ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο Άρης αναβάθμισε το ρόστερ χαμηλώνοντας τον μέσο όρο ηλικίας

Εάν όλα κυλήσουν φυσιολογικά, το πρωτάθλημα της Super League για τη σεζόν 2022/23 θα ανοίξει την αυλαία του το τριήμερο 19-20-21 Αυγούστου. Στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, ο Άρης κοντράρεται με τον Λεβαδειακό (21/8, 20:30) στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Τα αποκαλυπτήρια, ωστόσο, της (νέας) ομάδας του Χερμάν Μπούργος έχουν ήδη γίνει, μιας και έδωσε τέσσερα παιχνίδια για τα προκριματικά του UEFA Europa Conference League, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Αργεντινός τεχνικός, με τις… ευλογίες του Θόδωρου Καρυπίδη, παρουσίασε μια σαφώς ανανεωμένη, σε σχέση με πέρυσι, ομάδα.

Ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ έπεσε, χωρίς ωστόσο να πέσει κι η ποιότητα. Κι έπεται και συνέχεια, μιας και οι μεταγραφές ολοκληρώνονται έπειτα από σχεδόν ένα μήνα, λόγω και της διεξαγωγής του Μουντιάλ στο Κατάρ το χειμώνα.

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων κάνει την… οικονομική σύγκριση του πάρε-δώσε του Άρη, με τη βοήθεια και της γνωστής ιστοσελίδας transfermarkt.com.

Αναλυτικά τα όσα παρουσιάζει:

ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ                                          ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
—–                                                                Ντένις (200χιλ)
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Μπράντλεϊ Μαζικού (1,30εκ)                   Ντάνιελ Σούντγκρεν (700χιλ)
Μόουζες Οντουμπάτζο (700χιλ)              Κρίστιαν Γκάνεα (700χιλ)
Μάρβιν Πίρσμαν (500χιλ)                         Γιώργος Δεληζήσης (200χιλ)
Γιόχαν Μπεναλουάν (150χιλ)
Λούμορ Αγκμπενιένου (700χιλ)
Εμάνουελ Σάκιτς (400χιλ)
ΜΕΣΟΙ
Μανού Γκαρθία (3,00εκ)                           Μπαντού Εντιαγέ (1,80εκ.)
Παπέ Σεϊκ Ντιοπ (1,80εκ)                           Λούκας Σάσα (900χιλ)
Μπριάν Νταμπό (550χιλ)                           Φακούντο Μπερτόγλιο (700χιλ)
Χαβιέ Ματίγια (350χιλ)
Λερίν Ντουάρτε (150χιλ)
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Αντρέ Γκρέι (2,00εκ)                                     Αμπουμπακάρ Καμαρά (3,50εκ)
Ζερβίνιο (825χιλ)                                          Δημήτρης Μάνος (600χιλ)
Ράφαελ Καμάτσο (2,00εκ)                          Μπρούνο Γκάμα (300χιλ)
Κριστιάν Λόπεθ (150χιλ)
Κώστας Μήτρογλου (200χιλ)
Σε αυτούς που βρίσκονται πλέον στην πρώτη ομάδα, θα πρέπει να προστεθούν και οι Γιώργος Καρακασίδης (τερματοφύλακας), Κωνσταντίνος Τανούλης (κεντρικός αμυντικός), Μιχάλης Παναγίδης (μέσος), Ραφαήλ Σγούρος (μέσος) και Χρήστος Χατζηιωάννου (επιθετικός), οι οποίοι προωθήθηκαν από τις Κ19 και Κ17 του Άρη, υπογράφοντας τα πρώτα τους επαγγελματικά συμβόλαια. Αντίστοιχα, στους… φευγάτους να προστεθεί και ο Μοχάναντ Άλι, ο δανεικός διεθνής Ιρανός φορ που λόγω σοβαρού τραυματισμού δεν μπόρεσε να προσφέρει.
Η αξία όσων έφτασαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ανέρχεται στα 12,675 εκατομμύρια ευρώ ενώ αυτή όσων αποχώρησαν στα 11,7 εκ. ευρώ. Ο Άρης έβαλε στα ταμεία του περί τα 5 εκ. ευρώ από την πώληση του Αμπουμπακάρ Καμαρά στον Ολυμπιακό ενώ έδωσε 3,2 εκ. ευρώ στη Σπόρτινγκ Χιχόν για την απόκτηση του Μάνου Γκαρθία.

To Top