ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Άρης κυπελλούχος δια πυρός και σιδήρου στο τελευταίο φάιναλ φορ! (video)

AΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Προμηθέας Πάτρας ετοιμάζονται να μονομαχήσουν στο Ηράκλειο και τα «Δύο Αοράκια», με στόχο το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς. Ο θεσμός του Final Four (18-20/2) επιστρέφει μετά από σχετική απόφαση της ΕΟΚ. Σημαντική… λεπτομέρεια: Την τελευταία φορά που τέσσερις ομάδες διεκδικήσαν με αυτό το «σύστημα» το Κύπελλο Ελλάδας, ο Άρης αναδείχθηκε κυπελλούχος δια πυρός και σιδήρου τη σεζόν 2003-2004!

Ήταν το τριήμερο 27-29 Φεβρουαρίου του 2004 όταν στο Χαλκιοπούλειο Κλειστό Γυμναστήριο της Λαμίας, Άρης, Απόλλων Πάτρας, Ολυμπιακός και Περιστέρι ρίχθηκαν στη μάχη, με τους Παναθηναϊκό και ΑΕΚ να απουσιάζουν και τους Πειραιώτες να είναι το μεγάλο φαβορί. Οι κιτρινόμαυροι διέλυσαν τους Πατρινούς και έφυγαν… αέρα για τον τελικό (93-72), ενώ οι Πειραιώτες αν και δυσκολεύτηκαν, νίκησαν (69-67) τους «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» και εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στην «μητέρα» των μαχών.

Η συνύπαρξη φίλων και των δύο ομάδων που έφτασαν στον τελικό ήταν… εκρηκτική και σημειώθηκαν αρκετές εντάσεις και επεισόδια, ενώ προκλήθηκαν ζημιές στο πούλμαν της αποστολής του Άρη και στα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στον περιβάλλοντα χώρο.

Από το ξεκίνημά του το παιχνίδι έδειχνε ότι δεν θα… τσουλήσει ομαλά. Μόλις στο 8ο λεπτό, μια φωτοβολίδα εκτοξεύτηκε από την κερκίδα των Πειραιωτών και προσγειώθηκε στο παρκέ, με τους διαιτητές να προχωρούν σε προσωρινή διακοπή και να προειδοποιούν για πρόωρο οριστικό τέλος. Με την ένταση να είναι στα κόκκινα, στο 28ο λεπτό μια ακόμα φωτοβολίδα έκανε την «εμφάνισή» της και το διαιτητικό δίδυμο του αγώνα, Καρούσης – Μαστραφτσής, το διέκοψαν και πάλι. Μετά από σύσκεψη μιας ώρας, πείστηκαν από τους Δαμιανίδη (πρόεδρος ΚΑΕ Αρης) και Ελληνιάδη (μάνατζερ του Ολυμπιακού) να μην σφυρίξουν τη λήξη αλλά να δεχθούν την εκκένωση του γηπέδου. Κάτι τέτοιο συνέβη, όμως η όλη διακοπή μέχρι να αποχωρήσουν άπαντες διήρκησε 2,5 ώρες!

Ο Άρης με παλικαρίσια εμφάνιση σφράγισε (70-73) την νίκη και για την ομάδα το 8ο Κύπελλο Ελλάδας μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς!

Ολυμπιακός: Χαρίσης 13 (1 τρ.), Γιούρακ 10, Διαμαντόπουλος 11 (1 τρ.), Τόμιτς 9 (1 τρ.), Μπάγκαριτς 7, Βολκοβίσκι 6, Λιαδέλης 6, Σκλάβος 4, Γκόρενς 4, Γιαννουζάκος.

Άρης: Πάρκερ 21 (3 τρ.), Λικχολίτοφ 13, Μπέιλι 12 (2 τρ.), Στακ 12, Κόμματος 11, Βετούλας 2, Ραΐσεβιτς 2, Λάππας, Κυρίτσης, Νίκιλα.

Δείτε όλο τον αγώνα:

To Top