ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Άρης ήταν η πρώτη ομάδα που κατέκτησε το… treble!

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες μέρες για το treble, που κατέκτησε ο Ολυμπιακός, πανηγυρίζοντας το πρωτάθλημα, το κύπελλο και στις αρχές της σεζόν το Super Cup, στο φάιναλ φορ, το οποίο έγινε στη Ρόδο. Η πρώτη ελληνική ομάδα, ωστόσο, που κατέκτησε και τους τρεις εγχώριους τίτλους ήταν ο Άρης την αγωνιστική περίοδο 1986-87.

Οι κιτρινόμαυροι πρόσθεσαν στη συλλογή τους, αρχικά, το Super Cup στο ξεκίνημα της σεζόν 1986-87 (αρχές φθινοπώρου του 1986), κερδίζοντας δύο φορές τον Παναθηναϊκό, ένας τίτλος που αναγνωρίστηκε πρόσφατα, με την ανάρτηση του 22ου λάβαρου, στην οροφή του Nick Galis Hall.

Στη συνέχεια, ο Άρης κατέκτησε αήττητος το πρωτάθλημα, επικρατώντας στον μοναδικό τελικό των πλέι οφ (οι ομάδες μετέφεραν τότε τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου) τον Πανιώνιο, με το εντυπωσιακό 129-81, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

Σε ό,τι αφορά το κύπελλο, η παρέα του Γκάλη, του Γιαννάκη και των υπολοίπων συνέτριψε τον Πανελλήνιο με 110-70 στον τελικό, που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Έτσι ολοκλήρωσε τη σεζόν με την κατάκτηση του treble, που ήταν το πρώτο στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ και χρειάστηκε να περάσουν 36 χρόνια, κι αφού επέστρεψε το 2020 η διεξαγωγή του Super Cup, για να το επαναλάβει κάποια ομάδα.

To Top