“Ο Άρης ζει σε μια κόλαση από σωτήρες, όλοι προσπαθούν να τον σώσουν αλλά τον βυθίζουν περισσότερο!”

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Νίκος Χρηστίδης  μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή για την διαιτησία αλλά και την γενικότερη εικόνα της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “Α.Ν. 98,7”:

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στο λόγο για τον οποίο δεν πηγαίνει στο γήπεδο: «Ξεκινάω να πάω και μια φωνή μέσα μου μού λέει να μην πάω. Ο λόγος είναι ότι είμαι ο μοναδικός παίκτης που έχει ξεγραφτεί από την ιστορία του Άρη από την ίδια τη διοίκηση της ομάδας. Και αναφέρομαι για 40 χρόνια πριν. Δεν έχει γίνει με κανέναν άλλο παίκτη αυτό. Πρόβλημα με τον Άρη δεν έχω, αλλά με τις διοικήσεις. Μόνο ο Γιάννης Ψηφίδης και ο Δημήτρης Ηλιάδης με προσέγγισαν για να λυθεί αυτό, κανείς άλλος.

Πρέπει να γίνει κάτι. Υπάρχει αδυναμία σε πολλά θέματα, όπως αυτό που προανέφερα, η διαιτησία κτλ. Πρέπει να κάνει κάτι για να δυναμώσει η ομάδα, να γίνουμε ισχυροί. Ή τουλάχιστον, να μην είμαστε αδύναμοι. Ο Άρης ζει σε μια κόλαση από σωτήρες. Όλοι προσπαθούν να τον σώσουν. Όμως, τον βυθίζουν περισσότερο».

Για τη διαιτησία και πώς θα λυθεί το πρόβλημα, είπε: «Αν γυρίσουμε ακόμα και δεκαετίες πίσω, έχουμε υπογράψει όλες τις συμφωνίες. Εκεί πρέπει να πάρεις θέση. Υπογράφεις και εκ των υστέρων βρίζεις; Η ομάδα είναι ανοχύρωτη».

Για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα και τις συνέπειές τους, ανέφερε: «Τώρα δε μπορούμε να δούμε παραπάνω από το επόμενο βήμα μας. Τα δύο τελευταία χρόνια ο Άρης βλέπει το μέλλον του με γυαλιά πρεσβυωπίας. Πρέπει να βρούμε λύσεις και όχι να αναζητούμε σωτήρες».

Για τις «δυνατές» ΠΑΕ που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τόνισε: «Ο Ολυμπιακός έχει μείνει μόνος του, υπάρχει μονοπώλιο. Προσπαθεί να τον πιάσει μόνο ο ΠΑΟΚ. Αυτό θα το πληρώσει ο Ολυμπιακός. Σε αυτό φταίει και η ίδια η διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ και αφορά όλες τις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό. Η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ έχουν πολλά εκατομμύρια ευρώ χρέη και μπορούν να συνάψουν ανά πάσα στιγμή δάνειο με τράπεζα της Ευρώπης».

Για τον φετινό Άρη σχολίασε: «Οι καλύτεροι παίκτες μέχρι στιγμής είναι ο Αγκάνθο (60 λεπτά), ο Ουντότζι, ο Τάτος, ο Σταυρόπουλος. Υπάρχουν και ο Αγγελούδης, ο Σουνάς και άλλοι πολύ καλοί παίκτες στην επιθετική γραμμή. Πρέπει να επενδύσω σε αυτή η γραμμή, αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει να περιορίσω τα προβλήματα στην άμυνα.

Στο παιχνίδι με τη Ρόμα η ομάδα είχε πολύ καλή παρουσία, με καλή αμυντική λειτουργία με επιθετική άμυνα. Γιατί αυτά που έκαναν οι παίκτες σε εκείνο το παιχνίδι δε μπορούν να τα κάνουν με την Καλλονή και τον Πλατανιά. Υπάρχει στην ομάδα απειρία. Δε μπορείς να τους ρίχνεις τέτοιες ευθύνες στους παίκτες. Πρέπει να τους στηρίξεις. Ο προπονητής δε συνέδεσε την ομάδα, αφού δεν ήταν από την αρχή. Ο Άρης πρέπει να διορθώσει τα προβλήματα στην άμυνα, ειδικά στον αέρα. Αν το καταφέρει με επιθετική άμυνα, πιστεύω ότι θα αλλάξουν πολύ τα πράγματα στην ομάδα».

Για τα 100 χρόνια του συλλόγου που πλησιάζουν, σημείωσε: «Πρέπει να είναι μια χρονιά επανεκκίνησης. Από τα χαμηλά, να επιστρέψουμε στα ψηλά. Δεν έχουν σημασία τα 100 χρόνια. Την ιστορία τη γράφει η καθημερινότητα. Και γράφεται από τους ποδοσφαιριστές. Ο ποδοσφαιριστής του Άρη έχει βγει από το «κάδρο» της ιστορίας του Άρη».

To Top