“Ο Άρης, ο Λάσκαρης και η… Μάντσεστερ Σίτι”!

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Χρήστος Γαλιλαίας μίλησε για την νέα εποχή στους «κίτρινους» με την έλευση του επενδυτή, Νίκου Λάσκαρη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο “Μετρόπολις”:

«Από την αρχή η εντύπωση η δική μας ήταν ότι πρόκεται για έναν εξαιρετικό και σοβαρό άνθρωπο που είχει ένα σαφές πλάνο στο μυαλό του για την ομάδα, το οποίο συμβάδιζε με το δικό μας και συντέλεσε, ώστε να φτάσουμε σε συμφωνία».

 Για τι πήρε μόνο το 41% των μετοχών: «Είναι πιο πολύ τυπικό το θέμα, σύντομα θα πάρει το υπόλοιπο μέρος των μετοχών και θα γίνει επισήμως μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ. Ο κύριος Λάσκαρης κατέθεσε ένα σεβαστές ποσό και αυτό δείχνει την σοβαρότητά του και ότι σκέφτεται το καλό της ομάδας. Αυτή τη στιγμή αν αποφασίσει να επιλέξει έναν όμιλο τον οποίο εκπροσωπεί δεν το ξέρω, είναι πολύ πιθανό, δεν θα μου κάνει εντύπωση αν συμβεί κάτι τέτοιο».

«Την ικανότητα την έχει αλλά σε αυτό που συμφωνήσαμε οι δύο πλευρές είναι στην νοοτροπία, δεν πιστεύουμε σε κινήσεις νεοπλουτισμού και εντυπωσιασμού και θέλουμε κινήσεις που θα βάλουν τον Άρη στον δρόμο της εξυγίανσης, μεγαλύτερη αξιοποίηση της ομάδας εμπορικά γιατί είναι ένα μεγάλο brand name και να δώσουμε μεγάλο βάρος και προσοχή στις ακαδημίες γιατί όλα τα σοβαρά κλαμπ στην Ευρώπη το έχουν αυτό!»

«Δεν βιαζόμαστε, τα σωστά πράγματα δεν γίνονται γρήγορα! Στην Ελλάδα δεν γνωρίζουν τη λέξη υπομονή. Πρέπει να το πιστέψουμε και να υπάρχει υγεία σε όλα τα επίπεδα. Ένα μεγάλο κλαμπ δεν γίνετι μόνο από τα χρήματα.

Παράδειγμα αποτελεί η Μάντσεστερ Σίτι, που τα τελευταία χρόναι οι Άραβες έχουν ξοδέψει ένα κάρο λεφτά, αλλά Γιουνάιτεντ δεν θα γίνει ποτέ!

Ο Άρης έχει πάρα πολύ κόσμο, πορεία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, τίτλους και θα πρέπει ότι γίνει να γίνει με οργάνωση γιατί έτσι απαιτεί η ιστορία του συλλόγου! Πρέπει να στηρίξουμε τον επενδυτή, να το αγκαλιάσουμε και να μην δούμε τα γνωστά ελληνικά φαινόμενα».

Για το αν θα παραμείνει στην διοίκηση: «Ο ίδιος ο επενδυτής εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνουμε στην διοίκηση κάποια μέλη από αυτά που είμαστε τώρα. Αναφέρθηκε με πολύ κολακευτικά λόγια στο έργο της διοίκησης τα τελευταία χρόνια και το γεγονός πως ενδιαφέρθηκε τόσο σοβαρά και άμεσα έχει να κάνει και με το νοικοκύρεμα που πετύχαμε. Πρέπει να στηρίξουμε όλοι μας αυτή την προσπάθεια. Να έχουμε χαμηλά την μπάλα, χρειάζεται υπομονή, επιμονή και χρόνο για να γίνει κάτι σοβαρό»!

Για τον κόσμο: «Αυτά τα δύσκολα τελευταία χρόνια στα οποία ο Άρης δεν μπορεί να είναι εκεί που τον θέλουμε ακόμα ο κόσμος κατανοεί και είναι στο πλευρό μας. Επειδή κατάλαβε ότι γίνεται κάτι υγιές ήταν κοντά μας».

To Top