ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Άρης είναι το αφεντικό! Νέο “χαστούκι” στην ομάδα της… εξυγίανσης, 1-0 τον ΠΑΟΚ, με γκολάρα Γκάμα! (videos)

Με κατάθεση ψυχής ο Άρης ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να γονατίσει και πάλι στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, μετά το 4-2 του Ιανουαρίου. Οι “κιτρινόμαυροι” με παλικαρίσια εμφάνιση και φοβερό πέναλτι του Γκάμα, κέρδισαν το ντέρμπι της πόλης με 1-0, προσπέρασαν και άφησαν ξανά πίσω τους στην βαθμολογία τους φιλοξενούμενους! 

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ….

Ο Άκης Μάντζιος επέλεξε για το σημερινό ντέρμπι, το 4-2-3-1. Στο τέρμα τον Μπουσέ, με τον Σούντγκρεν δεξιά και τον Σάκιτς αριστερά. Στο κέντρο της άμυνας, οι Δεληζήσης και Μπεναλουάν. Στα χαφ, δίδυμο οι Σάσα-Ματίγια. Στην κορυφή της επίθεσης ο Μάνος, με τους Γκάμα, Μπερτόγλιο και Ματέο πίσω του.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ, ξεκίνησε με 4-3-3. Στο τέρμα ο Πασχαλάκης, με τους Γιαννούλη στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Ουαγκέ δεξιά και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μιχαηλίδη – Ίνγκασον. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής οι Τσιγγάρας, Αουγκούστο και Σβαμπ, ενώ στην επίθεση οι Τζόλης, Σφιντέρσκι και Α.Ζίβκοβιτς.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΓΚΑΜΑ!

Το ντέρμπι ξεκίνησε με την τύχη να γυρνάει την πλάτη στον Γκάμα, ο οποίος στο φάουλ που κέρδισε ο Μπερτόγλιο, με φοβερή εκτέλεση, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη στο 2΄.

Στο 4΄, ο Ζίβκοβιτς είδε σε ετοιμότητα τον Μπουσέ, ενώ στο ίδιο λεπτό, το σουτ του Ματέο είχε την ίδια κατάληξη, στην αγκαλιά του Πασχαλάκη. Στο 7΄, ο Τζόλης έκανε το πλασέ από πλάγια αριστερά, η μπάλα κατέληξε έξω από την εστία του Μπουσέ.

Μέχρι την επόμενη τελική ενέργεια, οι παίκτες του ΠΑΟΚ, έκαναν πολλά και σκληρά μαρκαρίσματα, ενώ δεν σταμάτησαν λεπτό να διαμαρτύρονται στον Ολλανδό διαιτητή.

Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, στο 26΄, με γύρισμα του Τζόλη, το οποίο πέρασε από όλους, ο Ουαγκέ στη συνέχεια γύρισε ξανά, αλλά ο Μπουσέ μπλόκαρε. Κεφαλιά του Τζόλη στο 30΄, πέρασε άουτ, ενώ στο 32΄ο Ματέο άργησε να σουτάρει μετά την πάσα του Σάσα και βρήκε το σώμα του Ίνγκανσον.

Στο 38΄, ο Άρης πίεσε ο Μπερτόγλιο πρόλαβε κατέβασε την μπάλα, μετά την πάσα του Γκάμα, με τον Πασχαλάκη να τον ανατρέπει! Ο Ολλανδός έδωσε το πέναλτι, ο Γκάμα την έστησε στην άσπρη βούλα και… α λα Πανένκα, την έστειλε στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 1-0!

Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, στις καθυστερήσεις, ένα γυριστό του Σβαμπ από την μεγάλη περιοχή, ο Μπουσέ ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε με εξαιρετικό τρόπο.

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΤΟ ΤΙΝΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!

Στο πρώτο 10λεπτο του β΄μέρους, ο ΠΑΟΚ είχε δύο καλές ευκαιρίες. Στο 51΄ο Μπουσέ μπλόκαρε το σουτ του Ζίβκοβιτς, αφού πρώτα έβαλε την κόντρα ο Μπεναλουάν. Στο 56΄, ο Σφιντέρσκι σούταρε ελάχιστα έξω από την εστία του Γάλλου γκολκίπερ του Άρη.

Στο 60΄, ο Ματέο έβγαλε τον Μπερτόγλιο, μόο απέναντι στον Πασχαλάκη, αυτός τον “έσκαψε” με τον Ουαγκέ να διώχνει πάνω στην γραμμή! Δόθηκε οφ φάιντ, αλλά δεν ήταν, με τους διαιτητές να κάνουν το λάθος, καθώς στην ίδια φάση, αποχώρησε τραυματίας ο Ουαγκέ.

Στο 71΄ο Τζόλης βούτηξε στην περιοχή του Άρη, ο Ολλανδός Νάινχαους έδωσε το πέναλτι, όμως αφού το είδε στο VAR ο ίδιος το πήρε πίσω και κατάφερε να μην τινάξει το ματς στον αέρα, με μία άκρως άδικη απόφαση για τους “κιτρινόμαυρους”! Ο Σούντγκρεν δεν βρήκε καν τον Τζόλη, ενώ νωρίτερα είχε κάνει και φάουλ ο παίκτης του ΠΑΟΚ.

Στο 85΄, ο Ζίβκοβιτς σούταρε άουτ, με τον ΠΑΟΚ να κυκλοφορεί, αλλά τον Άρη μέχρι εκείνο το σημείο να αμύνεται πολύ καλά, μετά και την είσοδο του Τζέγκο στο ματς και έναν Σάσα ασταμάτητο. Στο 88΄, ο Σίλβα έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα δεν πήρε τα φάλτσα που ήθελε και κατέληξε άουτ!

Παλικαρίσια εμφάνιση του Άρη στα τελευταία λεπτά, κράτησε το 1-0, με τους παίκτες να απομακρύνουν κάθε κίνδυνο! Ο Άρης πέρασε 2ος στην βαθμολογία, άφησε πίσω του τον ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις: 

ΑΡΗΣ (A. Mάντζιος): Μπουσέ, Σούντγκρεν, Σάκιτς, Μπεναλουάν, Δεληζήσης, Σάσα, Ματίγια, Μπερτόγλιο (76΄Τζέγκο), Ματέο (62΄Σίλβα), Γκάμα (90+6΄Μαντσίνι), Μάνος (62΄Λόπεθ)

ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ουαγκέ (63΄Κρέσπο), Ίνγκανσον, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης. Αουγκούστο (79΄Τσόλακ), Τσιγγάρας, Σβαμπ (79΄Εσίτι), Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Σφιντέρσκι

To Top