Ο Άρης καμαρώνει το «στολίδι» του! Εγκαινιάστηκε το παγοδρόμιο! (photos)

Το νέο «στολίδι» της πόλης είναι γεγονός! Το παγοδρόμιο Θεσσαλονίκης «100 χρόνια Α.Σ. Άρης» άνοιξε σήμερα το πρωί και επισήμως τις πύλες του στους φίλους της ομάδας, αλλά και σε όλους τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι επιθυμούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους πάνω στον πάγο!

Παρόντα ήταν πολλά από τα μέλη του Α.Σ. Άρης με προεξέχοντα τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Θωμά Γιώτα, ο επιχειρηματίας, που ανέλαβε να φέρει εις πέρας το έργο, Νίκος Αγραφιώτης, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Ψηφίδης, που δραστηριοποιείται στο χώρο του χόκεϊ επί πάγου και μετείχε στο έργο της κατασκευής του παγοδρομίου, αλλά και ο Ρολάντο Ντεσπέιν, μαζί με τους συμπαίκτες του, ο οποίος φαίνεται ότι έχει κολλήσει για τα καλά την «κιτρινόμαυρη» τρέλα και δεν λείπει από καμία εκδήλωση της ομάδας του. Ωστόσο, λόγω της χθεσινής βροχής, δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί, όπως αρχικά υπολογίζονταν, ένας αγώνας επίδειξης μεταξύ των ομάδων χόκεϊ του Άρη και των Χάσκις, αν και αθλητές και των δύο συλλόγων, αμέσως μετά τα εγκαίνια, πάτησαν στον πάγο.

Ιωαννίδης: «Πρωτοπόρος για άλλη μια φορά ο Άρης»

Την κορδέλα του παγοδρομίου έκοψε ο τέως υφυπουργός αθλητισμού και, όπως όλα δείχνουν, υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις επερχόμενες εκλογές, Γιάννης Ιωαννίδης. Μεταξύ άλλων τόνισε: «Εύχομαι το 2014, που συνάδει με τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Άρη, να συνδυαστεί με μία μεγάλη επιτυχία για το σύλλογο. Το ποδοσφαιρικό τμήμα θα πρέπει πάση θυσία να κρατηθεί στη μεγάλη κατηγορία σε μία τέτοια χρονιά-ορόσημο για το σύλλογο. Το μπάσκετ πέτυχε μία μεγάλη νίκη και πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου πριν από λίγες ημέρες, ενώ το βόλεϊ πηγαίνει εξίσου καλά»», για να προσθέσει: «Για άλλη μια φορά, ο Άρης αποδεικνύεται πρωτοπόρος με τη δημιουργία αυτού του παγοδρομίου, που θα δώσει νέα πνοή στα παιδιά ν΄ ασχοληθούν με τα αθλήματα του πάγου. Υπάρχει και το παράδειγμα της Έκθεσης, τόσο πέρυσι όσο και φέτος, όπου το εκεί παγοδρόμιο προσέλκυσε πλήθος παιδιών. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους».

Γιώτας: «Nα είναι η αρχή για ένα νέο ξεκίνημα»

Ο πρόεδρος του Α.Σ. Άρης, Θωμάς Γιώτας, επί των ημερών του οποίου «γεννήθηκε» η σκέψη για την κατασκευή του παγοδρομίου και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πήρε «σάρκα και οστά», τόνισε σχετικά: «Εύχομαι το παγοδρόμιο αυτό ν΄ αποτελέσει την απαρχή για ένα νέο ξεκίνημα γεμάτο επιτυχίες για τον Άρη μας. Το ζητούμενο είναι να ξεφύγουμε από την εσωστρέφεια, που υπάρχει, και να δώσουμε χαρά σε όλους τους φίλους της ομάδας», για να συμπληρώσει αναφορικά με το παγοδρόμιο: «Εγκαινιάζουμε σήμερα όλοι εμείς και οι φίλοι του Άρη το νέο μας παγοδρόμιο και εύχομαι να έρθουν όλοι οι Θεσσαλονικείς για να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στον πάγο. Είναι ένα αρκετά σύγχρονο και ευρύχωρο παγοδρόμιο, ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο Άρης έχει παράδοση στο χόκεϊ επί πάγου, έχοντας κατακτήσει αρκετά πρωταθλήματα Ελλάδας».

Αγραφιώτης: «Μία νότα αισιοδοξίας στις δύσκολες εποχές»

Από την πλευρά του, ο επιχειρηματίας, Νίκος Αγραφιώτης, στάθηκε στο γιατί πήρε την απόφαση να προχωρήσει στην υλοποίηση μίας τέτοιας ιδέας, που υπήρχε, από πλευράς των ανθρώπων του Α.Σ. Άρης: «Πρόκειται για ένα έργο για όλα τα παιδιά, που ασχολούνται με το χόκεϊ, το οποίο κάναμε σε συνεργασία με τον Α.Σ. Άρης. Στόχος μας είναι να φέρουμε τον κόσμο κοντά στο άθλημα, αλλά και ν΄ αναδείξουμε το καλλιτεχνικό πατινάζ. Επιπλέον, να δώσουμε μία νότα αισιοδοξίας ότι ακόμα και στις δύσκολες αυτές ημέρες, που βιώνουμε όλοι μας, γίνεται κάτι καλό».

Σιδηρόπουλος: «Πολλά τα οφέλη»

Ο έφορος του τμήματος χόκεϊ του Άρη, Μπάμπης Σιδηρόπουλος, μίλησε στο PRESSARIS για το νέο αυτό παγοδρόμιο, τονίζοντας τα οφέλη που μπορούν να υπάρξουν από αυτό. «Είμαστε ευχαριστημένοι από την κατασκευή του παγοδρομίου, έστω και αν αυτό δεν έχει πάρει ακόμα την τελική του μορφή, καθώς απομένει η εγκατάσταση μίας σκεπής, που υπολογίζεται να γίνει γύρω στα μέσα Ιανουαρίου. Από εκεί και πέρα, σίγουρα τα οφέλη μπορούν να είναι πολλά, αφού στόχος μας είναι πέραν των ομάδων του Άρη χόκεϊ επί πάγου, ανδρών και γυναικών, να λειτουργήσουν και ακαδημίες, αλλά και καλλιτεχνικό πατινάζ», για να ολοκληρώσει, λέγοντας: «Αρχικά, το παγοδρόμιο θα λειτουργήσει πιλοτικά και εν συνεχεία από τον επόμενο Οκτώβριο θα ξεκινήσει η κανονική σεζόν, που θα διαρκέσει μέχρι τον Απρίλιο του 2015. Στόχος μας είναι ν΄ αποκτήσει ακόμα περισσότερους φίλους το άθλημα, να το μάθει, δηλαδή, ο κόσμος, γιατί τόσο το χόκεϊ όσο και το καλλιτεχνικό πατινάζ είναι όμορφα αθλήματα».

 

To Top