ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Άρης… μεγάλωσε φέτος!

Μια ενδιαφέρουσα καταγραφή έκανε σήμερα η εφημερίδα Metrosport, αναφερόμενη στη διαμόρφωση του φετινού ρόστερ του Άρη.

Όπως αναφέρει:

“Μία εβδομάδα (;) πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων το κιτρινόμαυρο παζλ έχει συμπληρωθεί και συγκριτικά με πέρυσι, ο Νίκος Αναστόπουλος, δεν παρέκκλινε πολύ του περσινού μείγματος. Κράτησε την εμπειρία και την «πάντρεψε» ανάλογα, αποκτώντας ποδοσφαιριστές 1) με παραστάσεις από την ελληνική πραγματικότητα και δη την κατηγορία 2) νέους ηλικιακά, αλλά με παραστάσεις ακόμα και από την Super League που μπορούν να αποτελέσουν τον κορμό ακόμα και για του χρόνου.

Επί της ουσίας ο Αρης… μεγάλωσε σε σχέση με πέρυσι. Τόσο σε πείρα και ποιότητα, όσο και σε ηλικία, δημιουργώντας ένα ρόστερ 27 ποδοσφαιριστών του οποίου ο μέσος όρος ηλικίας αγγίζει τα 27 χρόνια. Μια ηλικία που για πολλούς χαρακτηρίζεται από… ωριμότητα. Στοιχείο που λογικά θα χρειαστεί φέτος ο Αρης, στο δύσκολο και σκληρό Πρωτάθλημα της Football League.

Χωρίζοντας το ρόστερ στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, βλέπουμε κάποιες ξεχωριστές κατηγορίες. Πιο συγκεκριμένα, στη θέση του γκολκίπερ –όπου έγινε ολικό λίφτινγκ- υπάρχουν τρεις ποδοσφαιριστές όπου βγάζουν μέσο όρο ηλικίας 21,6 έτη! Την ίδια ώρα που πέρυσι, στη Γ’ Εθνική είχε 24,8. Εριξε κατά πολύ τον μέσο όρο ηλικίας, αλλά απέκτησε ένα τερματοφύλακα (Διούδης) που θεωρείται από τους πλέον ταλαντούχους της χώρας, με παραστάσεις από Super League, Ευρώπη και Εθνική. Τον Αναγνωστόπουλο, από τον Παναθηναϊκό, που έχει όλα τα προσόντα να εξελιχθεί και επανένταξε στην ομάδα τον ταλαντούχο Γιάννη Μάντζαρη που με σωστή δουλειά και διαχείριση μπορεί να βάλει τις βάσεις για το μέλλον.

Στην άμυνα το ρόστερ απαριθμεί εννέα παίκτες, εκ των οποίων οι τρεις έμειναν από πέρυσι, και ο μέσος όρος ηλικίας πατάει τα «άντα». Θεωρητικά  είναι πιο μεγάλη, σε ηλικία, γραμμή του ρόστερ. Ιδιος αριθμός ποδοσφαιριστών για τον χωρο του κέντρου με μέσο όρο, όμως, τα 25,1 χρόνια. Τέλος, έξι παίκτες για την επίθεση που δίνουν μέσο όρο 26,8.  Από τους 27 κιτρινόμαυρους του ροστερ, οι 16 έχουν πατήσει τα 25 χρόνια και θεωρούνται μεγάλοι, ενώ εννιά έχουν ξεπεράσει τα 30. Οι Νέτο, Ραούλ Μπράβο, Καράμπελας, Μπουγκέρα, Μπούρμπος στην άμυνα, Ρόβας, Αντρέου στο κέντρο και οι Τζεμπούρ, Ιλιτς στην επίθεση.  Από την άλλη πλευρά, αν επιχειρήσουμε να καταγράψουμε τους νεαρότερους ποδοσφαιριστές του ρόστερ, οι δέκα –από τους 27- δεν έχουν ξεπεράσει τα 25.

