ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Άρης μαθαίνει σήμερα (12:00) τους αντιπάλους του στην Ευρώπη

Ο αγωνιστικός “μαραθώνιος” του Άρη ξεκινάει στις 20 Σεπτεμβρίου με τον πρώτο προκριματικό αγώνα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για να μπει στους ομίλους ο Άρης θα πρέπει να περάσει τρεις ομάδες, δίνοντας έξι παιχνίδια. Στη σημερινή (12:00) κλήρωση στο “Σπίτι του Μπάσκετ” της FIBA στη Γενεύη θα μάθει τους αντιπάλους του.

Τον Άρη εκπροσωπεί στην κλήρωση ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Δημήτρης Γουλιέλμος που βρίσκεται από χθες στη Γενεύη και ήταν παρών στη σύσκεψη εργασίας με στελέχη της διοργάνωσης για θέματα που αφορούσαν τη νέα σεζόν.

Α’ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ

Οι αγώνες του α’ προκριματικού γύρου θα γίνουν μέσα σε 72 ώρες, 20 και 22 Σεπτεμβρίου. Ο Άρης θα κληρωθεί με μία εκ των ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος), Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία), Φριμπούρ (Ελβετία), Κάρχου (Φινλανδία), Λέστερ (Μ. Βρετανία) και Ντόλφινς (Σουηδία).

Πρώτο παιχνίδι στην έδρα του αντιπάλου, δεύτερο παιχνίδι στο Παλέ, επειδή ο Άρης τοποθετήθηκε στο α’ γκρουπ δυναμικότητας.

Β’ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ

Εφόσον προκριθεί θα παίξει με κάποιον νικητή από τα ζευγάρια των ομάδων του β’ και γ’ γκρουπ δυναμικότητας. Οι αγώνες θα γίνουν 25 και 28 Σεπτεμβρίου.

Β’ Γκρουπ: Γκρόνιγκεν (Ολλανδία), Λουκόιλ (Βουλγαρία), Νίζνι (Ρωσία), Σαρλερουά (Βέλγιο), Ζολνόκι (Ουγγαρία), Τσμόκι Μινσκ (Λευκορωσία)

Γ’ Γκρουπ: Πόρτο (Πορτογαλία), Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Τορούν (Πολωνία), Καντού (Ιταλία), Σιαουλιάι (Λιθουανία), Πρίστινα (Κόσοβο)

Γ’ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ

Από τον β’ προκριματικό γύρο θα προκύψουν έξι νικητές, οι οποίοι θα αναμετρηθούν με τις ομάδες που έχουν ήδη τοποθετηθεί στον γ’ προκριματικό γύρο: Παρντούμπιτσε (Τσεχία), Λιετκαμπέλις (Λιθουανία), Μπαϊρόιτ (Γερμανία), Ναντέρ (Γαλλία), Σακάρια (Τουρκία) και Μούρθια (Ισπανία). Οι αγώνες θα γίνουν 1 και 4 Οκτωβρίου.

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ – ΟΜΙΛΟΙ

Οι νικητές θα περάσουν στους ομίλους της διοργάνωσης. Η κανονική διάρκεια του Τσάμπιονς Λιγκ ξεκινάει στις 9 Ιουλίου.

Στους ομίλους βρίσκονται ήδη 26 ομάδες και έχουν χωριστεί σε ισχυρούς (12) και ανίσχυρους (14), με βάση την κατάταξή τους στη χώρα τους και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι 12 ισχυροί: AΕΚ (Ελλάδα), Μπάνβιτ (Τουρκία), Μπεσίκτας (Τουρκία), Μπάμπεργκ (Γερμανία), Νίμπουρκ (Τσεχία), Τενερίφη (Ισπανία), Λούντβιγκσμπουργκ (Γερμανία), Νεπτούνας (Λιθουανία), ΠΑΟΚ (Ελλάδα), Αβελίνο (Ιταλία), Στρασμπούρ (Γαλλία), Βενέτσια (Ιταλία).

Οι 14 ανίσχυροι: Άνβιλ (Πολωνία), Εσκισεχίρ (Τουρκία), Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Χάποελ Χολόν (Ισραήλ), Ντιζόν (Γαλλία), Λε Μαν (Γαλλία), Φουενλαμπράδα (Ισπανία), Οστάνδη (Βέλγιο), Οπάβα (Τσεχία), Ολίμπια Λιουμπλιάνας (Σλοβενία), Προμηθέας Πάτρας (Ελλάδα), Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία), Βόννη (Γερμανία), Βέντσπιλς (Λετονία)

* Οι 6 νικητές του γ’ προκριματικού γύρου θα ενσωματωθούν επίσης, ώστε οι ομάδες να γίνουν 32, οι οποίες θα χωριστούν σε 4 ομίλους των 8 ομάδων.

To Top