ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Άρης είναι εδώ! Με μπροστάρη τον Μορόν είχε μέταλλο και «σκούπισε» (2-0) τον Παναθηναϊκό

Ο Άρης είναι εδώ! Ομάδα με μέταλλο «σκούπισε» (2-0) τον Παναθηναϊκό, πετυχαίνοντας μια σημαντική νίκη ουσίας και ψυχολογίας στο Κλεάνθης Βικελίδης, δείχνοντας ότι δεν ρίχνει… λευκή πετσέτα στο φετινό πρωτάθλημα.

Με ηγέτη και σκόρερ τον Μορόν και άριστα αμυντικά στημένος στον αγωνιστικό χώρο από τον Άκη Μάντζιο, «έπνιξε» τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, αναγκάζοντας τον στην ήττα, ενώ το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, εάν ήταν πιο ψύχραιμος σε τελικές προσπάθειες στο δεύτερο ημίχρονο!

Πρώτη νίκη του Άρη μετά από επτά αγώνες κόντρα στον Παναθηναϊκό… Καταρρίφθηκε το… αφήγημα της αθηναϊκής ομάδας στο χορτάρι του Κλεάνθης Βικελίδης, μετά την υπερπροσπάθεια των κιτρινόμαυρων κόντρα στα προβλήματα…

Έβδομο γκολ για τον MVP του αγώνα Μορόν, πρώτο γκολ φέτος για τον Μενέντες.

ΜΕ ΖΟΥΛ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ Ο ΑΡΗΣ

Ο Ζαν Ζουλ πήρε για πρώτη φορά φανέλα βασικού στην ενδεκάδα του Άρη, μετά από τρεις μήνες και το παιχνίδι κόντρα στον ΟΦΗ, ξεκινώντας δίπλα στον Βερστράτε.

Η ενδεκάδα του Άρη από τον Άκη Μάντζιο: Κουέστα, Οντουμπάτζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Βερστράτε, Ζουλ, Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Παναγίδης, Μορόν.

ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΔΗ

Στο 28′ ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη. Στην πρώτη τελική για τους κιτρινόμαυρους, ο Παναγίδης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κώτσιρα, ο νεαρός εξτρέμ του Άρη δοκίμασε το πόδι του, αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε με τα πόδια. Καλύτερη στιγμή για το Παναθηναϊκό στο 32’, όταν ο Κουέστα «νίκησε» τον Ιωαννίδη σε τετ α τετ.

ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΗΝ «ΥΠΟΓΡΑΦΗ» ΤΟΥ ΜΟΡΟΝ

Στο 43’ ο Άρης βρήκε δίχτυα! Ο Μορόν μετουσίωσε το καλό παιχνίδι του με τον πλέον απίθανο τρόπο, αξιοποιώντας το τραγικό λάθος του Μπρινιόλι. Ο Ιταλός τερματοφύλακας άργησε απίστευτα να διώξει, ο Μορόν τον πρόλαβε και σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ

Με το 1-0 υπέρ του, ο Άρης προσπάθησε στο δεύτερο μέρος να κλείσει τους διαδρόμους και τα κατάφερε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ο Ζουλ στην επιστροφή του στην αρχική ενδεκάδα συμμετείχε δραστικά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας.

«ΜΕΓΑΛΟ» ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΝΕΝΤΕΣ

Στο 72’ ο Άρης πήρε προβάδισμα με «μεγάλο» γκολ (πρώτο του φέτος) από τον Μενέντες.

Βερστράτε και Μορόν συνδυάστηκαν με τον τελευταίο να σουτάρει όμως ο Μπρινιόλι αν και έσωσε την εστία του, η μπάλα έφτασε στον Αργεντινό εξτρέμ που την έστειλε στα δίχτυα του Ιταλού πορτιέρο κάνοντας το 2-0.

Ο Άρης θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλο γκολ στα τελευταία λεπτά, ενώ επί της ουσίας δεν απειλήθηκε από τους φιλοξενούμενους. Η κιτρινόμαυρη ομάδα κυριάρχησε στο γήπεδο από το 65′ και μετά. Στο 89’ ο Μπρινιόλι είπε «όχι» στον Μορόν που είχε βρεθεί μόνος του από αριστερά, σε γρήγορο τρανζίσιον του Αρη, όπως και ο Κουέστα σε σουτ του Βαγιαννίδη.

Ο Πορτογάλος διαιτητής Κορέια έκανε λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο χαρίζοντας κάρτες αλλά δεν επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Βερστράτε, Ζουλ (70’ Τζούρασεκ), Νταρίντα (90+4’ Πάρντο), Παναγίδης (63’ Μενέντεζ), Σουλεϊμάνοφ (90+3’ Καρλσον), Μορόν (90+4’ Ζαμόρα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (74’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γέντβαϊ (90+2’ Πέρεθ), Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Αράο, Μπερνάρ, Μαντσίνι (75’ Σπόραρ), Ιωαννίδης, Βέρμπιτς (61’ Τζούρισιτς).

To Top