ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Άρης θέλει να κρατήσει τον Μποχωρίδη, ποια είναι τα δεδομένα…

Ο Άρης έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν, με δειλά ωστόσο βήματα, μιας και αναμένονται οι οριστικές εξελίξεις για τη διακοπή του φετινού πρωταθλήματος.

Το σκεπτικό του Σάββα Καμπερίδη για το νέο ρόστερ είναι η ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά. Εκτός από τους παίκτες που «κοιτάει» ο Έλληνας τεχνικός και οι συνεργάτες του, προέχει και το θέμα της παραμονής των υπαρχόντων γηγενών παικτών.

Από αυτούς οι Διαμαντής Σλαφτσάκης, Γιάννης Σιδηροηλίας, Κώστας Βλάσιος και Στράτος Βουλγαρόπουλος δεσμεύονται με συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν, όμως μόνο ο πρώτος αποτέλεσε φέτος βασικό μέλος του ροτέισον της ομάδας.

Ο Άρης θέλει να διατηρήσει στις τάξεις του και τον Λευτέρη Μποχωρίδη και τον Δημήτρη Φλιώνη, τα συμβόλαια των οποίων ολοκληρώνονται το προσεχές καλοκαίρι. Για τον Φλιώνη υπάρχουν θετικές ενδείξεις, τόσο από την πλευρά του παίκτη, όσο και από τη μεριά της διοίκησης, όμως τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν όταν ο Άρης καταθέσει την επίσημη πρότασή του.

Όσον αφορά τον αρχηγό της ομάδας, η υπόθεση παραμονής του φαντάζει πιο δύσκολη. Αρχικά, ο Μποχωρίδης πραγματοποίησε φέτος την καλύτερη σεζόν της καριέρας του (14,6π., 5,1ριμπ., 4,6ασ., 1,1κλ. κατά μέσο όρο), προσελκύοντας ξανά το ενδιαφέρον πολλών ομάδων, κάτι που συνέβαινε εξάλλου και τις δύο τελευταίες χρονιές.

Πλέον, στα 26 του, σκέφτεται και το οικονομικό σκέλος, αναζητώντας ένα υψηλότερο συμβόλαιο από αυτό που είχε φέτος, ενώ και ο Άρης με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα δε δείχνει πως μπορεί να καλύψει τέτοιες ενδεχόμενες απαιτήσεις του παίκτη. Ομάδες ανεπτυγμένες οικονομικά τα τελευταία δύο χρόνια, όπως ο Προμηθέας και το Περιστέρι, έχουν στα ραντάρ τους τον διεθνή γκαρντ.

Επιπλέον, σε πρόσφατες δηλώσεις του ο παίκτης επισήμανε πως θέλει να αγωνιστεί σε ομάδα που θα παίζει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, κρούοντας… το καμπανάκι στον Άρη. Βέβαια, μέσα στις προθέσεις των ιθυνόντων της ομάδας είναι η επιστροφή στην Ευρώπη, ενώ στα θετικά συγκαταλέγεται και το ότι ο Μποχωρίδης θα περιμένει τον Άρη. «Πάντα είναι στη διάθεσή μου να συζητήσω, όλοι ξέρουν ότι ο Άρης είναι η ομάδα μου» είχε τονίσει πρόσφατα.

To Top