Η άνοδος του Άρη με τη γλώσσα των αριθμών

Ο Άρης ανεβάζει στροφές και αυτό φαίνεται και μέσα από τους αριθμούς.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη μετρά μέσο όρο 82 πόντων στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, την ώρα που είχε μόλις 66.3 στο σερί των τριών ηττών που γνώρισε μέσα στον Νοέμβριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ανέβηκε στην τέταρτη θέση στον τομέα των πόντων, μετρώντας πλέον 74.9 ανά αγώνα, ενώ έχει και την τέταρτη καλύτερη άμυνα, με παθητικό 71.6 πόντων κατά μέσο όρο.

Την ίδια ώρα, οι παίκτες του Άρη «σκαρφαλώνουν» στις στατιστικές κατηγορίες, όπου πλέον η παρουσία τους είναι έντονη. Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι οι «κιτρινόμαυροι» έχουν έναν αγώνα λιγότερο, αυτόν με τον ΠΑΟΚ.

Με τους 24 πόντους που πέτυχε κόντρα στα Τρίκαλα, ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ «σκαρφάλωσε» στην κορυφή των σκόρερς της Basket League ΣΚΡΑΤΣ με 177 πόντους. O 19χρονος φόργουορντ είναι και τρίτος ριμπάουντερ της κατηγορίας, με 82.

Ο Ντρου Νέιμικ είναι σταθερά μέσα στην πεντάδα των καλύτερων μπλοκέρ και στην παρούσα φάση βρίσκεται στην τέταρτη θέση έχοντας φτάσει τα 18 κοψίματα.

Στα εύστοχα δίποντα ο Βεζένκοφ κυνηγά ακόμα μία πρωτιά, με 49 έως τώρα, αντί 52 του Δημήτρη Μαυροειδή και 50 του Τζαμέλ Χάγκινς.

Στα εύστοχα τρίποντα, στην τέταρτη θέση συναντάμε τον Μουχάμεντ Πάσαλιτς, ο οποίος έχει 24 σουτ έξω από τα 6.75, σε ένα… μεγάλο ντέρμπι, αφού είναι πολύ κοντά σ’ αυτούς που τον προσπερνούν (27 ο Καρλ Ίνγκλις, 26 ο Γιάνις Μπλουμς, 25 ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς).

Κοντά σε πρωτιά είναι και ο Τόρεϊ Τόμας, στον τομέα των κλεψιμάτων, όπου μετρά 17 αντί 19 του Ρόμπερτ Λόουερι ο οποίος έχει αποχωρήσει από την Ελλάδα.

Στην αξιολόγηση ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ έχει περάσει στην πρώτη θέση με 220 βαθμούς στο ranking. Είναι η δεύτερη πρωτιά του στις στατιστικές κατηγορίες και ίσως η πιο σημαντική.

Τέλος, ο Πάσαλιτς είναι στην κορυφαία πεντάδα και σε ακόμα μία κατηγορία που έχει να κάνει με τα τρίποντα, όντας τέταρτος μαζί με τον Ρόουλ Μάρσαλ με 40%.

πηγή: arisbc.gr

To Top