ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Άρης είναι η νέα ευκαιρία στην καριέρα του Λορέν Μορόν

Ο Λορέν Μορόν είναι ο εκλεκτός για την επίθεση του Άρη και σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές είναι σε προχωρημένο επίπεδο συζητήσεων. Σε περίπτωση που τελικά οι συζητήσεις καταλήξουν σε… γάμο οι κιτρινόμαυροι θα είναι η νέα ευκαιρία στην ποδοσφαιρική καριέρα του 29χρονου στράικερ. Ίσως για εκείνον μια νέα γη της επαγγελίας.

Ποιος όμως είναι ο Μορόν που έχει βάλει στο στόχαστρό του ο Άρης και γιατί κατέληξε σε εκείνον η διοίκηση Καρυπίδη μετά από επικοινωνία με τον Ρόμπερτ Παλίκουτσα;

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην Εστεπόνα, ομάδα τέταρτης κατηγορίας της Ισπανίας. Εκεί όπου ο πατέρας του κατείχε τη θέση του assistant manager. Ο Λορέντσο Μορόν υπήρξε ποδοσφαιριστής και για την ακρίβεια κεντρικός αμυντικός. Πραγματοποίησε αξιοπρόσεκτη καριέρα με τη φανέλα της Ουέλβα (147 αγώνες) με σπουδαιότερη στιγμή τη συμμετοχή στον τελικό του Copa Del Rey αλλά και τη μία σεζόν στη Σεβίλλη.

Την πρώτη του χρονιά στην Εστεπόνα είχε τρία γκολ σε 15 παιχνίδια. Την επόμενη χρονιά υπερδιπλασίασε τα τέρματά του, κάνοντας τη Βέλεθ να ενδιαφερθεί για την απόκτησή του. Όμως τα πράγματα δεν πήγαν καλά εκεί. Παρόλα αυτά η Ρεάλ Μπέτις έδειξε πως τον θέλει και τον έκανε δικό της σε ηλικία 22 ετών με την σκέψη δοκιμής του στη δεύτερη ομάδα. Το κοντέρ έγραψε 13 γκολ στην παρθενική σεζόν (2015-16), ένα περισσότερο την επόμενη και 17 τη σεζόν 2017-18.

ΤΟ ΟΝΕΙΡΙΚΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ

Κάπου εκεί τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν την ανιούσα. Ο κόουτς της ομάδας της Σεβίλλης, Κίκε Σετιέν βλέπει έναν παίκτη – εργάτη και εισηγήθηκε την προαγωγή του στην πρώτη ομάδα. Και όχι μόνο αυτό αλλά τον έριξε στα βαθιά στο παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλστο οποίο έκανε ένα ονειρικό ντεμπούτο, καθώς σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του στη νίκη με 2-1. Ο Σετιέν ένιωσε βαθύτερα δικαιωμένος δέκα ημέρες μετά (12/2/2018) όταν ο Λορέν έβαλε το γκολ της νίκης μέσα στην έδρα της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Η χρονιά ολοκληρώθηκε ιδανικά με επτά γκολ σε 15 αγώνες, τότε μπήκαν τα θεμέλια για την εδραίωσή του στην 11αδα της Μπέτις. Την επόμενη (2018-19) ο Μορόν δεν ήταν το ίδιο παραγωγικός με οκτώ γκολ σε 45 αγώνες, αλλά ήταν βασικός στην κορυφή της επίθεσης της ισπανικής ομάδας.

ΤΟ “ΜΠΑΜ” ΑΠΟ ΤΙΣ 400.000 ΕΥΡΩ ΣΤΑ 9.000.000 ΕΥΡΩ

Μπορεί ο Σετιέν να αποχώρησε από τον πάγκο της Μπέτις, αυτό όμως δεν έβαλε… φρένο στις επιδόσεις του Λορέν Μορόν. Το αντίθετο μάλιστα. Τις εκτόξευσε αφού στα μισά της σεζόν 2019-20 με επτά γκολ στους πρώτους εννιά αγώνες της La Liga ξαφνικά είδε το όνομά του δίπλα σε αυτό του Καρίμ Μπενζεμά καθώς ήταν ο πρώτος σκόρερ του ισπανικού Πρωταθλήματος και μάλιστα με λιγότερα λεπτά συμμετοχής αλλά και μισές τελικές προσπάθειες. Οι Ισπανοί στάθηκαν αρκετά στο ποσοστό του 60% καθώς σημείωσε έξι γκολ σε δέκα τελικές προσπάθειες, το οποίο είναι κυριολεκτικά απίστευτο για κάθε επιθετικό αλλά και πρώιμο. Ξαφνικά, εκεί που η χρηματιστηριακή αξία του ήταν στα 400.000 ευρώ εκτοξεύτηκε στα 9.000.000 ευρώ, στην πραγματικότητα όμως ήταν αρκετά μεγαλύτερη.

