ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Άρης κόντρα στο Μαρούσι δώδεκα χρόνια μετά!

O Άρης θα αντιμετωπίσει σήμερα στην Αθήνα το Μαρούσι, με τις δυο ομάδες να βρίσκονται αντιμέτωπες για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 12 χρόνια.

Το τελευταίο τους παιχνίδι ήταν εκείνο που έγινε στις 17 Μαρτίου 2012, κεκλεισμένων των θυρών, στο κλειστό του Αγίου Θωμά με τον Άρη να περνάει με ευκολία το εμπόδιο του Αμαρουσίου αφού επικράτησε με 90-69 (Σωτήρης Νικολαΐδης 21, Γιάννης Δεμερτζής 11 – Χρήστος Ταπούτος 14, Μιχάλης Τσαϊρέλης 12). Ήταν η ευρύτερη από τις συνολικά 16 εκτός έδρας νίκες του Άρη επί του Αμαρουσίου.

Η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες για το Πρωτάθλημα, χάνεται στην περίοδο 1969-70. Από τότε συναντήθηκαν συνολικά 64 φορές με τον Άρη Midea να έχει τον πρώτο λόγο. Στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) η έδρα δεν διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο αφού οι εκάστοτε γηπεδούχοι νίκησαν μόνο στα 24 από τα 46 παιχνίδια.

Η κιτρινόμαυρη ομάδα νίκησε στα τρία τελευταία παιχνίδια που έγιναν στην έδρα του Αμαρουσίου ενώ μετράει εννιά διπλά στα 14 ματς κανονικής περιόδου που έγιναν στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

Συνοπτικά οι αριθμοί των αγώνων του Αμαρουσίου με τον Άρη Midea…

To Top