ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Άρης ήταν… φωτιά και πήρε πολύτιμη νίκη (3-1), βλέποντας πρόκριση με μπαλοθιά του Ιτούρμπε (videos)

Ο Φωτιάς προκλητικά δεν έβλεπε τίποτα στο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης τελικά ήταν αυτός… φωτιά και νίκησε ΟΦΗ και «σφυρίχτρα», αν και έκανε στο δεύτερο μέρος τα εύκολα, δύσκολα και βλέπει την πρόκριση, πηγαίνοντας στην Κρήτη με το προβάδισμα του πολύτιμου 3-1 στις βαλίτσες του.

Αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα ο… διεθνής Φωτιάς, έκλεισε τα μάτια δυο φορές σε πέναλτι μαρς, στο πρώτο μέρος, όμως ο Διαμαντόπουλος που ήταν στο VAR, έσωσε τα προσχήματα! Οριακή η φάση και του 65’ με τον Άρη να πετυχαίνει γκολ, αλλά το VAR αυτήν την φορά να «χρεώνει» τον Εντιαγέ με οφσάιντ.

Ο Άρης προηγήθηκε με τα δυο πέναλτι με 2-0 στο πρώτο μέρος, έμεινε σε μια ανούσια κατοχή της μπάλας στο δεύτερο, καρδιοχτύπησε όταν δέχθηκε γκολ από τον ΟΦΗ, αλλά δεν «πλήρωσε» την αμυντική του αδράνεια και την έλλειψη καθαρού μυαλού -ίσως και λόγω κούρασης- χάρη στην γκολάρα… μπαλοθιά του Ιτούρμπε (3-1) που έβαλε… φωτιά στην υπόθεση πρόκρισης!

ΜΕ ΔΥΟ ΑΛΛΑΓΕΣ

Με δύο αλλαγές ξεκίνησε την ενδεκάδα του ο Άρης. Ο Άκης Μάντζιος δεν άλλαξε πολλά στην μορφή του πετυχημένου σχήματος της Τούμπας, με μία αναγκαστική αλλαγή και μία τακτική. Έτσι έριξε στη “μάχη” τους Ντένις, Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Γκάνεα, Τζέγκο, Σάσα, Γκαρσία, Εντιαγέ, Γκάμα, Καμαρά. Ξεκάθαρη η εικόνα του πρώτου 10λεπτου. Περισσότερο της υπομονής και για τους δύο, κανείς δεν είχε την πρόθεση να ρισκάρει. Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να χτυπήσει περισσότερο από τη δεξιά πλευρά.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕ ΓΚΑΜΑ

Ο Άρης πήρε αυτό που ήθελε νωρίς στο παιχνίδι, έχοντας την πρωτοβουλία και καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Στο 16′ ο Μπρούνο Γκάμα ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Καμαρά, όταν τον γκρέμισε ο Βούρος στη μικρή περιοχή. Ο Φωτιάς βέβαια συμβουλεύτηκε το VAR, ενώ έδειξε κίτρινη, αντί για κόκκινη στον παίκτη του ΟΦΗ.

 

Κ

 

“ΤΥΦΛΩΣΗ¨” ΦΩΤΙΑ, ΑΛΛΑ 2-0 ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ VAR!

Ο Άρης προσπάθησε να κλείσει με ένα ακόμη γκολ το δεύτερο ημίχρονο, δίνοντας περισσότερο χώρο στον ΟΦΗ και χτυπώντας στις αντεπιθέσεις. Καλή στιγμή στο 37′ η κεφαλιά του Φαμπιάνο μέσα από την περιοχή, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στις καθυστερήσεις του πρώτο ημιχρόνου, χρειάστηκε πάλι το VAR αποδώσει δικαιοσύνη! Απίστευτος ο Φωτιάς, ξεπέρασε τον εαυτό του, αγνοώντας αρχικά πέναλτι μαρς πάνω στον Εντιαγέ από μαρκάρισμα του Μεγιάδος. Ο Διαμαντόπουλος (ευτυχώς) έσωσε τα… προσχήματα για δεύτερη φορά, τον κάλεσε στην οθόνη και δόθηκε το πέναλτι. Αυτή την φορά ο Καμαρά έκανε το 2-0 από την… άσπρη βούλα!

Ο Άρης ήταν πολύ καλύτερος στο πρώτο μέρος και πήρε το προβάδισμα. Ο ΟΦΗ δεν απείλησε καθόλου καθώς τα σουτ του Τοράλ και του Λάμπρου καταγράφονται μεν στη στατιστική αλλά δεν ήταν ευκαιρίες.

Μ

ΜΑΝΤΣΙΝΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ, ΓΚΟΛ Ο ΟΦΗ (2-1)

Ο Μαντσίνι πέρασε στο β΄ ημίχρονο στην θέση του Γκαρσία, με τον Άρη να αναζητάει περισσότερο ενέργεια και πίεση ψηλά. Ο ΟΦΗ ήταν αυτός πάντως που κατάφερε να μειώσει, χάρη στην ατομική προσπάθεια του Καστάνιος και την αδράνεια της κιτρινόμαυρης άμυνας στο 56′ (2-1).

ΤΡΙΠΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ

Στο 65′ ακυρώθηκε πάλι με την συμμετοχή του VAR γκολ του Άρη, σε προσπάθεια του Καμαρά κι αυτογκόλ του Διαμαντή, μια χρεώθυηκε με οφσάιντ ο Εντιαγέ σε οριακή φάση. Στο 69′ ο Μάντζιος έκανε τριπλή αλλαγή για τον Άρη. Ο Λουμόρ αντί του Γκάνεα, ο Ματίγια αντί του Ντιαγέ και ο Ιτούρμπε αντί του Γκάμα, θέλοντας να πετύχει ακόμη ένα γκολ, για να κάνει πιο ξεκάθαρη την υπόθεση πρόκρισης.

ΓΚΟΛΑΡΑ Ο ΙΤΟΥΡΜΠΕ!

Ο Άρης ευτύχησε στο 90′ να δει πιο… καθαρά την πρόκριση!  Ο Ιτούρμπε επιχείρησε φοβερό σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)
Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Σπυρόπουλος (Ανατ. Αττικής)
4ος: Τσέτσιλας (Γρεβενών)
VAR: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
AVAR: Πετρόπουλος (Αρκαδίας)
Παρατηρητής: Τάπατζας (Θράκης).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Μάντζιος): Ντένις, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα (69′ Λούμορ), Σάσα (86′ Μάνος), Τζέγκο, Ντιαγέ (69′ Ματίγια), Γκάμα (69′ Ιτούρμπε), Γκαρσία (46′ Μαντσίνι), Καμαρά

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Γαγιέγος (32′ Μεγιάδο), Τοράλ (64′ Ναμπί), Ντε Γκούζμαν, Καμάου (46′ Τσιλιανίδης), Λάμπρου (83′ Γιαννούλης), Καστάνιος (83′ Γιάννου)

To Top