“Ο Άρης Αμφίκλειας, ο Γιαννάκης, ο Ιωαννίδης και το βραβείο fair play”

O πρόεδρος του Άρη Αμφίκλειας, Φαίδων Μώρος, μίλησε για το βραβείο fair play που πήρε η ομάδα του και για τον μπασκετικό Άρη.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Yellow Radio:

-Για το βραβείο fair play που πήρε η ομάδα του:

Είναι μια εκδήλωση που διοργανώνει το Stereabasket κάθε χρόνο ,μαζί με την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και βραβεύουν τους καλύτερους. Φέτος πήραμε το βραβείο fair play για έναν κρίσιμο αγώνα που παίζαμε στην Α’ Ε.Σ.Κ.Α.Σ.Ε. Όταν η αντίπαλη ομάδα έφτασε στο γήπεδο συνειδητοποίησε ότι είχε ξεχάσει τις εμφανίσεις της. Η ποινή που προβλεπόταν ήταν μηδενισμός της ομάδας και η ομάδα μας θα έπαιρνε τον αγώνα στα χαρτιά. Ωστόσο, εμείς αρνηθήκαμε, μιλήσαμε με την Ένωση και προθυμοποιηθήκαμε να δώσουμε τη δεύτερη εμφάνισή μας στους αντίπαλους. Παίξαμε το πρώτο ημίχρονο μέχρι να έρθουν οι εμφανίσεις τους, χάσαμε αλλά τελικά πετύχαμε το στόχο μας. Σαν ομάδα θεωρούμε ότι πρεσβεύουμε αυτά τα ιδανικά, γιατί έτσι έχουμε μεγαλώσει και έχουμε γαλουχηθεί με τον Άρη. Μάλιστα, η μεγάλη ομάδα μας κάποτε βρέθηκε στο Ρέθυμνο, έπαιξε για την ιστορία της και κέρδισε.

Η εκδήλωση ήταν μεγάλο γεγονός, με τιμώμενα πρόσωπα τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Γιάννη Ιωαννίδη. Στη βράβευση του κ. Γιαννάκη φιγουράριζε το βίντεο με το τρίποντο στο τελευταίο πρωτάθλημα του 1991. Παρευρέθηκε όλο το μπάσκετ της περιοχής μαζί με την περιφέρεια και το γήπεδο ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Μάλιστα ήταν εκεί και ο κ. Μπακογιάννης, ο περιφερειάρχης της Στερεάς Ελλάδας.

-Για την συνομιλία του με τον κ. Ιωαννίδη: Ο Γιάννης Ιωαννίδης πιστεύει πως με τα προβλήματα που είχαμε, οι αποφάσεις που πήραμε ήταν προς την καλύτερη κατεύθυνση. Βεβαίως, χρειάζονται περισσότερα χρήματα. Ο κ. Ιωαννίδης είναι κοντά στην ομάδα και υποστηρίζει αυτή την προσπάθεια. Είναι οι καλύτερες κινήσεις με βάση τη δυνατότητά μας. Με τους παίκτες που πήραμε και εγώ ο ίδιος εξεπλάγην θετικά.

-Για τον προπονητή Βαγγέλη Αγγέλου: Ο Βαγγέλης Αγγέλου είναι από την περιφέρεια και πέρυσι είχε βραβευτεί στην αντίστοιχη εκδήλωση της Στερεάς. Θεωρώ ότι έχει όρεξη, θέληση και θα βοηθήσει αρκετά. Θα είναι μια καλή χρονιά για τον Άρη. Και είναι ώρα ο κόσμος να στηρίξει και το μπάσκετ μαζί με το ποδόσφαιρο.

-Για τον τρόπο με τον οποίο γεννήθηκε ο Άρης Αμφίκλειας: Εγώ είμαι Άρης και ασχολούμαι από μικρός με το τοπικό μπάσκετ. Επομένως, σκέφτηκα ότι δεν είναι δυνατόν μια περιοχή σαν τη δική μας να μην έχει μπάσκετ. Εγώ είμαι από Αθήνα, εκεί μεγάλωσα και έχω καταγωγή και από την Αμφίκλεια. Έγινα Άρης από τον Γκάλη και τον Γιαννάκη. Τότε είχα πει την ιδέα στον κ. Ιωαννίδη, που ήταν στο γραφείο μαζί με τον κ. Αρβανίτη, τον τότε πρόεδρο και μου πρότεινε να χρησιμοποιήσω το κανονικό σήμα της ομάδας και φυσικά το όνομα.

-Για τον στόχο της φετινής χρονιάς: Ο σκοπός είναι να έχουμε φέτος 130 παιδάκια στις ακαδημίες. Πέρυσι ήμασταν στα 100 παιδάκια. Ελπίζουμε φέτος να φτάσουμε τα 130 και να τα ξεπεράσουμε. Επιπλέον, σαν ομάδα κάνουμε πολλά πράγματα. Κάνουμε πολλές ιατρικές εξετάσεις, έχουμε συνεργασία με μεγάλους ιατρικούς ομίλους στην Αθήνα. Επίσης, έχουμε και φιλανθρωπικές δράσεις.

To Top