ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Άρης κόντρα στην ομάδα του Πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει τώρα τελευταία ο πιο ισχυρός οπαδός της αυριανής(21/10) αντιπάλου του Άρη.

Οι πολιτικοί αντίπαλοι του του Πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς, οργανώνουν καθημερινά διαδηλώσεις εναντίον του και καταγγέλλουν την κυβέρνησή του για  συνήθεις πρακτικές: διαφθορά και αντιδημοκρατική πολιτική αναφέρουν οι δύο πρώτες παράγραφοι του «κατηγορητηρίου» που αντιμετωπίζει ίσως ο πιο μπασκετόφιλος πολιτικός της Ευρώπης.

 

milod2 (2)

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από τα επεισόδια στις διαδηλώσεις κατά του Μίλο Τζουκάνοβιτς στην Ποντγκόριτσα

 

Θερμός οπαδός της Μπουντούτσνοστ είναι ο Τζουκάνοβιτς και παρακολουθεί σχεδόν όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας.

Αν λόγω φορτωμένου προγράμματος απουσιάσει, ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου στήνεται μπροστά στην τηλεόραση, όπως διαβεβαιώνουν δημοσιογραφικές πηγές.

Το πάθος του ισχυρού άνδρα του Μαυροβουνίου για το μπάσκετ έχει εξήγηση:ο Τζουκάνοβιτς έπαιξε μπάσκετ για πέντε σεζόν στην ημιεπαγγελματική ομάδα Κ.Κ. Λιούμποβιτς με έδρα την Ποντγκόριτσα, αλλά δεν σταμάτησε να ντριμπλάρει και να σουτάρει.

 

milo4

Ο Μίλο Τζουκάνοβιτς σουτάρει με άψογο στιλ. Ουδεμία σχέση του διαπιστώθηκε με το πανεπιστήμιο Κονέκτικατ

 

Ο Τζουκάνοβιτς συμμετέχει στις διεθνείς διοργανώσεις με την εθνική βετεράνων της χώρα του, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει επισήμως τα ηνία του μπάσκετ στη χώρα του ως πρόεδρος της ομοσπονδίας!

Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου έχει παίξει παίξει μπάσκετ και στη Θεσσαλονίκη!

Τον Ιούλιο του 2013 έκανε ταξίδι – αστραπή με ειδική πτήση για να συμμετάσχει σε ματς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βετεράνων στο κλειστό γήπεδο της Καλαμαριάς.

Επέστρεψε σχεδόν αμέσως, διαπιστώνοντας ότι η ομάδα του Μαυροβουνίου δεν είχε ελπιδοφόρο μέλλον στη διοργάνωση.

Στο Ευρωμπάσκετ  της Σλοβενίας ο σκηνοθέτης των τηλεοπτικών μεταδόσεων κεντράρισε πολλές φορές πάνω του στα ματς της Εθνικής Μαυροβουνίου που καθοδηγούσε από τον πάγκο ο Λούκα Παβίσεβιτς.

Την παρουσίαση(φωτό) του προπονητή έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ομοσπονδίας.

Συμπαίκτης του στις ομάδες των βετεράνων είναι ο νυν τεχνικός διευθυντής της Μπουντούτσνοστ Γκαβρίλο Πάγιοβιτς. «Η παρουσία του δίνει κίνητρο στην ομάδα. Έχει πάθος για το μπάσκετ» έλεγε στο thessports.gr o παράγοντας για τον Τζουκάνοβιτς, όταν πριν από δύο χρόνια η ομάδα του Μαυροβουνίου επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη για ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο του Γιούροκαπ.

gavrilo

«Η παρουσία του Τζουκάνοβιτς δίνει κίνητρο στην ομάδα. Έχει πάθος για το μπάσκετ» είπε ο Γκαβρίλο Πάγιοβιτς στο thessports.gr

 

Οι καλύτεροι φίλοι του Τζουκάνοβιτς από το χώρο του μπάσκετ είναι οι πρώην σύμβουλοι του συλλόγου Ντανίλο Μίτροβιτς και Βέσκο Μπάροβιτς.

Παλαιότερα υποστήριξε την ομάδα και οικονομικά. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 διετέλεσε χρηματοδότης της Μπουντούτσνοστ και πανηγύρισε την κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων Σερβίας – Μαυροβουνίου.

Αύριο δύσκολα θα βρει χρόνο για ταξίδι αστραπή στο Αλεξάνδρειο.

Άλλωστε, οι εξελίξεις στο Μαυροβούνιο κατακτούν χώρο στα ρεπορτάζ από τη διεθνή κοινότητα.

Η διαδυκτιακή έκδοση της Αυγής αναφερόμενη στις εξελίξεις των τελευταίων ωρών γράφει: «Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν χθες(18/10) στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στη διάρκεια αντικυβερνητικής διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η αντιπολιτευόμενη συμμαχία “Δημοκρατικό Μέτωπο”.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι από πέτρα και πέντε συνάδελφοί του τραυματίστηκαν ελαφρά».

Διαβάζοντας το βιογραφικό του ύψους 1.90 μ. ισχυρού οπαδού της Μπουντούτσνοστ, συμπεραίνουμε ότι η πολυετής θητεία σε θέσεις εξουσίας φθείρει.

milod2 (1)

Πάρα πολλά χρόνια διατηρεί θέσεις εξουσίας ο Μίλο Τζουκάνοβιτς και μάλλον  έχει φθαρεί

 

H Βικιπαίδεια γράφει: «Ο Τζουκάνοβιτς υπηρέτησε στην πρωθυπουργία της χώρας του από το 1991 ως το 1998 και από το 2003 ως το 2006, από το 2008 ως το 2010. Από το 2012 ανέλαβε εκ νέου την πρωθυπουργία.

Από το 1998 ως το 2002 υπηρέτησε στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Παραμένει επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος των Σοσιαλιστών του Μαυροβουνίου, το οποίο αρχικά ήταν η μαυροβουνιακή πτέρυγα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γιουγκοσλαβίας».

Ο Τζουκάνοβιτς δύσκολα θα ενδώσει στις πιέσεις της αντιπολίτευσης. Η εξουσία φθείρει, αλλά είναι πολύ γλυκιά.

Αν οι αντίπαλοί του τα καταφέρουν, ίσως ο Τζουκάνοβιτς αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην ομοσπονδία, στα ματς των παλαίμαχων καλαθοσφαιριστών και την αγαπημένη του Μπουντούτσνοστ.

milod1

 

Έτοιμος να σκοράρει με λέιπ απ είναι ο Μίλο Τζουκάνοβιτς

 

milod2

O πιο ισχυρός οπαδός της Μπουντούτσνοστ παίζει  μπάσκετ οικογενειακώς με τον γιο του Μπλάζο.

Πηγή: thessports.gr

To Top