ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Άρης με καλή ψυχολογία παρά τα προβλήματα, δύσκολη αποστολή κόντρα στην ΑΕΚ (17.15, PRESSARIS LIVE)

Ο Άρης αντιμετωπίζει σήμερα (17:15, PRESSARIS LIVE) την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League και παρά τα προβλήματα, είναι με καλή ψυχολογία, αποφασισμένος να φέρει εις πέρας με επιτυχία τη δύσκολη αποστολή του!

Ο Άρης (5ος, 7-7) πάει στο ντέρμπι ερχόμενος από την ήττα στην Καρδίτσα που ήταν η τρίτη συνεχόμενη στην οποία υποχρεώθηκε μακριά από το Nick Galis Hall, αφού είχαν προηγηθεί εκείνες στο Λαύριο και στο ΣΕΦ. Έτσι βρέθηκε σε αρνητικό συντελεστή αποτελεσμάτων εκτός έδρας (3-4) κάτι που έγινε στο τέλος της κανονικής περιόδου των προηγούμενων επτά σεζόν.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη ολοκλήρωσε τη μίνι προετοιμασία της με μία μεσημεριανή προπόνηση, χθες. Τα προβλήματα και πάλι δεν λείπουν. Εκτός αποστολής έμεινε ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ο οποίος αποκόμισε πρόβλημα στη γάμπα από τον αγώνα με την Μπουντούτσνοστ. Στη Θεσσαλονίκη έμεινε και ο Γιώργος Φίλλιος, ο οποίος συνεχίζει την αποθεραπεία του.

Την ίδια ώρα, ο Τζόναθαν Σταρκ δεν προπονήθηκε λόγω ασθένειας. Είναι με την αποστολή στην Αθήνα, όμως η συμμετοχή του θα κριθεί σήμερα, αναλόγως με την κατάστασή του.

Ως εκ τούτου, ο προπονητής του Άρη συμπεριέλαβε στην αποστολή και τους επτά ξένους παίκτες της ομάδας.

Σ’ αυτήν συμμετέχουν επίσης και οι Ανδρέας Καλόγηρος, Βασίλης Καζαμίας.

«Είναι μια εκτός έδρας δοκιμασία για μας, με μια πολύ καλή ομάδα τη φετινή χρόνια, με νέες προσθήκες τις τελευταίες μέρες. Η ΑΕΚ προέρχεται επίσης από μια εκτός έδρας ήττα την προηγούμενη εβδομάδα από τον Απόλλωνα Πατρών. Πιστεύουμε ότι θα είναι πιο έτοιμη  για το εντός έδρας παιχνίδι και σίγουρα θα χρησιμοποιήσει τα περισσότερα όπλα που έχει στη φαρέτρα της” σχολίασε για τον αγώνα ο Σωτήρης Καραποστόλου, υπογραμμίζοντας ότι: “όπως μπορούμε να καταλάβουμε, η ομάδα μας πρέπει να εμφανιστεί πανέτοιμη σε ό,τι έχει σχέση με τη συγκέντρωση και την ενέργεια, και να τα διατηρήσει για τον περισσότερο χρόνο του παιχνιδιού. Πρέπει επίσης να διαχειριστούμε τη φθορά και την κατανάλωση ενέργειας από το ματς της Τετάρτης με την Μπουτούτσνοστ, όπως επίσης και των προβλημάτων που προκύπτουν”.

Σε ότι αφορά την ΑΕΚ, Ο Όστιν Χόλινς βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και έδωσε το «παρών» χθες στην προπόνηση της ΑΕΚ. Όπως όλα δείχνουν πολύ δύσκολα θα είναι στη διάθεση του Ζοάν Πλάθα για τη σημερινή αναμέτρηση…

Η αθηναϊκή ομάδα (6η, 6-8) προέρχεται από το δεύτερο φετινό της, σερί δύο ηττών αφού έχασε από τον Ολυμπιακό εντός και τον Απόλλωνα εκτός έδρας. Σημείωσε εντός έδρας τις πέντε από τις έξι νίκες της, φτάνοντας σε μεγάλες, επιθετικά, επιδόσεις αφού σε κανένα από αυτά τα παιχνίδια δεν έπεσε κάτω από τους 90 πόντους. Νίκησε κατά σειρά Απόλλωνα, Καρδίτσα, Κολοσσό, ΠΑΟΚ και Μαρούσι με έναν μέσο όρο 95,4 πόντων.

ΑΕΚ και Άρης  θα τεθούν αντιμέτωποι για 138η φορά από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64), με την αθηναϊκή ομάδα έχει ένα μικρό προβάδισμα, τόσο συνολικά, όσο και ειδικότερα στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Είναι ένα ζευγάρι στο οποίο οι έδρες διαδραματίζουν πρωτεύοντα ρόλο αφού το 74,45% των αγώνων των δύο ομάδων (102 από τους 137) κρίθηκε υπέρ των εκάστοτε γηπεδούχων.

 

 

 

To Top