ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Άρης οφείλει να αλλάξει, διαφορετικά το… deja vu είναι μπροστά του

Ο Άρης οφείλει να επαναπροσδιορίσει τον δρόμο του, τον στόχο του, τον τρόπο του και να λειτουργήσει μέσα στο γήπεδο υπό διαφορετικό πρίσμα, διότι διαφορετικά θα έχει τα ίδια προβλήματα με την περσινή σεζόν.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Δεν υπάρχει εικόνα του αγώνα του Άρη στην Πάτρα με τον Προμηθέα, αλλά είναι παιχνίδια που και να μην τα δει κανείς μπορεί να καταλάβει τι έχει συμβεί. Όπως το χθεσινό.

Δεν μπορεί να κερδίσει ομάδα που δεν είναι έτοιμη πνευματικά και σωματικά. Το 17-2 με το οποίο ξεκίνησε ο Προμηθέας είναι η πρώτη απόδειξη. Τα 23 λάθη είναι η δεύτερη απόδειξη. Οι 7 ασίστ είναι η τρίτη απόδειξη. Καμία συνοχή επιθετικά, καμία επικοινωνία, ελάχιστες συνεργασίες. Οι τρεις από τις 7 είναι του Βεργίνη στο πρώτο δεκάλεπτο. Αντιλαμβάνεται κανείς τι έβλεπαν οι φίλαθλοι στο γήπεδο από τον Άρη χθες.

To 3/24 τρίποντα είναι σαφώς τραγικός απολογισμός, αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχει εικόνα, είναι λάθος να κριθούν οι παίκτες για τα σουτ που πήραν, διότι ενδεχομένως να ήταν καλές επιλογές, ελεύθερα σουτ και να μη μπήκαν. Συμβαίνει αυτό.

Που ήταν η ενέργεια, η μάχη για κάθε κατοχή;

Ο Άρης υποτίθεται ότι “πουλάει” φέτος την ενέργεια, την ένταση, το πάθος, την αυταπάρνηση στο παρκέ, την μάχη για κάθε κατοχή. Δεν “διαφημίστηκε” ούτε για τους “φονιάδες” σουτέρ που έχει, ούτε για το διαστημικό μπάσκετ, με τα “τρίγωνα” και την κίνηση της μπάλας και των παικτών που θα διδάσκεται σε σεμινάρια. Μηδέν εις το πηλίκο χθες.

Στον πέμπτο επίσημο αγώνα του κατέρρρευσε. Και αυτό είναι που πρωτίστως προβληματίζει, διότι οι περισσότεροι είχαν μια ιδέα περί του αποτελέσματος χθες απέναντι σε μια ομάδα που είναι δεμένη από πέρσι και πρόσθεσε βάθος και ποιότητα, αλλά ελάχιστοι μπορούσαν να προβλέψουν ότι ο Άρης του Αγγέλου θα παρέδιδε πνεύμα.

Και φυσικά έχει ευθύνη σε αυτό και ο ίδιος ο Αγγέλου, που ναι μεν έχει βγει μπροστά και έχει πάρει ευθύνες, αλλά αυτό δεν αρκεί. Χρειάζονται και πράξεις, χρειάζεται και βελτίωση και αυτό αφορά πρωτίστως τους παίκτες.

Θέλει παραπάνω. Από όλους…

Όλοι τους γνώριζαν που έρχονται και τι τους περιμένει φέτος. Είτε ως παίκτες του Άρη, είτε ως αντίπαλοι πέρσι έμαθαν τι σημαίνει Άρης, το διαλαλούσαν όλο το καλοκαίρι και πράγματι και δουλειά έβαλαν στο γήπεδο και γουστάρουν που βρίσκονται στο παρκέ με αυτή τη φανέλα. Δυστυχώς δεν φτάνει αυτό. Θέλει παραπάνω. Από όλους.

Αν είναι αιτία τα δύο (δύσκολα όντως) ταξίδια του Άρη σε Τιφλίδα και Νίζνι Νόβγκοροντ για την χθεσινή εικόνα και την “άδεια” απόδοση των παικτών, τότε είναι σώφρων να αποσύρει η ομάδα την συμμετοχή της στο FIBA Europe Cup και να αφοσιωθεί πλήρως στο πρωτάθλημα, το οποίο ουδείς πρέπει να ξεχνάει ότι φέτος έχει πολλές καλές και ποιοτικές ομάδες.

To Top