“Ο Άρης είναι μεγάλος σύλλογος, δεν του αξίζει η θέση που βρίσκεται”

Ο Άρης δίνει αύριο καθοριστικό παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για την προσπάθεια του να παραμείνει στην κατηγορία κι όπως τόνισε Εντουάρντο Μπρίτο η θέση που έχει στη βαθμολογία δεν αρμόζει στο μέγεθος του και στην ιστορία του.

Ο Βραζιλιάνος παίκτης μίλησε στο metrosport.gr για το αυριανό παιχνίδι στο Περιστέρι. Αναλυτικά όσα είπε:

-Πολύ κρίσιμο παιχνίδι για τον Άρη, αφού από αυτό κρίνεται η παραμονή του στην κατηγορία. 

«Γνωρίζουμε κι εμείς, πόσο δύσκολο παιχνίδι είναι για τον Άρη, γιατί κινδυνεύει. Κι εμείς όμως, έχουμε το δικό μας κίνητρο, που είναι να μαζέψουμε όσο περισσότερους βαθμούς γίνεται για τα playoff. Δεν μπορούμε να βλέπουμε ποιες ομάδες κινδυνεύουν».

-Για τον Ατρόμητο είναι μεγαλύτερο το κίνητρο για νίκη, σε σχέση με εκείνο του Άρη;

«Όχι, σίγουρα δεν είναι το ίδιο. Για τον Ατρόμητο είναι μικρότερο το κίνητρο. O στόχος μας είναι να μην έχουμε μεγάλη βαθμολογική διαφορά με τις άλλες ομάδες, όσον αφορά τα playoff. Ο Άρης, παίζει για μία ολόκληρη κατηγορία».

-Οι «κίτρινοι» θα αγωνιστούν χωρίς τρεις βασικούς παίκτες τους, εξαιτίας των καρτών, που δέχτηκαν. Πιστεύεις, πως το γεγονός αυτό, θα κάνει πιο εύκολο το έργο σας;

«Δεν υπάρχει σε αυτό το ματς, βασικός και αναπληρωματικός. Όποιος και να παίξει, πρέπει να βοηθήσει και να δώσει το 110% των δυνατοτήτων του. Μπορεί να βγουν και σε καλό κάποιες αλλαγές. Για εμάς, θα είναι το ίδιο. Με όποιους και να αγωνιστεί ο Άρης, θα γίνει μάχη».

-Αγωνιστικά πως περιμένεις την αναμέτρηση;

«Περιμένω πιο επιθετικό τον Άρη, παίζοντας ανοιχτά. Και η ομάδα μου θα αγωνιστεί ανοιχτά, όπως πάντα με την φιλοσοφία που μας έχει περάσει ο προπονητής. Θα γίνει ένα σκληρό παιχνίδι, με πολλές μάχες και δύναμη. Βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση, που η πορεία του Άρη, εξαρτάται κατά έναν μεγάλο βαθμό από μας, αλλά το κακό με την κατάστασή του, συμβαίνει εδώ και καιρό».

-Θεωρείς ότι η θέση σας στην βαθμολογία, σε συνδυασμό με την καλή σας ψυχολογία, είναι πλεονεκτήματα, που ίσως θα κρίνουν το αποτέλεσμα;

«Όχι, δε παίζει ρόλο το ότι είμαστε πιο ψηλά στη βαθμολογία. Έχουμε κοντραριστεί αρκετά και με ομάδες που βρίσκονταν χαμηλά και δυσκολευτήκαμε. Πλεονέκτημα είναι, ότι θα είμαστε στην έδρα μας και θα νιώθουμε πιο καλά».

-Είσαι αρκετά χρόνια στην Ελλάδα και ξέρεις καλά τον σύλλογο του Άρη, αφού αναμετρήθηκες πολλάκις μαζί του. Πως σου φαίνεται, το ότι φέτος, διανύει μία δύσκολη περίοδο και κινδυνεύει για υποβιβασμό;

«Δεν αξίζει στον Άρη η θέση που βρίσκεται, είναι μεγάλος σύλλογος, με ιστορία. Πάντα η ατμόσφαιρα στο γήπεδό του, είναι φοβερή. Ο κόσμος του τον ακολουθεί παντού. Δε ξέρω ποιος φταίει για όλα αυτά. Πάντως, είναι κρίμα να υποβιβαστεί. Είναι κρίμα και για το ελληνικό πρωτάθλημα».

To Top