ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Άρης βάζει το… κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης με πρωτιά στον όμιλο! (PRESSARIS – LIVE, 19:00)

Ιδανικότερο κλείσιμο αυλαίας στην πρώτη φάση του Γιούροκαπ δεν θα μπορούσε να φανταστεί κανείς μέσα στον Άρη από αυτό που θα υπάρχει σήμερα (19:00) στο Παλέ, όπου οι κίτρινοι υποδέχονται την Μπάνβιτ έχοντας ήδη την πρόκριση στην τσέπη και διεκδικούν σ’ έναν “τρελό” όμιλο την πρώτη θέση με νίκη.

Το άγχος του αποτελέσματος δεν υπάρχει. Ούτε πίεση. Υπάρχει μόνο το μεγάλο κίνητρο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης που θα είναι το κερασάκι στην τούρτα μιας εξαιρετικής πορείας, που ανέδειξε το μεγαλείο της ομαδικής προσπάθειας.

Ο Άρης του Δημήτρη Πρίφτη δεν έχει τον έναν σταρ, δεν έχει τους πολυδιαφημισμένους παίκτες, ούτε το τεράστιο μπάτζετ σε σύγκριση με τους αντιπάλους του. Είχε, όμως, την ομαδική δουλειά, είχε τους καλύτερους συμπαίκτες και αυτό επιβραβεύθηκε με την πρόκριση. Σήμερα θα επιδιωχθεί το κάτι παραπάνω…

Ο Άρης με νίκη παίρνει την πρώτη θέση στον όμιλο. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι καλό αυτό σε σχέση με τις διασταυρώσεις, δεν μπορεί να κριθεί τώρα, όμως σε κάθε περίπτωση η πρωτιά είναι πρωτιά και προσδίδει πόντους στο πρεστίζ και στην ψυχολογία της ομάδας.

Πώς θα έρθει αυτή η πρωτιά; Τα είπε ξεκάθαρα χθες ο Πρίφτης. Μόνο 10% είναι τακτική σήμερα. Το υπόλοιπο 90% κρίνει τα πάντα και αφορά την ενέργεια, την συγκέντρωση, το πάθος για τη νίκη.

Η Μπάνβιτ είναι επίσης περασμένη και αναζητά ένα καλύτερο πλασάρισμα. Είναι καλή ομάδα, αρκετά επιθετική και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα του ρυθμού, ειδικά από την στιγμή που απουσιάζει ο Βασίλης Ξανθόπουλος, που έχει την εμπειρία να κοντρολάρει το παιχνίδι.

Ο Κόρτνεϊ Φόρτσον και οι Αντριέν Μοερμάν και Γκάσπερς Βίντμαρ είναι οι τρεις βασικοί πυλώνες του παιχνιδιού της Μπάνβιτ, ενώ οι Ντομινίκ Τζόνσον και Έι Τζέι Σλότερ οι “εκτελεστές” από την περιφέρεια.

Ο Άρης πρέπει να βρει τρόπο να περιορίσει την δράση του Βίντμαρ μέσα στο καλάθι, αλλά και την ενέργεια που βγάζει ο Φόρτσον (έκανε τριπλ νταμπλ κόντρα στον Άρη στο πρώτο παιχνίδι) στην περιφέρεια.

Σημαντικό στοιχείο στην εξέλιξη του παιχνιδιού θα είναι είναι το κατά πόσο θα επηρεάσει η ατμόσφαιρα του Παλέ τους Τούρκους, ως προς τον ρυθμό τους και εκεί ποντάρει αρκετά ο Άρης…

To Top