ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο Άρης αγκαλιάζει την Ευρώπη με νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό

Με ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Άρης βάζει και τα δύο πόδια στο Conference League της νέας σεζόν, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται αντιμέτωπες για 6η φορά φέτος, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Super League στην προαναγγελία της.

Αναλυτικά το παιχνίδι του “Κλεάνθης Βικελίδης” στο μικροσκόπιο της διοργανώτριας αρχής:

Ο Άρης είναι πλέον κοντά στο ευρωπαϊκό εισιτήριο, καθώς η 4η θέση αναμένεται να είναι αρκετή για κάτι τέτοιο. Ο Άρης είναι ισόβαθμος με τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση και ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον ήδη πρωταθλητή Ολυμπιακό, θα τον ενισχύσει ακόμα περισσότερο. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει πάντως να νικά, ενώ πέρασε και στον τελικό του Κυπέλλου.

Ο Άρης

Ένα αυτογκόλ του Λίντσεϊ Ρόουζ στέρησε από τον Άρη τη νίκη στην Τρίπολη και μια καθαρή δεύτερη θέση, που τώρα μοιράζεται με τον ΠΑΟΚ. Βέβαια την ευκαιρία να ξεφύγει στη δεύτερη θέση την έχασε, με τις εντός έδρας ήττες από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Έκανε τρεις ήττες στα έξι πρώτα παιχνίδια των Playoffs, αφού είχε τελειώσει την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αήττητος σε έξι. Μάλιστα ανάμεσα στα έξι που δεν έχασε ήταν και τα εκτός έδρας με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Ο Άρης έχει τρεις ήττες τώρα στα 12 τελευταία.

Ξεκίνησε αήττητος στα επτά πρώτα, αλλά έκανε οκτώ ήττες στα 25 που ακολούθησαν.

Έχει χάσει επτά από τα 20 μέσα στο 2021, αφού είχε μια ήττα στα 12 προηγούμενα.

Νίκησε τον Παναθηναϊκό στα Playoffs με ανατροπή σκορ, κάτι που είχε να κάνει από την πρεμιέρα όταν νίκησε τη Λαμία. Ανάμεσα σε αυτά τα παιχνίδια έκανε 15 νίκες χωρίς να δεχτεί γκολ! Έφερε ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης μετά από έξι παιχνίδια, όπου είχε τρεις νίκες και τρεις ήττες.

Τώρα έχει μια ισοπαλία στα επτά τελευταία, αφού τρεις στα αμέσως τέσσερα προηγούμενα.

Σε τρία παιχνίδια στη σεζόν προηγήθηκε, αλλά δεν νίκησε. Στα δύο της Τρίπολης, με ήττα και ισοπαλία, και στην Τούμπα, όπου έφερε ισοπαλία.Στα άλλα 17 που βρέθηκε μπροστά στο σκορ τα κέρδισε.

Έχει δεχτεί γκολ και στα τέσσερα τελευταία.Έχει κρατήσει το «μηδέν» σε 17 αγώνες.Είχε σκοράρει και στα 12 πρώτα της σεζόν, αλλά σε 13 από τα 20 στη συνέχεια.

Από τις 21 Σεπτεμβρίου έχει στον πάγκο του τον Απόστολο Μάντζιο, που αντικατέστησε τον Μίκαελ Ένινγκ.

Ο Ολυμπιακός

Την περασμένη Τετάρτη νίκησε τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα στον ημιτελικό του Κυπέλλου και προκρίθηκε στον τελικό, όπου αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ με στόχο το νταμπλ. Ήταν το 50ο παιχνίδι του στη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός έχει πέντε νίκες και μια ήττα στα Playoffs, καλύτερη συγκομιδή από κάθε άλλη ομάδα.

Πήρε και μαθηματικά την πρώτη θέση, νικώντας τον Παναθηναϊκό.

Έχει οκτώνίκες στα εννέα τελευταία για το πρωτάθλημα. Έχασε μόνο στην Τούμπα, που ήταν η δεύτερη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

Έχει 26 νίκες και δύο ήττες στα 32 παιχνίδια πρωταθλήματος που έχει παίξει.

Έχει μια ήττα στα 10 τελευταία και τρεις στα 78 τελευταία.

Και οι τέσσερις ισοπαλίες του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα είναι με σκορ 11.

Δεν έχει ισοπαλία στα εννέα τελευταία, από το 11 εντός έδρας με τον Άρη. Είναι η μοναδική του ισοπαλία στα 16 τελευταία.Ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε στην Τούμπα για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.

