Ο Άρης και η “μεγάλη των Πλάβι σχολή”!

O Zόραν Μιλίνκοβιτς έρχεται να προστεθεί στην λίστα των προπονητών που προέρχονται από τη “μεγάλη σχολή των Πλάβι σχολή”! Από το μακρινό 1955 και το Κιρίλ Σιμόνφσκι μέχρι και το 2008 με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς!

Η αρχή έγινε με  τον Κίριλ  Σιμόνφσκι . Σκοπιανός προπονητής που ήρθε στην ομάδα του Άρη το 1955. Στην συνέχεια βρέθηκε στην Παρτιζάν και μετά ξανά στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό.

Η δεύτερη  επιλογή  ήταν ο Σέρβος Αλεξάντερ  Πέτροβιτς που  δεν κατάφερε και αυτός να στεριώσει και έδωσε την σκυτάλη στον συμπατριώτη του Mλάντεν Κασάνιν, για να ακολουθήσει ο Ιβάν Στεφοβιτς. Ο Στέφοβιτς  έφυγε από την ομάδα για να αναλάβει ο Κλεάνθης Βικελίδης αλλά επέστρεψε έναν χρόνο αργότερα , παραμένοντας για μια ολόκληρη σεζόν στους κιτρινόμαυρους.

Επόμενος   ήταν ο Σέρβος Σβλετισλαβ  Γκλίσοβιτς που  κάθισε δυο φορές στον πάγκο του Άρη. Στην πρώτη του θητεία έμεινε δυο χρόνια (1959-61)  και στην δεύτερη έμεινε για το μεγαλύτερο διάστημα της περιόδου 1966-67. Ενδιάμεσα είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού.

Ο Λιουντιμιρ Σπάιτς ουσιαστικά ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τον Άρη το 1962, με τον Σέρβο τεχνικό να αναλαμβάνει στην συνέχεια Ολυμπιακό, Ηρακλή και Μπεσίκτας.

Ο  Μπέλα Μπάλφι  έμεινε σχεδόν μια τετραετία στην ομάδα της Θεσσαλονίκης (1962-66) και είχε επιδείξει καλό έργο φέρνοντας επιτυχίες στον Άρη.

Στην δεκαετία του ΄70  έρχεται η σειρά του Μίλοβαν Τσίριτς  έχοντας μάλιστα δυο πετυχημένες  θητείες.  Στην  πρώτη του (1969-71)  κατάφερε να κερδίσει το κύπελλο Ελλάδος με τον Άρη το 1970. Επέστρεψε το 1978 έχοντας ενδιάμεσα περάσει από αρκετές σημαντικές ομάδες ( Βαλένθια, Μπεσίκτας,  Ερυθρό Αστέρα).

Ακολουθεί ο Μπράνκο Στάνκοβιτς, Βόσνιος στην καταγωγή  (1973-74). Στην δεκαετία του ’80 έρχεται ο Γκόικο Ζέτς (1986-87). Δεν πέτυχε και πολλά και αποχώρησε από την ομάδα. Πέθανε το 1995 στην Αγκόλα !

Το 1999 αναλαμβάνει τον Άρη ο Ιλία Πέτκοβιτς  που  βρέθηκε στους κιτρινόμαυρους στην εποχή της προεδρίας του Δημήτρη Κοντομηνά. Ο  Άρης απέκλεισε την Σερβέτ στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Την περίοδο 2007-08 αναλαμβάνει τον Άρη ο Βόσνιος την καταγωγή αλλά με ελληνική υπηκοότητα Ντούσαν Μπάγεβιτς, κατακτώντας την 4η  θέση και πηγαίνοντας την ομάδα στον τελικό του κυπέλλου στο Καυταντζόγλειο, χάνοντας από τον Ολυμπιακό.

To Top