ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Άρης Νο1 σύλλογος ξιφασκίας στη Θεσσαλονίκη μέσα σε τέσσερις μήνες!

Ξεκίνησαν με το δεξί τις διεθνείς εμφανίσεις οι νεαροί ξιφαθλητές του Α.Σ. Άρης. Μέσα σε τέσσερις μήνες από την ένταξη του συλλόγου στην Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας, έγιναν ο Νο 1 Σύλλογος της Θεσσαλονίκης στη σπάθη.

Όπως αναφέρει στη σελίδα του ο Ερασιτέχνης Άρης:

“Την Κυριακή 23 Απριλίου, ένα μήνα μετά το χρυσό της Αναστασίας Φραγκοπούλου (κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους αγώνες ανάπτυξης στο ΟΑΚΑ στις 5 Μαρτίου 2017, στην κατηγορία -11 ετών), έρχεται και ο Γκυ Γεώργιο Λεωτόν να κάνει υπερήφανους τους Θεσσαλονικείς, ως 5ος στο Διεθνές κύπελλο Αρκτείας της κατηγορίας κάτω των 12 ετών, μεταξύ 55 αθλητών, με τέσσερις Ρουμάνους στην πρώτη 8άδα της κατηγορίας αγοριών -12 ετών.

Η συμμετοχή της Ρουμανίας στο κύπελλο, είναι που το καθιερώνει ως υψηλού επιπέδου, μιας και η ξιφασκία είναι το εθνικό αγώνισμα της Ρουμανίας καθώς έχει Ολυμπιονίκες ξιφασκίας σε κάθε Ολυμπιάδα. Ο Γκυ μπήκε στην 8άδα αήττητος σε 9 αγώνες και στη συνέχεια, στην φάση για την τετράδα, αποκλείσθηκε από τον Ρουμάνο Cyvaliu Vlad της Δυναμό Βουκουρεστίου, ο οποίος και κατάκτησε τελικά και το xρυσό μετάλλιο της διοργάνωσης.

Παρόμοια ήταν η έκβαση των αγώνων και στα κορίτσια της κατηγορίας -12 ετών, όπου η Αναστασία Φραγκοπούλου είχε τη ατυχία να αντιμετωπίσει για την 8άδα την Ρουμάνα Patricia Popa, κι έμεινε στη 16άδα, μία θέση που αποτελεί επίσης σημαντική επιτυχία για το υψηλό αυτό επίπεδο των αγώνων.

Αναλυτικότερα, στους Διεθνείς αγώνες που διοργανώθηκαν από τα εκπαιδευτήρια Κωστέας Γείτονας στη Ν.Μάκρη, από τη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν 7 αθλητές του Α.Σ. ΑΡΗΣ. Τα αποτελέσματα ήταν μία ένεση αισιοδοξίας για το νεοσύστατο τμήμα του Α.Σ. ΑΡΗΣ.

Στόχος παραμένει η ξιφασκία να μπει στις καρδιές όλων των Ελλήνων, ξεκινώντας από την πόλη του θεού”!

To Top