Σκόραρε σε 31διαδοχικά παιχνίδια, μέχρι να μην τα καταφέρει στην Τούμπα. Προηγούμενο παιχνίδι που δεν σκόραρε ήταν η περσινή ήττα από τον ΠΑΟΚ με 10 στα πλέι άουτ.

Τώρα έχει σκοράρει σε 33 από τα 35 τελευταία.

Έχει πετύχει 76 γκολ έχοντας την καλύτερη επίθεση.

Έχει πετύχει 14 φορές τουλάχιστον τρία γκολ και τις έξι από αυτές τουλάχιστον τέσσερα.

Ξεκίνησε χωρίς να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο στα έξι πρώτα παιχνίδια. Σκόραρε στα 18 από τα 23 στη συνέχεια και τώρα δεν έχει σκοράρει στα τρία τελευταία.

Έχει 28 γκολ στο πρώτο ημίχρονο έναντι 48 στο δεύτερο.

Έχασε με δύο γκολ διαφορά από τον ΠΑΟΚ. Είχε να χάσει με τέτοια διαφορά από τις 10 Φεβρουαρίου 2019, πάλι από τον ΠΑΟΚ με 31. Έχεικαιτηνκαλύτερηάμυναμε17γκολ.Έχει δεχτεί τέσσερα γκολ στα έξι τελευταία.

Δέχτηκε δύο γκολ από τον Παναθηναϊκό στην κανονική διάρκεια, μετά από 24 παιχνίδια, όπου δεν δεχόταν πάνω από ένα. Συνέβη για δεύτερη με τον ΠΑΟΚ.

Έχει δεχτεί τώρα δύο γκολ σε δύο από τα 35 τελευταία παιχνίδια του.

Στο Κύπελλο προκρίθηκε αρχικά επί του Παναιτωλικού, νικώντας τον δύο φορές με 30. Στη συνέχεια απέκλεισε τον Άρη, με 21 εντός έδρας και 11 εκτός. Και πέρασε στον τελικό, αποκλείοντας τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα με 11 εκτός έδρας και 31 εντός. Θα παίξει στον τελικό με τον ΠΑΟΚ.

Για τρίτη σεζόν έχει στον πάγκο του τον Πορτογάλο Πέδρο Μαρτίνς.

Μεταξύ τους

Παίζουν το έκτο τους παιχνίδι στη σεζόν και πέμπτο μέσα στο 2021. Ο Ολυμπιακός κέρδισε τρία από τα πέντε. Δεν νίκησε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στο Κύπελλο, αλλά το 1-1 ήταν αρκετό για να προκριθεί, ενώ έφερε και 1-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», που είναι και η μοναδική απώλεια στην έδρα του.

Ο Άρης πήρε ισοπαλία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 21 Φεβρουαρίου, αφού ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει και τα 10 προηγούμενα μεταξύ τους για το πρωτάθλημα! Τώρα ο Ολυμπιακός έχει 11 νίκες στα 12 τελευταία. Ακόμα ο Άρης δεν έχει νίκη στα 17 τελευταία, με τρεις ισοπαλίες και 14 ήττες σε αυτά.

Μπορεί το τελευταίο παιχνίδι του Κυπέλλου να έληξε ισόπαλο, ωστόσο ο Ολυμπιακός έχει μια σειρά καλών αποτελεσμάτων στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει και τα πέντε τελευταία στην έδρα του Άρη για το πρωτάθλημα, ενώ είναι αήττητος στα οκτώ τελευταία.

Η ιστορία
Νίκες Άρη: 21
Ισοπαλίες: 32
Νίκες Ολυμπιακού: 65
Με γηπεδούχο τον Άρη
Νίκες Άρη: 16
Ισοπαλίες: 21
Νίκες Ολυμπιακού: 21

Τα παιχνίδια τους στη σεζόν

28.11.2020: Άρης – Ολυμπιακός 1-2
(74’ σουτ Μπερτόλιο – 29’ σουτ Μπουχαλάκης, 47’ σουτ Μπουχαλάκης)
21.02.2021: Ολυμπιακός – Άρης 1-1
(40’ σουτ Φορτούνης – 83’ πέναλτι Μήτρογλου)

21.03.2021: Ολυμπιακός – Άρης 1-0
(38’ σουτ Μασούρας. Στο 41’ κόκκινη Λαλά του Ολυμπιακού)

To Top