ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Άρης είπε “όχι” στα 175.000 ευρώ για τα τηλεοπτικά, ζήτησε και αξίζει περισσότερα

Αρνητικά απάντησε ο Άρης στην πρόταση του ΕΣΑΚΕ για 175.000 ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, απαιτώντας να εισπράξει περισσότερα, διότι πολύ απλά αυτό αξίζει βάσει εμπορικότητας και τηλεθέασης των παιχνιδιών του.

Στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ οι άνθρωποι του Άρη αντέδρασαν όταν άκουσαν πως το ποσό που αναλογεί στην ομάδα από τη συμφωνία με την ΕΡΤ είναι μόλις 175.000 ευρώ, εκτιμώντας πως δεν λήφθηκαν υπόψη τα εμπορικά κριτήρια, ούτε τα νούμερα τηλεθέασης που είχαν οι ομάδες την περσινή χρονιά.

Οι κίτρινοι επεσήμαναν πως έχουν ταχθεί από την πρώτη στιγμή υπέρ της κεντρικής διαχείρισης στο θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος της Α1. Δεν πρόκειται, όμως, να δεχθούν να επαναληφθεί αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και να εισπράξουν χρήματα, τα οποία είναι δυσανάλογα του μεγέθους και της ιστορίας της ομάδας και εννοείται οτι η ΚΑΕ θα κάνει ό, τι χρειαστεί για να προασπίσει τα συμφέροντά της.

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ θα εισπράξουν το μεγαλύτερο μέρος από τα 4,3 εκατ. ευρώ που δίνει η ΕΡΤ και από εκεί και πέρα η πρόταση του ΕΣΑΚΕ ανέφερε πως Περιστέρι και Προμηθέας θα λάβουν 225.000 ευρώ ως ομάδες της πρώτης τετράδας, οι υπόλοιπες ομάδες 175.000 ευρώ και οι δύο νεοφώτιστοι 125.000 ευρώ.

 

To Top