“Ο Άρης κέρδισε δίκαια, εκτελούσε ακριβώς όπως τα είχε σχεδιάσει στα πρώτα 15 λεπτά”

Το φυσάνε και δεν κρυώνει στη Νέα Σμύρνη. Ο Μάριος Μπατής, αρχηγός του Πανιωνίου μίλησε για τον χαμένο ημιτελικό και παραδέχθηκε το… αυτονόητο, πως ο Άρης κέρδισε δίκαια!

Η συνέντευξη του Μάριου Μπατή στο superbasket.gr:

Που κρίθηκε κατά τη γνώμη σου το παιχνίδι;

«Ο Άρης κέρδισε δίκαια. Δεν κάναμε καλή εμφάνιση στο πρώτο δεκάλεπτο. Δεν ήταν εμφάνιση αντάξια των απαιτήσεων ενός τόσο σημαντικού παιχνιδιού. Δεν μπορώ να πω πως το ήθελαν περισσότερο από εμάς. Είμαστε πολύ λυπημένοι γιατί χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία να παίξουμε στον τελικό του Κυπέλλου».

Τι έφταιξε και η ομάδα μπήκε τόσο φοβισμένη;

«Δεν μπορώ να πω πως ήμασταν φοβισμένοι. Θεωρώ πως ήταν θέμα συγκέντρωσης αλλά και ευστοχίας, καθώς ο Άρης στα πρώτα 15 λεπτά εκτελούσε ακριβώς όπως τα είχε σχεδιάσει όλα στο χαρτί. Εμείς αμυντικά δεν είχαμε κάποια αντίδραση και χάσαμε δίκαια».

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα αντέδρασε. Πιστεύεις πως αν ξεκινούσατε έτσι θα ήσασταν εσείς στον τελικό;

«Με το «αν» δεν παίζεις μπάσκετ! Φτάσαμε δυο φορές κοντά στο σκορ και στο 58-52 χάνουμε επίθεση δική μας και στην αμέσως επόμενη φάση ο Άρης κερδίζει φάουλ, έχει 1 /2 βολές και μετά ευστοχεί σε τρίποντο ο Χαντ και δεχόμαστε σερί 7-0. Στο 78-74 δεχόμαστε lay up από τον Μούρτο. Κάναμε την προσπάθεια μας, είπαμε στα αποδυτήρια να μαζέψουμε τη διαφορά γιατί ήταν μια μεγάλη ευκαιρία και το χρωστούσαμε στον κόσμο και στον πρόεδρο που κάνει τα πάντα. Δεν ήμασταν όμως αντάξιοι των απαιτήσεων του παιχνιδιού, δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλο μας».

Η επόμενη μέρα ποια είναι για την ομάδα;

«Οι στόχοι της ομάδας είναι ίδιοι. Έκλεισε ένας στόχος, το Κύπελλο, αλλά πιστεύω πως μέχρι τώρα η ομάδα έχει δείξει καλό πρόσωπο. Μια κακή εμφάνιση δεν τα διαλύει όλα γιατί τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα στο Ρέθυμνο και θα επικεντρωθούμε σε αυτό. Ούτως ή αλλιώς ακόμα και να νικούσαμε η προσοχή μας θα ήταν στραμμένη στο παιχνίδι του πρωταθλήματος γιατί ο τελικός έτσι κι αλλιώς θα αργούσε».

 

To Top