ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Άρης δεν προκρίνεται απευθείας στο FIBA Europe Cup! Πρέπει να περάσει… τρεις προκριματικούς! Τι ανακοίνωσε η FIBA

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ο Άρης δεν συμπεριλήφθηκε στις 10 ομάδες που προκρίνονται απευθείας στην κανονική περίοδο του FIBA Europe Cup και θα πρέπει να πάρει μέρος σε τρεις Προκριματικούς γύρους, προκειμένου να διεκδικήσει το εισιτήριο στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης. 

Η FIBA ανακοίνωσε σήμερα το σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης, με τις 10 ομάδες, οι οποίες έχουν την καλύτερη αξιολόγηση (ranking) στη διοργάνωση, να μπαίνουν απευθείας στην κανονική περίοδο. Αυτές είναι οι εξής: Μαλίν (Βέλγιο), Μπαλκάν (Βουλγαρία), Κράιλσχάϊμ (Γερμανία), Χάποελ Γκαλίλ Ελιόν (Ισραήλ), Μπρίντιζι (Ιταλία), Γκρόνιγκεν (Ολλανδία), Άνβιλ (Πολωνία), Πόρτο (Πορτογαλία), Οραντέα (Ρουμανία).   

Ο Άρης τοποθετήθηκε στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας της Προκριματικής φάσης, μαζί με τις Κραϊόβα (Ρουμανία), Σλουπσκ (Πολωνία) και Γκέτινγκεν (Γερμανία) και θα κληρωθεί αρχικά με μια εκ των Τζονάβα (Λιθουανία), Γουλβς (Λιθουανία), Τρέπτσα (Κόσοβο) και Γιάμτλαντ (Σουηδία). Αν προκριθεί από τον γύρο αυτό, τότε θα αναμετρηθεί με τις ομάδες, που θα περάσουν από τα υπόλοιπα γκρουπ. Η κλήρωση του FIBA Europe Cup θα διεξαχθεί στις 14 Ιουλίου, ενώ οι αγώνες αυτοί θα διεξαχθούν από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου. 

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας των Προκριματικών: 

1ο Γκρουπ: ΖΖ Λέιντεν (Ολλανδία), Σπόρτινγκ (Πορτογαλία), Κάπφενμπεργκ (Αυστρία), Ρίλσκι (Βουλγαρία). 

2ο Γκρουπ: Αντβέρπ (Βέλγιο), Κατάγια (Φινλανδία), Πρίστινα (Κόσοβο), Μπεσίκτας (Τουρκία). 

3ο Γκρουπ: Χάποελ Χάιφα (Ισραήλ), Σολέ (Γαλλία), Κάλεβ/Κράμο (Εσθονία), ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος).

4ο Γκρουπ: Κραϊόβα (Ρουμανία), Σλουπσκ (Πολωνία), Γκέτινγκεν (Γερμανία), ΑΡΗΣ. 

5ο Γκρουπ: Τζονάβα (Λιθουανία), Γουλβς (Λιθουανία), Τρέπτσα (Κόσοβο), Γιάμτλαντ (Σουηδία). 

6ο Γκρουπ: Τσεντεβίτα Τζούνιορ (Κροατία), Τόριακσοφν (Ισλανδία). 

To Top