ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Άρης απόλυτος «ελεγκτής των αιθέρων» στην φετινή Basket League.

Μέχρι στιγμής η «αρμάδα» του κόουτς Καστρίτη είναι η κυρίαρχη του πρωταθλήματος σε όλες τις κατηγορίες των ριμπάουντ.

Ο 40χρονος τεχνικός έχτισε τον φετινό Άρη πάνω σε μία συγκεκριμένη σταθερά. Την αθλητικότητα και την ενέργεια των παιχτών του σε κάθε διεκδικούμενη φάση, ελέγχοντας την «εναέρια κυκλοφορία» με την ανθεκτικότητα και την συγκέντρωσή τους.

Στις πρώτες 7 αγωνιστικές είναι φανερό διά γυμνού οφθαλμού πως ο Άρης διαθέτει μια «πυρηνική» γραμμή στους ψηλούς, με ένταση και ανεξάντλητη ενέργεια σε κάθε κατοχή.

Η «εικασία» γίνεται πραγματικότητα όταν μεταφράζεται στην γλώσσα της στατιστικής. Αυτή λέει ξεκάθαρα πως ο Άρης είναι ο απόλυτος «ελεγκτής των αιθέρων» στην φετινή Basket League.

1ος σε όλες τις κατηγορίες των «σκουπιδιών», τόσο σε συνολικά ριμπάουντ (254) όσο και σε αμυντικά (182), αλλά και επιθετικά (72).

Αντίστοιχα και οι παίχτες του διακρίνονται ψηλά στις λίστες του φετινού πρωταθλήματος, αν και οι περισσότεροι είναι «ρούκις» στην ελληνική Α1.

Ο Σακούρ Τζούστον είναι 2ος σε συνολικά (55) και αμυντικά (40) ριμπάουντ σε ολόκληρη την λίγκα, ενώ είναι στην πρώτη 5άδα στα επιθετικά ριμπάουντ (15) εντυπωσιάζοντας με την ενέργειά του σε κάθε ματς.

Ψηλά στην λίστα των επιθετικών ριμπάουντ βρίσκονται και οι Έρικ Λόκετ και Θωμάς Κώττας, όπου με 11 «σκουπίδια» έκαστος δείχνουν πως ο έλεγχος της  «εναέριας κυκλοφορίας» είναι ομαδική υπόθεση για τον φετινό Άρη.

Σημαντική η συνεισφορά και του Ζίριους Γουίλιαμς, ο οποίος βρίσκεται στην 10αδα με τα περισσότερα αμυντικά ριμπάουντ (28), ενώ είναι αρκετά ψηλά και στα συνολικά ριμπάουντ με 35 ( 5 ανά ματς).

Και βέβαια υπάρχει πλέον και το «θηρίο» που ακούει στο όνομα Τζέιμς Κέλι. Ο 28χρονος Αμερικανός σε τρία παιχνίδια στο πρωτάθλημα μετράει ήδη 29 «σκουπίδια», που σε μέσους όρους αποτυπώνουν το εκπληκτικό 9.6 ανά ματς! Μην ξεχνάμε πως είναι ο “back-to-back” MVP για την 6η & 7η αγωνιστική της Basket League, κάτι που δεν πέτυχε κανείς στα 30 χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος.

To Top