Ο Άρης βάζει τους κανόνες

Πρώτη νίκη για τον Άρη μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης, μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού που έδωσε δύναμη στους κιτρινόμαυρους για τη συνέχεια και ο Τάσος Πακλατζής δίνει στο blog του την δική του εξήγηση για την επιτυχία της ομάδας του Πρόμπιερζ
 

Ο Άρης έπεισε φίλους και αντιπάλους με το εμφατικό 3-1 επί του αήττητου μέχρι την Κυριακή Παναθηναϊκού. Μια νίκη δεν φέρνει απαραίτητα μόνο τρεις βαθμούς, προσφέρει ηρεμία, τόνωση του ηθικού και στην περίπτωση αυτή επαναφέρει την χαμένη αυτοεκτίμηση των ποδοσφαιριστών σε μια χρονιά που άρχισε στραβά.

 

Ήταν μακράν το πρώτο παιχνίδι της σεζόν που η ομάδα έδινε αίσθηση κυριαρχίας μέσα στο γήπεδο. Αυτό που λέμε παράσταση νίκης, ακόμα κι όταν ισοφαρίστηκε πατούσε γερά στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό το γεγονός ικανοποίησε τον κόσμο,  πολύ περισσότερο τον προπονητή, τη διοίκηση και φυσικά τους ίδιους τους παίκτες.

Το άναρχο ποδόσφαιρο των πρώτων αγώνων μετατρέπεται σταδιακά σ΄ ένα παιχνίδι πλάνου και ουσίας. Πριν από λίγες εβδομάδες στο Ηράκλειο ο Άρης πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Νίκη περισσότερο εγωισμού, τσαμπουκά αν θέλετε. Κόντρα στον Παναθηναϊκό όμως έδειξε άλλα στοιχεία, αυτά που θέλει να βλέπει ο κόσμος του και σέβεται ο αντίπαλος.  

Δεν είναι μόνο το ρίσκο του Πρόμπιερζ που επέλεξε να φορτώσει την περιοχή του αντιπάλου. Το κλασικό 4-4-2 φαίνεται να ταιριάζει στον φετινό Άρη, έχοντας επιλογές να αλλάξει προσανατολισμό στη διάρκεια του αγώνα. Ο Πολωνός έχει βάλει το δικό του στοίχημα. Γνωρίζει ότι έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πετύχει μακριά από τη χώρα του. Γνωρίζει επίσης, ότι μπορεί να ποντάρει στο έμψυχο δυναμικό, να τσιγκλήσει τον εγωισμό των παικτών του, χτίζοντας παράλληλα στα μέσα τις χρονιάς.

Έχοντας πλέον πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα της ομάδας, εστιάζει σε αδυναμίες που κράτησαν την ομάδα σε μέτρια έως αρνητικά επίπεδα. Παραδέχτηκε επίσης ότι η ομάδα θα ψάξει πλέον τη διάρκεια, δίχως σκαμπανεβάσματα και πισωγυρίσματα (βλέπε Νέα Σμύρνη).  

Ο Άρης δεν πήρε απλά τρεις βαθμούς την Κυριακή. Στα μάτια των δικών του οπαδών έγινε πάλι η ομάδα που βάζει τους δικούς της κανόνες στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

To Top