«Ο Άρης με αθλητές από τα σπλάχνα του»

Στο επίσημο ραδιόφωνο του Άρη μίλησε  ο έφορος των τμημάτων βόλεϊ παίδων και εφήβων του συλλόγου, Γιώργος Μπούμπαρης με αφορμή της πρόκριση των δύο ομάδων στο Final Four του Πρωταθλήματος. 
 
Στην αρχική του τοποθέτηση ο Μπούμπαρης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κατέβαλαν οι αθλητές του Συλλόγου προκειμένου να πετύχουν την πρόκριση στο Final Four παίδων και εφήβων αντίστοιχα, ως εξής: «Αξίζουν  συγχαρητήρια στην προσπάθεια των αθλητών  μας που  με την συνολική τους  προσπάθεια  κατάφεραν να προκριθούν στο Final Four. Οι έφηβοι  πέτυχαν μια εύκολη νίκη  με 3-0 σετ στο εξ αναβολής παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, το οποίο έγινε χθες στο Κλεάνθης Βικελίδης. Θα έλεγα όμως πως με την συνολική τους πορεία μέχρι σήμερα, οδηγήθηκαν  στην πρόκριση τους στο Final Four.

 Η νίκη των παίδων στην  5η αγωνιστική της ημιτελικής φάσης,  όπου επικράτησαν της ΧΑΝΘ με 3-0 σετ, θα λέγαμε πως ήταν πιο σημαντική, καθότι  αν χάναμε ένα σετ θα έμενε η ομάδα εκτός Fainal Four. Τα παιδιά έδειξαν  μεγάλη διάθεση, μπήκαν στο ματς με  πολύ όρεξη και  έδειξαν ότι ήθελαν την νίκη και την πρόκριση».

 

Αναφορικά με τις προσεχείς  υποχρεώσεις των  δύο τμημάτων στο Final Four, σημείωσε: «Δεν ξέρουμε ακόμη που και πότε θα γίνει το τουρνουά, οπότε είμαστε σε φάση αναμονής. Ξέρουμε ότι θα γίνει  στα τέλη του Φλεβάρη. Έχουμε δύο αγώνες να δώσουμε  όντας πλέον στου τέσσερις.  Αν καταφέρουμε να βγούμε πρώτοι τότε θα κατεβούμε στην Αθήνα για να διεκδικήσουμε  το Πανελλήνιο πρωτάθλημα».

 

Για τους στόχους που έχει θέσει  τόσο ο ίδιος όσο και οι προπονητές των τμημάτων,  δήλωσε: «Γενικότερα κάθε χρονιά το επίπεδο  μας είναι υψηλότερο.  Θέλουμε να προκύψουν μέσα από τις ακαδημίες πρωταθλητές, παίκτες που θα στελεχώσουν αργότερα το αντρικό τμήμα, αυτός είναι ο στόχος μας.
Παρ όλα αυτά κάνουμε ερασιτεχνικό αθλητισμό  και  μας ενδιαφέρει  πέρα από καλούς παίκτες  να έχουμε και καλά παιδιά, αθλητές με καλούς χαρακτήρες. Έχουμε ξεκινήσει μια  προσπάθεια προκειμένου να θέσουμε τις βάσεις και εν συνεχεία από τις ακαδημίες να στελεχωθούν  σταδιακά τα μεγαλύτερα τμήματα και φυσικά η ανδρική ομάδα. Αυτή είναι η λογική του Συλλόγου σε όλα τα αθλήματα. Ο Άρης θέλει να στελεχώνεται με αθλητές μέσα από τα σπλάχνα του. Φέτος πήγαμε καλά και στόχος μας είναι κάθε χρονιά να παράγουμε  περισσότερους αθλητές. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν τα παιδιά  και να αρπάξουν τις ευκαιρίες  και να τις εκμεταλλευτούν προκειμένου κάποια να μπορέσουν να καταξιωθούν  και να πάρουν και  κερδίσουν μια θέση στην αντρική ομάδα. Τα μίνι και οι παμπαίδες σήμερα αποτελούνται από 26 παιδιά, ελπίζουμε βήμα βήμα ο αριθμός αυτός να  αυξηθεί».

 

Σχετικά με το πρόβλημα που προσπαθεί να αντιμετωπίσει σε συνεργασία με τους προπονητές και το οποίο ταλανίζει  όλους τους συλλόγους, είπε: «Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε  και συμβαίνει σε όλα τα σωματεία είναι ότι  το βόλεϊ δυστυχώς δεν είναι σε πρώτη προτεραιότητα για τα αγόρια. Προτιμούν άλλα αθλήματα. Παρότι ο Άρης είναι ένας ιστορικό σύλλογος με μεγάλες επιτυχίες,  αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στο να φέρουμε τα παιδιά στο γήπεδο.  Πρόκειται για κάτι που συμβαίνει με τα αγόρια και όχι με τα κορίτσια».

 Κλείνοντας ο έφορος των δύο τμημάτων  μίλησε για τη νοοτροπία των νεαρών αθλητών που κέρδισαν την είσοδο τους στο Final Four, τονίζοντας: «Τα παιδιά  θα προσπαθήσουν να δώσουν ότι καλύτερο μπορούν για το τμήμα και για το Σύλλογο».

 

 

 

To Top