ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

“Ο Άρης θα χρειαστεί να κάνει υπομονή-Από τη στιγμή που δεν τηρούνται οι νόμοι κανείς δεν είναι εξασφαλισμένος”

Ο καθηγητής Αθλητικού Δικαίου, Ανδρέας Μαλάτος ανέλυσε όλες τις διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί -πλέον- μετά την επικύρωση της βαθμολογίας στη Σούπερ Λιγκ και οι οποίες θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του Άρη.

Αρχικά, ο έγκριτος νομικός γνωστοποίησε όλα όσα πρέπει να περιμένουν από εδώ και στο εξής οι «κιτρινόμαυροι», που στρέφουν το βλέμμα του, τόσο στην ΕΠΟ, όσο και στην διοικούσα επιτροπή του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ.

«Δυστυχώς, για τον Άρη είναι αναγκασμένος να περιμένει. Μόλις διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των κενών στη Φούτμπολ Λιγκ θα απευθυνθεί στην ΕΠΟ, ζητώντας να αποφασίσει για το αν και πως θα καλυφθούν οι θέσεις. Μόλις πάρει την απόφαση η Ομοσπονδία, ανάλογα θα κρίνει αν τίθεται θέμα μπαράζ ή όχι ανάμεσα στους δευτεραθλητές», τόνισε αρχικά στην “Arena Press”.

Το αμέσως επόμενο βήμα ποιο είναι;

«Έπειτα, η Φούτμπολ Λιγκ είναι αυτή που πρέπει να κάνει αποδεκτή την απόφαση της ΕΠΟ. Εάν διαφωνήσει τότε ο Άρης θα προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο για να προσβάλει την στάση αυτή της δεύτερης κατηγορίας».

Ποιο είναι το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για την απόφαση;

«Από τη στιγμή που υπάρχει δεδικασμένο και μάλιστα πολύ πρόσφατο, αυτό της υπόθεσης με τη Βέροια, η απόφαση δεν αποκλείεται να είναι και εντός της ίδιας μέρας με την εκδίκαση».

Ποια αίσθηση έχετε αποκομίσει με βάση την εμπειρία σας από όλη αυτή τη διαδικασία;

«Καταλαβαίνει κανείς ότι όσο παίρνουν τέτοιες αποφάσεις, όπως αυτή την απόλυτα λανθασμένη για την Κέρκυρα, όλα είναι στον αέρα. Ακόμα και για τον Άρη. Η λογική λέει ότι βάση νόμων και κανονισμών ο δευτεραθλητές θα καλύψουν τα κενά. Από τη στιγμή όμως που εδώ δεν τηρούνται νόμοι, κανείς δεν μπορεί να τους διασφαλίσει τίποτα. Θεωρώ, πλέον, ότι δεν είναι μόνο θέμα κωλυσιεργίας. “Τρενάρουν” τόσο πολύ τις αποφάσεις για να φτάσουν προ τετελεσμένου τις ομάδες και να μην μπορούν εκ των πραγμάτων να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα».

 

To Top