ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Κέρδισε (1-0) Σπάρτη, σφυρίχτρα και… +5!

Μία ακόμα ανεκδιήγητη διαιτησία εις βάρος του Άρη -μετά από αυτή της Βέροιας- όμως οι “κιτρινόμαυροι” του Δημήτρη Σπανού, δεν πτοήθηκαν από τον προκλητικό Σερραίο ρέφερι Τζουμαλάκη (ακύρωσε καθαρό γκολ, δεν έδωσε πέναλτι) και επικράτησαν με 1-0 της Σπάρτης.

 Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Στους 39 βαθμούς ο Άρης με το “χρυσό” γκολ του Δεληζήση, στο +5 πλέον από την δεύτερη Παναχαϊκή, που έχασε δύο βαθμούς με τον Πανσερραϊκό.

Είχε ευκαιρίες, “πέταξε” πάλι ένα ημίχρονο

Δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στη διπλή άμυνα ζώνης των φιλοξενούμενων η ομάδα του Δημήτρη Σπανού, στο πρώτο ημίχρονο. Το ξεκίνημα του Άρη στο χθεσινό ματς, ήταν αρκετά καλό, ωστόσο η Σπάρτη ήταν αυτή που έχασε την μεγάλη ευκαιρία στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Σουτ του Τζανακάκη στο 6΄και προσπάθεια του Πλατέλλα στο 10΄δεν απείλησαν την αντίπαλη εστία, ενώ στο 12΄οι “κιτρινόμαυροι” είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Μουμίν από σέντρα του Τζανακάκη να καταλήγει λίγο άουτ. Στο 16΄η Σπάρτη άγγιξε το γκολ, με εξ΄επαφής κεφαλιά του Ράνου, αλλά ο Αναγνωστόπουλος έδειξε τα αντανακλαστικά του και με εξαιρετική επέμβαση κράτησε απαραβίαστη την εστία του.

Στο 26΄ Χαντί και Μπαστακός προσπάθησαν για την κεφαλιά δίχως να απειλήσουν, ενώ στο 33΄οι δύο τους συνεργάστηκαν, με τον πρώτο να δοκιμάζει το αριστερό του πόδι, εκτός μεγάλης περιοχής, στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Γιακουμή. Στο 38΄ο Πλατέλλας βρήκε χώρο και απο μακρινή απόσταση εξαπέλυσε μία “βολίδα” την οποία απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γιακουμής. Στο φινάλε του πρώτου μέρους, ο Άρης είχε δύο εξαιρετικές ευκαιρίες για γκολ. Εξ΄επαφής κεφαλιά του Μπαστακού, εντυπωσιακά απομάκρυνε ο Γιακουμής, που στη συνέχεια μπλόκαρε και την κεφαλιά του Δεληζήση.

Ανεκδιήγητος Τζουμαλάκης, το “κάρφωσε” ο Δεληζήσης!

Με διάθεση για ένα γρήγορο γκολ μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Άρης και έφτασε μία… ανάσα από αυτό στο 49΄με την κεφαλιά του Σόουζα, μετά το φάουλ του Πλατέλλα, να περνάει ελάχιστα άουτ από την εστία της Σπάρτης! Στο 67΄ο Άρης μετά από ασφυκτική πίεση, σκοράρει με τον Κάσσο, αλλά ο Τζουμαλάκης επινοεί φάουλ στον Γιακουμή! Στο 69΄διπλή επέμβαση του Γιακουμή, στην δυνατή κεφαλιά του Κάσσου, από το ύψος σχεδόν του πέναλτι!΄Η “λύτρωση” για τον Άρη ήρθε στο 74΄με τον Βαλεριάνο να εκτελεί το φάουλ και τον Δεληζήση πιο ψηλά απ΄ολους να παίρνει την κεφαλιά και να στην στέλνει στα δίχτυα του Γιακουμή για το 1-0! Οι “κιτρινόμαυροι” κράτησε με άνεση το υπέρ τους 1-0 και έφτασαν τους 39 βαθμούς, παρότι ο Τζουμαλάκης… προσπάθησε για το αντίθετο!

Οι συνθέσεις

Άρης (Δ. Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Μουμίν, Ιντζόγλου, Πλατέλλας (86΄Νίκιτς), Κάσσος, Χαντί (55΄Πασάς), Μπαστακός (80΄Παυλίδης)

Σπάρτη (Θ. Γράφας): Γιακουμής, Ζουλιώτης, Νιάρος, Βοσνακίδης, Οικονομόπουλος, Τζιμόντζι (60΄Μπουζούκης), Τριανταφυλλάκος, Παναγιώτου (85΄Φουρτάδο), Ράνος, Γουόρντεν, Ράντι (69΄Τσιοφού)

Διαιτητής: Τζουμαλάκης (Σερρών)

Βοηθοί: Καμπούρης (Σερρών) – Κρυωνάς (Σερρών)

To Top