ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Άρης κατώτερος των περιστάσεων χωρίς νεύρο και σχέδιο έχασε (0-1) από την ΑΕΚ! (videos)

Ο Άρης κατώτερος των περιστάσεων χωρίς νεύρο και σχέδιο έχασε (0-1) από την ΑΕΚ! Μέσα σε όλα αυτά η διαιτησία του Μπέμπεκ ήταν βούτυρο στο… ψωμί της αθηναϊκής ομάδας στο “Κλεάνθης Βικελίδης” στο εξ΄αναβολής ματς για την 8η αγωνιστική. Ο Άρης δεν είχε την ενέργεια και το πάθος που έπρεπε σε ένα τέτοιο παιχνίδι, υπερτίμησε την ΑΕΚ, δεν είχε λύσεις επιθετικά και την απαιτούμενη φρεσκάδα για να πάρει το “τρίποντο” και μοιραία πιάστηκε στον ύπνο…

Την ίδια ώρα βέβαια και ο Κροάτης σφύριζε σαν… Έλληνας, μια και προστάτευσε τους παίκτες της αθηναϊκής ομάδας σε κάθε ευκαιρία , δεν έβγαζε κάρτες, δεν θέλησε ούτε καν να δει στο VAR την ξεκάθαρη ανατροπή του Γκάμα στην μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, ενώ μέχρι και… 4η διακοπή για αλλαγή ζήτησε από τον πάγκο του Άρη, για λογαριασμό της ΑΕΚ! 

Φυσικά, όλα αρχίζουν  και τελειώνουν στο πώς διαχειρίστηκε το ματς ο Άρης, χάνοντας την ευκαιρία να απομακρυνθεί από την ΑΕΚ, ενώ έχει μπροστά του ένα επίσης δύσκολο ματς, όπως αυτό της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Σε σχηματισμό 4-2-3-1 ο Άρης. Στο τέρμα ο Μπουσέ, με τον Σούντγκρεν δεξιά στην άμυνα και τον Σάκιτς αριστερά. Στο κέντρο οι Μπεναλουάν και Ροζ. Στη μεσαία γραμμή, οι Σάσα και Ματίγια. Στην κορυφή της επίθεσης ο Μάνος, με τον Γκάμα πίσω του και τους Σίλβα-Μαντσίνι αριστερά και δεξιά αντίστοιχα.

Η ΑΕΚ με 4-3-3. Στο τέρμα ο Αθανασάδης, με τους Μπακάκη, Σβάρνα, Νεντελτσεάρου και Λόπες, από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Στα χαφ οι Σιμόες, Κρίστισιτς και Γαλανόπουλος. Λιβάι δεξιά, Μαχαίρας αριστερά και Ανσαριφάρντ στην κορυφή.

ΑΝΟΧΗ ΜΠΕΜΠΕΚ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙ-ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΕΚ

Αρνητικός πρωταγωνιστής στο α΄ημίχρονο, ο Κροάτης διαιτητής Μπέμπεκ, ο οποίος επέτρεψε στην ΑΕΚ, με συνεχόμενα σκληρά φάουλ, χωρίς να βγάλει κάρτα στα περισσότερα, να διακόπτει συνεχώς τον ρυθμό του Άρη.

Ο Άρης ξεκίνησε πιο δυνατά το ματς και έφτασε πολύ κοντά στο 1-0, με τον Μάνο στο 7΄να εκμεταλλεύεται λάθος γύρισμα, απέναντι στον Αθανασιάδη, όμως, δεν έκανε καλό τελείωμα. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Γκάμα ανατράπηκε στην μεγάλη περιοχή, ο Μπέμπεκ είπε “παίζεται” με το VAR, όπως έκανε νόημα και ο ίδιος στην συνέχεια, να μην του λέει ότι έκανε λάθος εκτίμηση. Το λιγότερο έπρεπε να πάει στο VAR να δει την φάση, ο Κροάτης.

Η ΑΕΚ είχε την πρώτη της ευκαιρία στο 21΄, με τον Λιβάι να ξεπερνάει τον Σάκιτς, να βγάζει την σέντρα στο πέναλτι, με τον Ανσαριφάρντ να σημαδεύει με το κεφάλι τον Μπουσέ!

Από την απομάκρυνση του Ματίγια στο 27΄, ο Μάνος έφυγε μόνος απέναντι στον Αθανασιάδη, αλλα ο γκολκίπερ της ΑΕΚ τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή! Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων! Από το εξαιρετικό γύρισμα του Μαντσίνι, ο Σάσα πήρε την μπάλα, σούταρε από πλάγια δεξιά, παράλληλα από την εστία του ανήμπορου να αντιδράσει Αθανασιάδη!

 

Πρώτη απείλησε στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ, με τον Ανσαριφάρντ στο 46΄, να πιάνει καλό δυνατό σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπουσέ, που έπεσε στην τροχιά της μπάλας. Από την σέντρα του Γκάμα από τα δεξιά, στο 51΄, σουτ του Σάσα, η μπάλα έσκασε στο έδαφος και κατέληξε στον Αθανασιάδη που μπλόκαρε εύκολα.

Στο 64΄, η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ κοντά στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής του Άρη, με τον Λιβάι Γκαρσία να το εκτελεί και να σκοράρει, για το 0-1 στο 65΄.

Στο 74΄, η ΑΕΚ έκανε την τρίτη διακοπή για αλλαγή, μπήκε ένας παίκτης, όχι ο δεύτερος με τον Μπέμπεκ να προσπαθεί να πείσει τον πάγκο του Άρη να δεχτεί μία ακόμα διακοπή! Απίστευτα πράγματα, με την αλλαγή εν τέλει να μην γίνεται, αφού όμως πρώτα πήγαν στράφι 7-8 λεπτά αγώνα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, έδωσε μόνο 8 λεπτά καθυστερήσεις, τη στιγμή που τόσα έγιναν μόνο στην φάση της αλλαγής που τελικά δεν έγινε. Στο ματς δεν υπήρχε κανένας ρυθμός από εκεί κι έπειτα, με τον Άρη να μην δείχνει αντίδραση και να γνωρίζει 2η εντός έδρας ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

ΑΡΗΣ (Α. Μάντζιος): Mπουσέ, Σάκιτς (87΄Ιωάννου), Ροζ, Μπεναλουάν, Σούντγκρεν, Σάσα (87΄Τζέγκο), Ματίγια, Γκάμα, Σίλβα (63΄Ματέο), Μαντσίνι, Μάνος (75΄Λόπεθ)

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου (λ.τρ. 20΄Λάτσι), Λόπες, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (60΄Μάνταλος), Γαλανόπουλος, Γκαρσία (75΄Σάκχοφ), Ανσαριφάρντ, Μαχαίρας (60΄Λιβάγια)

Διαιτητής: Μπέμπεκ (Κροατία), Βοηθοί: Πατάκι-Ζομπένιτσα, VAR: Γκαμπρίλο, ΑVAR: Κωσταράς, 4ος: Tζήλος

 

To Top