ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Άρης δηλώνει συμμετοχή στο Eurocup και αναμένει τις εξελίξεις σε δύο “μέτωπα”

Ο Άρης αναμένεται να καταθέσει σήμερα (14/06) φάκελο συμμετοχής στο Eurocup, καθώς αύριο (15/06) λήγει η σχετική διορία, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα αγωνιστεί τη νέα χρονιά στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Ευρωλίγκας. Ως γνωστόν, προτεραιότητα των “κιτρινόμαυρων” είναι η συμμετοχή στην κανονική περίοδο του Basketball Champions League, αλλά είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν και σ’ αυτό το “μέτωπο” τις αποφάσεις της διοργανώτριας αρχής.

Η παρουσία του Άρη είτε στο Eurocup, είτε στη regular season του BCL της νέας αγωνιστικής περιόδου δεν είναι στην ευχέρειά του και εξαρτάται από τις προθέσεις των διοργανωτών.

Έτσι, όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, με τη συμμετοχή, κατά τα φαινόμενα, των ΠΑΟΚ, Προμηθέα και ΑΕΚ στο Basketball Champions League, οι κιτρινόμαυροι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τα τέλη του μήνα (28 Ιουνίου), προκειμένου να πληροφορηθούν κι επίσημα ποιες ομάδες θα πάρουν μέρος στην κανονική περίοδο του θεσμού.

Ο Άρης συνεχίζει τις επαφές του με τους ιθύνοντες του BCL και πιέζει προς την κατεύθυνση της παρουσίας τέταρτης ομάδας στους ομίλους, ωστόσο, δεν είναι εύκολο να το πετύχει. Η περίπτωση συμμετοχής στα προκριματικά δεν αποτελεί επιλογή για τους κιτρινόμαυρους.

Σε ό,τι αφορά το Eurocup, οι πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν ότι μέσα στην εβδομάδα το Περιστέρι θα κάνει γνωστό ότι θα συμμετάσχει στη διοργάνωση της Ευρωλίγκας, κάτι που μειώνει τις πιθανότητες να βρεθεί ο Άρης στον συγκεκριμένο θεσμό. Μέσα στον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των μετοχών της Ευρωλίγκας, η οποία θα εγκρίνει ή όχι τις αιτήσεις, οι οποίες θα υποβληθούν από τις ομάδες για να συμμετάσχουν στο Eurocup.

To Top