ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Άρης για τη νίκη με… θέα τα πλέι οφ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Άρης παρά τα προβλήματα απουσιών κατεβαίνει σήμερα (19:30, PRESSARIS LIVE) για τη νίκη με… θέα τα πλέι οφ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο των Ζωσιμάδων.

Το αγωνιστικό πέρασε σε δεύτερη και τρίτη μοίρα εν μέσω των σοκαριστικών εξελίξεων στην υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη, όμως σε κάθε περίπτωση, ο Άρης έχει μπροστά ένα δύσκολο μονοπάτι να διαβεί για να είναι παρών στο πλέι οφ, αλλά και με προϋποθέσεις της διεκδίκησης ευρωπαϊκού εισιτηρίου για τέταρτη διαδοχική σεζόν.

Δύσκολο μονοπάτι, εξαιτίας βέβαια των σημαντικών απωλειών με τελευταία αυτής από τον Βόλο. Ο Άρης μετά από δυο σημαντικές νίκες με Παναιτωλικό και ΑΕΚ, γνώρισε την ήττα από τον Βόλο και τώρα τρέχει να σώσει ό,τι σώζεται. Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στη βαθμολογία, μετά από 22 αγωνιστικές, από την 4η έως την 9η θέση υπάρχουν έξι διεκδικητές για τρία “εισιτήρια” με τις ισορροπίες να είναι λεπτές και την απόσταση ανάμεσά τους να είναι στο μάξιμουμ πέντε βαθμούς!

Ετσι σήμερα το παιχνίδι αποτελεί ένα μονόδρομο για τον Άρη με δεδομένη τη σημασία των τριών βαθμών.

Παράλληλα, ο Άρης δεν μπορεί να ξεχάσει το παιχνίδι του πρώτου γύρου μια και αυτό θα μείνει στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς το 5-0 που πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα στη Θεσσαλονίκη ήταν πρωτόγνωρο. Μάλιστα απέναντι σε μια πολύ καλή άμυνα.
Ήταν μόλις η δεύτερη νίκη του ΠΑΣ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», και τώρα δεν έχει χάσει στα τρία τελευταία μεταξύ τους….

Με δυο σημαντικές απουσίες θα κατέβει σήμερα η κιτρινόμαυρη ομάδα, αυτές των Μπρούνο Γκάμα και Χαβιέ Ματίγια. Ο τελευταίος είναι τιμωρημένος με δυο αγωνιστικές, ο Άρης θα προχωρήσει σε ένταση και περιμένει τον Ισπανό στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Την ίδια ώρα, ο Πορτογάλος ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον λαγονοψοΐτη από το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Οι πόνοι δεν υποχώρησαν, ακολούθησε θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα κάποιες μέρες κι έτσι έμεινε εκτός.

Υπάρχει και ο Ντουκουρέ, ο οποίος έπειτα από ορισμένες ημέρες θεραπειών, κρίθηκε πως δεν είναι έτοιμος να προσφέρει κι έτσι και αυτός έμεινε εκτός αποστολής.

Αναλυτικά οι παίκτες που εμπιστεύτηκε ο Άκης Μάντζιος: Κουέστα, Σιαμπάνης, Ματέο Γκαρσία, Σάσα, Καμαρά, Ιτούρμπε, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Σάκιτς, Μαντσίνι, Μπερτόγλιο, Εντιαγέ, Σούντγκρεν, Λόπεθ, Γκάνεα, Πάλμα, Εμπακατά, Λούμορ, Δεληζήσης, Μάνος, Ασλανίδης.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον αγώνα. Ο Περέα ήταν αμφίβολος για την αναμέτρηση λόγω του χτυπήματος που είχε στο χέρι, με τον Κολομβιανό να μπαίνει τελικά στην αποστολή του Ηρακλή Μεταξά. Αντίθετα ο Πίρσμαν έμεινε εκτός καθώς είχε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, ενώ εκτός παραμένουν και οι Γκαρντάφσκι και Κόντε.

Στην αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα για τον αγώνα με τον Άρη βρίσκονται οι Λοντίγκιν, Σούλης, Σάλιακας, Παντελάκης, Ρίζος, Εραμούσπε, Ποζνάνσκι, Οικονομόπουλος, Κάργας, Καραχάλιος, Στάνκο, Ντομίνγκεθ, Σιόντης, Λιάσος, Τριάδης Π., Μπρένερ, Σνάιντερ, Μορέιρα, Λώλης, Περέα.

Ο Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών) ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση του Άρη με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους “Ζωσιμάδες” την ερχόμενη Δευτέρα (14/02).ωΒοηθοί του θα είναι οι Ανδρέας Φωτόπουλος και Δημήτρης Σαμοΐλης, επίσης από την Αθήνα, με 4ο τον Τσέτσιλα (Γρεβενά).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο VAR υπάρχει ξένος και συγκεκριμένα πρόκειται για τον Ισραηλινό Ζι Άντλερ (θα είναι VAR και στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ), με ΑVAR τον Χρήστο Μπαλτά (Αχαΐας).

To Top