπαίνουμε σε εποχή που οι ρόλοι του καθενός , γίνονται φανεροί και αποκτούν ουσία. Υπάρχει αυτό που λέμε «ο ποδοσφαιρικός κορμός» και μπαίνουν οι προσθήκες για να τον ενισχύσουν. Χωρίς φανφάρες, με συγκεκριμένα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά, με γνώση του προπονητή για τους υποψήφιους παίκτες, ανεβαίνει το επίπεδο του ΑΡΗ.

– Όλα θα φανούν στο γήπεδο που λέει ο λαός, αλλά η οργανωμένη προσπάθεια έχει τη δική της αξία. Δείχνει νοοτροπία, φιλοδοξία, ετοιμότητα, υγεία, χαρακτηριστικά που κάνουν την διαφορά. Ο ΑΡΗΣ δεν κυνηγάει έναν τίτλο. Μέσα από την προσπάθεια θα κατακτήσει τίτλους. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία. Δύο χρονιές τερμάτισε τρίτος και έχασε για λίγο την δεύτερη θέση. Η φετινή χρονιά ξεκινάει με μίνιμουμ επιτυχία τη δεύτερη θέση. Το πρωτάθλημα είναι ο φιλόδοξος στόχος. Και είναι μέσα στις δυνατότητες του. Δεν είναι κανένας άλλος καλύτερος. Ας το εμπεδώσει ο οργανισμός ΑΡΗΣ αυτό για να μην χάσει την ευκαιρία. Δεν μιλάω για υπέρβαση. Είναι εφικτό και πρέπει να δοθεί η μάχη της κατάκτησης του τίτλου. Χωρίς υπεκφυγές.

-Η φιλοδοξία λοιπόν μας οδηγεί σε νέους δρόμους. Ανοίγει τους ορίζοντες μας για να δούμε μακριά. Πέρα από τα σύνορα των μέχρι σήμερα πεπραγμένων. Παρακολουθούμε την ομάδα να μεγαλώνει (και άλλες να μικραίνουν), έχοντας ως όριο του ονείρου μας το ακατόρθωτο. Ο ΑΡΗΣ είναι έτοιμος για επόμενο βήμα. Οι στόχοι όλων είναι κοινοί και συνυφασμένοι με τον δικούς μας τρόπους. Οι εκφραστές των απαιτήσεων μας δείχνουν έτοιμοι και σοβαροί. Κάθε αρχή και δύσκολη μεν αλλά ότι σπείρεις αυτό θα θερίσεις δε …

To Top