Ο Άρης και το ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο…

Τα στοιχεία από το αρκετά αξιόπιστο tranfermarkt.de (ελληνική έκδοση tranfermarkt.gr) έρχονται σε μερική αντίθεση με την μέχρι τώρα αγωνιστική πορεία του Άρη στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Τι είναι το transfermarkt; Είναι μια ποδοσφαιρική κοινότητα. Μια εκτενής “τράπεζα” δεδομένων ποδοσφαίρου με σύνοψη της αγοραστικής αξίας των παικτών, καθώς επίσης οι φημολογίες περί πιθανών μετεγγραφών, παράλληλα με ειδήσεις, στατιστικές και στοιχεία συμβούλων, περιλαμβάνονται στις βασικές προσφερόμενες υπηρεσίες.
Καθημερινά χρησιμοποιούν τη διαδικτυακή πύλη έως 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες, για να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν νέα από τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Στο θέμα μας… Μπορεί οι αριθμοί να μην παίζουν μπάλα, όμως αναλογιζόμενοι τα στοιχεία που θα παραθέσουμε στη συνέχεια μπορούμε να αποκτήσουμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για το φετινό “κιτρινόμαυρο” ρόστερ.

 Πολύς λόγος έχει γίνει για την ποιότητα του φετινού ρόστερ και τους ποδοσφαιριστές που το απαρτίζουν από την αρχή της χρονιάς. Από τα στοιχεία που συλλέξαμε από την ιστοσελίδα που χρησιμοποιείται κατά κόρον από ανθρώπους του ποδοσφαίρου σε όλο τον πλανήτη αντιλαμβανόμαστε πως δεν ήταν μόνο η αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας που την έχει φέρει στο τελευταίο σκαλί της βαθμολογίας πέντε στροφές πριν το τέλος της σεζόν.

 Και εξηγούμαστε:

 Aυτή την στιγμή ο Άρης φιγουράρει στην 10η θέση ανάμεσα στις 18 ομάδες του πρωταθλήματος βάση της αγοραστικής του αξίας. Ούτως ειπείν, η αγοραστική αξία του ρόστερ του Άρη αγγίζει τα 11.050.000 ευρώ στη συγκεκριμένη “τράπεζα” δεδομένων. Μπορεί η θέση να μην είναι  τιμητική για την ιστορία και το μεγεθος του Άρη, όμως καταδεικνύει σε ένα βαθμό μία κάποια ύπαρξη ποιότητας στο ρόστερ. Σε τίποτα όμως δεν δικαιολογείται η τελευταία θέση του Άρη στο πρωτάθλημα βάση αυτής της στατιστικής αναλυσης.

Ρίχνοντας μια προσεκτικότερη ματιά σε κάθε έναν ξεχωριστά ποδοσφαιριστή του Άρη δεν προκαλεί καμία εντύπωση το γεγονός πως ο Ανδρέας Τάτος έχει καπαρώσει και με διαφορά την πρώτη θέση από τους συμπαίκτες του. Ο κατα κοινή παραδοχή ποιοτικότερος ποδοσφαιριστής του Άρη μορεί να υπερηφανεύεται για την αγοραστική του αξία που αγγίζει πλέον το 1.250.000 ευρώ. Από την στιγμή μάλιστα που ως παίκτης του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να ξεπεράσει το μισό εκαντομμύριο.

 Ακολουθεί ο Μαυρουδής Μπουγαϊδης (800.000 ευρώ), ενώ η ευρωπαϊκή περιπέτεια του Κρίστι Βανγκέλι στο πρωτάθλημα της Ουκρανίας τον έχει εκτοξεύσει στα 700.000 ευρώ. Την πεντάδα κλείνουν οι Διούδης (500.000 ευρώ) και οι Τάσος Μπακασέτας, Νταβίντ Αγκάνθο που μοιράζονται την πέμπτη θέση με 500.000 ευρώ.

 Για την ιστορία, Ο Άρης μοιράζεται την 10η θέση με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ η αγοραστική αξία του ρόστερ του ήδη πρωταθλητή Ολυμπιακού φτάνει τα 65.900.000 ευρώ. Ακολουθούν οι συμπολίτες με 58.750.000 ευρώ, ενώ την τρίτη θέση κατέχει ο Παναθηναϊκός με 19.950.000 ευρώ.

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου

To Top