ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Άρης και ο μονόδρομος του ΕΣΑΚΕ για “πάγωμα” της ενημερότητας σε αδειοδότηση – δελτία

Ο Λευτέρης Αυγενάκης πέταξε το μπαλάκι στις λίγκες και στις Ομοσπονδίες για την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης και στο μπάσκετ αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις.

Όλοι συμφωνούν ότι το πρωτάθλημα της Basket League δεν μπορεί να ολοκληρωθεί φέτος. Απομένει να βρουν τις τελικές λεπτομέρειες. Επίσης όλοι… προβλέπουν ότι η ήδη κλονισμένη εμπορική αξία της Basket League με τις μεγάλες ανοιχτές πληγές των ΚΑΕ, θα μπει σε πιο δύσκολα μονοπάτια, με ένα νέο πρωτάθλημα χωρίς θεατές.

Η ΚΑΕ Άρης καλείται να αναλάβει δράση για να λύσει τα δικά της θέματα, ούσα κλονισμένη περισσότερο από όλες τις ΚΑΕ με την απώλεια σημαντικών εσόδων από την έλλειψη εισιτηρίων.

Από τα ανοιχτά μέτωπα είναι και το θέμα της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για την αδειοδότηση και την έκδοση δελτίων στις ομάδες μπάσκετ. Εδώ δίνεται η ευκαιρία στον ΕΣΑΚΕ, στο σύνολο των παραγόντων του μπάσκετ και στην πολιτεία, να πάρουν ρεαλιστικές αποφάσεις. Και πιο ρεαλιστική απόφαση, από το να ανασταλεί, να “παγώσει”, η χρήση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για αδειοδότηση και δελτία, ίσως να μην υπάρχει. Μοιάζει με μονόδρομο.

Σε αυτό το κάδρο, η κιτρινόμαυρη ΚΑΕ μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο. Με σχέδιο και επιχειρήματα. Για να κατανοήσουν ότι εφόσον όλοι επιθυμούν να υπάρχει βιώσιμο πρωτάθλημα στην νέα σεζόν, εν μέσω της οικονομικής χιονοστιβάδας που ήδη ξεκίνησε από την καραντίνα, να πάρουν και τις ανάλογες αποφάσεις.

Διαφορετικά κανείς δεν γνωρίζει εάν και πώς θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και κυρίως, εάν θα… τελειώσει ποτέ.

To Top