ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο Άρης με δυο πρόσωπα, έμεινε στο 0-0 με την ΑΕΛ, αλλά… κέρδισε τον Εντιαγέ! Θετική επιστροφή Ντουάρτε

Ο Άρης είχε δυο πρόσωπα, έμεινε στο “μηδέν” κόντρα στην ΑΕΛ (0-0), αλλά… κέρδισε τον Μπαντού Εντιαγέ! Ο Σενεγαλέζος έδειξε πολύ καλά στοιχεία, απείλησε με σουτ και ατομικές ενέργειες και ήταν το κέρδος των κιτρινόμαυρων από το σημερινό φιλικό στο Κλεάνθης Βικελίδης. Θετική επανεμφάνιση του Ντουάρτε, σ’ ένα παιχνίδι υπό αφόρητη ζέστη και πολλές αλλαγές-δοκιμές από τον Άκη Μάντζιο, που επηρέασαν την συνολική απόδοση του μέτριου στο πρώτο μέρος, καλύτερου στο δεύτερο 45λεπτο (και ειδικά μετά το 65′) Άρη.

ΠΟΛΛΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Η ενδεκάδα του Άρη είχε πολλές αλλαγές από τον Άκη Μάντζιο, μια και ξεκίνησαν οι Σιαμπάνης, Σάκιτς, Γκάνεα, Μπεναλουάν, Ασλανίδης, Ματίγια, Τζέγκο, Μπρούνο, Χαΐροβιτς, Γκαρσία, Μαντσίνι. Ο προπονητής των κιτρινόμαυρων άφησε εκτός αποστολής του Ιτούρμπε και Λούμορ και προτίμησε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν την δυνατότητα αυτή στα προηγούμενα.

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΙΚΗ, ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕ, ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΕ

Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες και τα πολλά νέα πρόσωπα, είχαν ως αποτέλεσμα να εξελιχθεί ένα πολύ μέτριο πρώτο ημίχρονο με ελάχιστες φάσεις, πολλά λάθη και κυρίως παιχνίδι κέντρου. Ο Άρης χωρίς χημεία, δεν έκανε απολύτως τίποτα επιθετικά, δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία της ΑΕΛ, δεν έπαιξε στην ταχύτητα που έχει συνηθίσει να παίζει και του έλειψε και η δημιουργικότητα. Δεν είχε μάλιστα ούτε τελική στο πρώτο μέρος

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 40′ δεν υπήρχε φάση άξια αναφοράς και μέσα σε πέντε λεπτά, η ΑΕΛ απείλησε δυο φορές. Στο 42′ με τον Ακούνια και στο 45′ με τον Γιάκο, σε μια απίστευτη χαμένη ευκαιρία από κοντά. Καλύτερη στιγμή για τον Άρη στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν μετά από γύρισμα του Γκάνεα, δεν πρόλαβε ο Τζέγκο  (είχε πλάγια το σώμα του) να κάνει το τακουνάκι και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

ΕΞΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΕΝΤΙΑΓΕ 

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άκης Μάντζιος έδωσε… φανέλα στον Εντιαγέ, ο οποίος έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του. Συνολικά έξι αλλαγές με τους Μάνο, Μπερτόγλιο, Δεληζήση, Σάσα, Σούντγκρεν να μπαίνουν στο παιχνίδι. Η ενδεκάδα του Άρη στο ξεκίνημα του β΄μέρους: Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ασλανίδης, Σάσα, Εντιαγέ, Μπερτόγλιο, Μάνος, Χαΐροβιτς και Ματέο Γκαρσία.

Ο Άρης μπήκε καλύτερα στο γήπεδο, με τον Μπερτόγλιο να δίνει περισσότερο ρυθμό και να απειλεί με δυο σουτ (49′ και 56′) την εστία της ΑΕΛ. Oι συνεχόμενες και πολλές αλλαγές και από τις δυο ομάδες ανέκοψαν μοιραία την ροή του παιχνιδιού με τον Άρη να επιχειρεί να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΝΤΟΥΑΡΤΕ

Ξεχωριστή στιγμή η επιστροφή του Λερίν Ντουάρτε στη δράση! Ο Ολλανδός πέρασε στο 69′ στην θέση του Ματέο Γκαρσία στο φιλικό με την ΑΕΛ, φορώντας το Νο8 στην πλάτη. Τελευταίο παιχνίδι του Ντουάρτε ήταν την 1η Ιουλίου 2020, στο παιχνίδι των πλέι οφ του προπέρσινου πρωταθλήματος και επιστρέφει έστω σε ανεπίσημο παιχνίδι μετά από 406 μέρες! Μάλιστα είχε εξαιρετική στιγμή στο 82′ όταν το σουτ του εξουδετέρωσε ο Σουλούπος.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΕΝΤΙΑΓΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Ο Εντιαγέ είχε γενικά καλή εικόνα, πάτησε… γκάζι στα τελευταία λεπτά και απείλησε τρεις φορές για να σκοράρει, βάζοντας θετικό πρόσημο στην πρώτη του εμφάνιση με τα κιτρινόμαυρα. 16 τελικές ο Άρης στο β’ ημίχρονο με τον Εντιαγέ να έχει σημαντική συμβολή σε αυτό.

Διαιτητής: Άγγελος Αγγελάκης Βοηθοί: Πέτρος Πάτρας, Ηλίας Παπαδόπουλος 4ος: Φώτης Τζίκας

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Σιαμπάνης (61′ Ντένις), Γκάνεα (89′ Μαρμαρίδης), Σάκιτς (46′ Σούντγκρεν), Μπεναλουάν (46′ Δεληζήσης), Ασλανίδης (61′ Φαμπιάνο), Ματίγια (46′ Ντιαγέ), Τζέγκο (46′ Σάσα), Μπρούνο Φελίπε (46′ Μπερτόγλιο), Ματέο Γκαρσία (69′ Ντουάρτε), Χαΐροβιτς (57′ Μπρούνο Γκάμα), Μαντσίνι (46′ Μάνος)

ΑΕΛ (Φραντζέσκος): Θεοδωρόπουλος (46′ Σουλούκος), Παπαγεωργίου (90’+4′ Δάχτυλας), Μαϊδανός (46′ Θεολόγου), Ηλιάδης, Μπέρτος (61′ Κοτζαμανίδης), Πατράλης (80′ Χαλάτσης) , Κοτσιανούλης (34′ Παπαγεωργίου), Γιάκος (61′ Κούστα), Γλυνός (46′ Κολόμπο), Συμελίδης (61′ Μαυριάς), Ακούνια (80′ Ζησούλης)

To Top