ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Ο Άρης, η Φινλανδία και το ακατάρριπτο ρεκόρ των 140 πόντων!

Η Φινλανδία…πάει στον Άρη, ο “Αυτοκράτορας” άλλωστε έδωσε μια από τις πιο εντυπωσιακές του παραστάσεις το 1990, διαλύοντας την Ουουντεκαουπούνγκιν.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Συγκεκριμένα οι κιτρινόμαυροι που την περασμένη χρονιά είχαν φτάσει έως το φάιναλ φορ της Σαραγόσα ξεκινούσαν και πάλι την πορεία τους στο Κύπελλο Πρωταθλητριών της Fiba.

Αντίπαλος τους στους “16” ήταν η τότε πρωταθλήτρια Φινλανδίας -άσημη- Ουουντεκαουπούνγκιν Ουρχειλιζάτ(!), στην οποία ο Αυτοκράτορας δεν είχε σκοπό να χαριστεί.

Μετά από ένα εύκολο διπλό στην έδρα της αντιπάλου του με σκορ 92-116 είχε έρθει η ώρα της ρεβάνς, μιας ρεβάνς στην οποία ο Άρης ήταν έτοιμος να δώσει μια παράσταση που δύσκολα θα επαναληφθεί.

Ο Γκάλης πέτυχε 27 πόντους, ο Γιαννάκης σκόραρε άλλους 31 με τον Σέλερς να προσθέτει άλλους 28, 19 προσέθεσε ο Αγγελίδης, 13 ο Σόμπιν, 12 ο Λυπηρίδης, 6 ο Ρωμανίδης και 4 ο Βαγγέλης Βουρτζούμης.

Σύνολο; 140(!) πόντοι, επίδοση ρεκόρ στην Ευρωπαϊκή ιστορία της ομάδας, ρεκόρ που πολύ δύσκολα ο Άρης θα φτάσει ακόμη και κοντά στο να καταρρίψει!

Ταυτόχρονα η ομάδα του Λάζαρου Λέσιτς πέτυχε την μεγαλύτερη Ευρωπαική της νίκη, με το +49 (140-91) αλλά και το ρεκόρ για πόντους σε ένα ημίχρονο με 79!

To Top