Η δουλειά του Νίκου Αναστόπουλου εναπόκειται στο να κάνει το σωστό «πάντρεμα» στο γήπεδο. Εξ ου και η προτεραιότητα, πλην της… ελληνοποίησης, που είχε θέσει, ενόψει μεταγραφικού σχεδιασμού το καλοκαίρι, για την παραμονή συγκεκριμένου αριθμού παικτών και ηλικίας στο βασικό κορμό, θεωρώντας ότι αυτοί θα αποτελέσουν τους… προπονητές εντός αγωνιστικού χώρου με την ηγετικής τους φυσιογνωμία (βλ. Τάτος, Ρόβας, Ραούλ Μπράβο). Θα συνθέσουν δηλαδή τον κορμό πάνω στον οποίο θα πλέξει τα «κλαδιά», όπως κι έγινε. Αν κρίνουμε, πάντως, από τις μέχρι τώρα δοκιμές του Αναστόπουλου (σ.σ.: κατά τη διάρκεια των επίσημων αγώνων πιθανό να αλλάξουν τα δεδομένα) ο Αρης… μεγαλώνει κι άλλο, αφού ο μέσος όρος ηλικίας ανεβαίνει σχεδόν στα 29 έτη.

Μ.Ο. ΠΙΘΑΝΗΣ ΕΝΔΕΚΑΔΑΣ 28,9

Τερματοφύλακας

ΔΙΟΥΔΗΣ 23

Αμυντικοι

ΜΠΟΥΡΜΠΟΣ 33 (ΔΕΞΙΑ)

ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ 32 (ΑΡΙΣΤΕΡΑ)

ΙΝΤΖΙΔΗΣ 23 (ΣΤΟΠΕΡ)

ΡΑΟΥΛ ΜΠΡΑΒΟ 35 (ΣΤΟΠΕΡ)

Κέντρο

ΡΟΒΑΣ 32

ΑΝΤΡΕΟΥ 33

ΜΙΛΟΥΝΟΒΙΤΣ 24 (ΑΡΙΣΤΕΡΑ)

ΝΤΟΥΝΗΣ 24 (ΔΕΞΙΑ)

ΤΑΤΟΣ 27 (ΔΕΚΑΡΙ)

Επίθεση

ΤΖΕΜΠΟΥΡ 32 ΚΟΡΥΦΗ

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ 2016-17

ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

(Μ.Ο. 26,6)

-ΟΙ «ΠΕΡΜΑΤΗΜΕΝΟΙ»

Νέτο Νταρσί      35     αμυντικός

Ραούλ Μπράβο                35           αμυντικός

Καράμπελας Νίκος         32          αμυντικός

Μπουγκέρα Μαντζίντ   34          αμυντικός

Χαριτωνίδης Λάζαρος      27       αμυντικός

Μπούρμπος Χρήστος     33           αμυντικός

Ρόβας Βασίλης 32          μεσος

Τάτος Ανδρέας   27            μέσος

Αντρέου Γκεράο              33           μέσος

Μπαργκάν Κενάν            28           επιθετικός

Τζεμπούρ Ράφικ               32            επιθετικος

Ίλιτς Μπράνα    31               επιθετικός

-ΟΙ «ΦΡΕΣΚΟΙ»

Διούδης Σωκράτης          23           τερματοφύλακας

Τσουμάνης Νίκος            26          αμυντικός

Τζανακάκης Μανώλης  24           αμυντικός

Ιντζίδης Χρήστος                23         αμυντικός

Ντούνης Μάρκος            24          μέσος

Παυλίδης Χαράλαμπος 25          μέσος

Βουτσιάς Πασχάλης       26           μέσος

Ανάκογλου Δημήτρης      25        μέσος

Καπνίδης Αντώνης          24           επιθετικός

Μιλούνοβιτς Λούκα       24           επιθετικός

-ΟΙ «ΕΞΕΛΙΞΙΜΟΙ»

Αναγνωστόπουλος Αλέξανδρος                 22         τερματοφύλακας

Μαντζάρης Γιάννης        20                           τερματοφύλακας

Ντόγος Στέφανος              22         επιθετικός

Κασιάνος Μάριος           17           μέσος

Καρβούνης Σπύρος         17           μέσος

*Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 26,8 ΕΤΗ, ΕΝΩ ΠΕΡΥΣΙ ΗΤΑΝ 26

To Top