Ο Άρης μέσα από τα μάτια του… αντιπάλου Ανδρέα Πιστιόλη: “Το μπάσκετ που παίζει είναι ελκυστικό”

Σε ελληνικά χέρια βρίσκεται η τεχνική καθοδήγηση της Μπάνβιτ με τον Δημήτρη Ιτούδη να ηγείται αυτής της προσπάθειας στο πρώτο του εγχείρημα ως χεντ κόουτς στο υψηλό επίπεδο. Την διαδρομή Αθήνα- Μπαντιρμά την έκανε και ο πρώην συνεργάτης του στον Παναθηναϊκό, Ανδρέας Πιστιόλης. Ο 35χρονος προπονητής και πρώην μέλος του τεχνικού τιμ που πλαισίωνε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναλύει στο PRESSARIS το αγωνιστικό προφίλ του Άρη, συστήνει υπομονή λόγω των νεαρών.

Αρχικά ο Ανδρέας Πιστιόλης τόνισε: «Είναι προφανές ότι ακόμα ο Άρης βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας καθώς το πρωτάθλημα αργεί ακόμα να ξεκινήσει σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ομάδες. Εμείς σε μία εβδομάδα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία σημαντική πρόκληση που δεν είναι άλλη από την είσοδο μας στην Ευρωλίγκα. Έτσι ο βαθμός ετοιμότητας μας είναι μεγαλύτερος. Ο Άρης έδειξε καλά στοιχεία στο τελευταίο φιλικό με την Μπάμπεργκ. Είναι καλή ομάδα και συνεχίζει  από εκεί που τελείωσε πέρυσι. Με μία πολύ καλή παρουσία στην σειρά με τον Πανιώνιο. Είχε βελτιώσει πάρα πολύ την εικόνα του προς το τέλος της περσινής σεζόν και από εκεί συνεχίζει και φέτος. Βασίζεται στην πιεστική άμυνα και στο γρήγορο παιχνίδι στην επίθεση. Η παρουσία αρκετών νεαρών παικτών όμως δημιουργεί μια αστάθεια κάτι που φάνηκε και στα δύο πρώτα παιχνίδια λόγω της απειρίας. Αυτά τα διαστήματα όμως θα μειώνονται όσο προχωράει η σεζόν και η ομάδα βελτιώνεται. Το μπάσκετ που παίζει είναι ελκυστικό. Γενικά έχοντας παίξει και με άλλες ελληνικές ομάδες μπορώ να πω ότι ο Άρης έχει την δυνατότητα να έχει μια καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα. Ο κόσμος όμως θα πρέπει να έχει υπομονή. Μία ομάδα με αρκετά νέα παιδιά έχει τα μειονεκτήματα της όπως αυτό που προανέφερα έχει όμως και πλεονεκτήματα».

Ο άμεσος συνεργάτης του Ιτούδη μίλησε και για το μοντέλο που εφαρμόζει ο Βαγγέλης Αγγέλου με την παρουσία αρκετών νεαρών παικτών: «Για ομάδες που έχουν προβλήματα οικονομικά είναι μονόδρομος. Όποιος σέβεται τον εαυτό του και είναι ρεαλιστής πρέπει να δώσει έμφαση σε αυτό το μοντέλο. Ο Άρης έχει καλές υποδομές τα παιδικοεφηβικά του τμήματα πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια και  είναι λογικό και το αυτονόητο να προωθήσει αυτά τα παιδιά. Νομίζω σε βάθος χρόνου θα του βγει σε καλό».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην παρουσία της Μπάνβιτ στο τουρνουά της Μπάμπεργκ: «Το τουρνουά ήταν πολύ καλό. Ήταν δυνατά παιχνίδια και το χρειαζόμασταν πάρα πολύ λίγες ημέρες πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων. Το πρόγραμμα μας είναι δύσκολο οπότε αυτό το τουρνουά μας ωφέλησε αρκετά. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο τα συμπεράσματα που θέλαμε να βγάλουμε τα βγάλαμε και συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά».

 

To Top