Αυτομάτως η Μπέτις για να προφυλάξει το περιουσιακό της στοιχείο του έκανε νέο συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2022 και στη συνέχεια ως το 2024, αλλά ο όρος που μπήκε σε αυτό δεν ήταν τόσο ευεργετικός για εκείνον. Είχε ρήτρα αποδέσμευσης αρκετά υψηλά αλλά όχι τόσο ξεκάθαρη σύμφωνα με τα ΜΜΕ. Οι Ισπανοί έγραψαν για 36.000.000 ευρώ και οι Ιταλοί σχεδόν διπλασίασαν το ποσό (60.000.000 ευρώ) όταν η Νάπολι ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή του.

“Ο ΣΟΥΑΡΕΣ ΧΤΥΠΗΣΕ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΟΡΟΝ” ΕΙΠΑΝ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ, ΑΛΛΑ…

Σε εκείνες τις εξαιρετικές στιγμές της ποδοσφαιρικής του καριέρας η Μπαρτσελόνα ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή του. Ο Λουίς Σουάρες τραυματίστηκε και οι Καταλανοί έψαχναν τον παίκτη με τον οποίο θα καλύψουν το κενό. Το όνομα του Μορόν έπαιξε δυνατά αλλά κάτι η ρήτρα αποδέσμευσης, κάτι οι περιορισμοί στα οικονομικά “πάγωσαν” την υπόθεση. Στο ίδιο διάστημα εμφανίστηκε η Λοκομοτίβ Μόσχας με γερό πορτοφόλι, σε σημείο μάλιστα να φτάσει μα ανάσα από τη ρωσική ομάδα. «Ήταν μια καλή ευκαιρία. Βρέθηκα τόσο κοντά που είπα στην κοπέλα μου να ετοιμάσει βαλίτσες για τη Μόσχα», παραδέχθηκε κάποια χρόνια μετά.

Ο ΠΕΛΕΓΚΡΙΝΙ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ…. ΚΑΤΑΨΥΞΗ

Στο τέλος της χρονιάς (2019-20) ο Μορόν μέτρησε 12 γκολ σε 39 αγώνες, ένιωθε σημαντικός για την Μπέτις, ενδεχομένως όμως και δέσμιος της ρήτρας του συμβολαίου που είχε υπογράψει. Την επόμενη χρονιά η ομάδα της Σεβίλλης φέρνει στον πάγκο της τον Μανουέλ Πελεγκρίνι, ο οποίος στην ουσία βάζει τον Ισπανό φορ στην… κατάψυξη. Τα στατιστικά του πέφτουν αφού χρειάστηκε να φτάσει στη 12η αγωνιστική της La Liga για να επιστρέψει στο βασικό σχήμα. Προφανώς επηρεάστηκε η ψυχολογία του κι αυτό φάνηκε από τη συχνότητα στο σκοράρισμα καθώς περιορίστηκε στο ένα γκολ. Εκεί δηλαδή που σκόραρε ανά 85 λεπτά, σε μια σεζόν σημείωσε ένα γκολ σε 984 λεπτά!

Ο Χιλιανός κόουτς δεν τον υπολογίζει με τον Μορόν να αλλάζει τις ομάδες σαν τα… πουκάμισα και να πηγαίνει από δανεισμό σε δανεισμό. Δεν είναι τυχαίο πως την τελευταία διετία αγωνίστηκε σε 40 παιχνίδια και σημείωσε μόλις έξι γκολ.

Και ξαφνικά βρέθηκε στο δρόμο του ο Άρης. Ομάδα με κόσμο που έχει μπόλικη τρέλα με τον Μορόν να έχει πάρει μάλιστα… τζούρα από “Κλεάνθης Βικελίδης” και να ψήνεται στην ιδέα του να φορέσει τα κιτρινόμαυρα. Στον Άρη θέλει να βρει τον παλιό καλό του εαυτό. Όλα όμως θα ξεκαθαρίσουν το επόμενο διάστημα. Αν δηλαδή υπάρξει συμφωνία.

To Top