ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Άρης κάνει δικό του τον – ελεύθερο και Έλληνα – Μάρκο Πετσάρσκι (videos)

Μία πολύ έξυπνη μεταγραφική κίνηση ολοκληρώνει ο Άρης, ο οποίος έχει συμφωνήσει προφορικά με τον Μάρκο Πετσάρσκι, γιο του Μίροσλαβ, που είχε αγωνιστεί στους κίτρινους την εποχή της Αυτοκρατορίας!

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Ο Πετσάρσκι είναι γεννημένος το 2000, έρχεται στον Άρη ως ελεύθερη μεταγραφή, αφού θα μείνει (αν δεν έχει ήδη μείνει) ελεύθερος από την Παρτιζάν και θα αγωνιστεί ως Έλληνας, καθώς έχει διαβατήριο και είχε δηλωθεί και ως Έλληνας, αφού και ο πατέρας του είχε αγωνιστεί ως Έλληνας στον Άρη στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Ο μικρός Πετσάρσκι έχει ύψος 2,08 μ., αγωνίζεται και στις δύο θέσεις της ρακέτας και το καλοκαίρι του 2018 είχε αναδειχθεί ΜVP του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ18, το οποίο η Σερβία κατέκτησε με αυτόν κορυφαίο.

Στο τουρνουά είχε 24,7 πόντους, 11 ριμπάουντ και 2,3 ασίστ μέσο όρο σε επτά αγώνες και στον τελικό κόντρα στην Λετονία είχε 34 πόντους και 13 ριμπάουντ στη νίκη με 99-90.

Με την Κ19 της Σερβίας αυτό το καλοκαίρι συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε στο Ηράκλειο – Οι σέρβοι πήραν την 7η θέση – έχοντας 22,1 πόντους και 8,6 ριμπάουντ μέσο όρο.

Ο Πετσάρσκι ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στην Μέγκα Λεκς, αποκτήθηκε από την Μπάγερν, παίζοντας στα τμήματα υποδομής και επέστρεψε στην Σερβία για την Παρτιζάν το 2017, όμως επειδή δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής ζήτησε να μείνει ελεύθερος και αυτό έγινε.

Στον Άρη ευελπιστεί να βρει χρόνο πίσω από τους δύο ψηλούς που θα είναι βασικοί και εφόσον και οι δύο πλευρές είναι ικανοποιημένες από τη συνεργασία τους, η συμφωνία μπορεί να επεκταθεί στη διάρκεια της σεζόν.

To Top