ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Άρης, ο Ματέο Γκαρσία που… τελειώνει από τον Ερυθρό Αστέρα και το ενδιαφέρον των Σέρβων για Ροζ

Τι κι αν έπαιξε στον Άρη δανεικός για έναν χρόνο από την Λας Πάλμας και το περασμένο καλοκαίρι αποχώρησε με τελικό προορισμό το Βελιγράδι, απ΄ότι φαίνεται το όνομα του Ματέο Γκαρσία, δύσκολα θα σταματήσει να συνδυάζεται με τους “κιτρινόμαυρους”…

Και η αλήθεια είναι πως έχει φροντίσει και ο ίδιος ο Άρης γι αυτό και μάλιστα σχετικά πρόσφατα. Από επίσημα χείλη, άλλωστε, είχε γίνει γνωστό τον περασμένο Ιανουάριο (αρχές του μήνα) πως οι “κιτρινόμαυροι” είχαν καταθέσει πρόταση στον Ερυθρό Αστέρα για να πάρουν δανεικό τον Αργεντινό!

Όπως είχε προκύψει τότε, ο Άρης ήταν διατεθειμένος να πληρώσει όλο το ετήσιο συμβόλαιο του Ματέο Γκαρσία, με στόχο να υπάρχει μία οψιόν αγοράς του το καλοκαίρι από τον σερβικό σύλλογο, ο οποίος όμως αρνήθηκε την πρόταση. Για να φτάσουμε στο σήμερα…

Εκείνη την περίοδο ο Ματέο Γκαρσία θα μπορούσε να πει κανείς πως ήταν… ασφαλής, παρότι ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς είχε ήδη παραιτηθεί και ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών Σερβίας. Mε τον δεύτερο ο Αργεντινός δεν είχε τον χρόνο συμμετοχής που θα περίμενε. Κάτι δεν… άρεσε στον Στάνκοβιτς, που σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ δεν τον υπολογίζει για την επόμενη σεζόν.

“Είναι πολλά τα 500.000 ευρώ τον χρόνο για να κάθεται στον πάγκο”, λένε οι Σέρβοι, καθώς είδαν πρόσφατα τον Ερυθρό να ανακοινώνει την επέκταση συνεργασίας με τον Μοχάμεντ Μπεν που παίζει στην ίδια θέση με τον Ματέο. Συν τις άλλοις, ο Αργεντινός συνεχίζει να μην έχει στην κατοχή του κοινοτικό διαβατήριο σύμφωνα με τους Σέρβους, επομένως είναι πολυτέλεια να έχουν παίκτη με τέτοιο συμβόλαιο στον πάγκο και μάλιστα να πιάνει μία από τις τέσσερις θέσεις ξένων που προβλέπεται στο καταστατικό του πρωταθλήματος. Αφήστε που ο Στάνκοβιτς δείχνει να προτιμά περισσότερο τον πολλά υποσχόμενο 19χρονο, Ζέλικο Γκάβιτς, από τον Ματέο…

Ο Άρης έχει διατηρήσει τον δίαυλο επικοινωνίας του με τον Ερυθρό Αστέρα μετά την “κρούση” του Ιανουαρίου για τον δανεισμό του Ματέο Γκαρσία, καθώς αυτή τη φορά ενδιαφέρθηκαν και συνεχίζουν για ενδιαφέρονται οι Σέρβοι. Για τον Λίντσεϊ Ροζ.

Οι οικονομικές απαιτήσεις του Άρη είναι δεδομένες. Οι “κιτρινόμαυροι” θέλουν μία προσφορά όσο γίνεται πιο κοντά στο 1.000.000 ευρώ, αλλιώς δεν έχουν λόγο να συζητήσουν όπως έχουν υποστηρίξει, με τους Σέρβους σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στην χώρα τους να μην είναι διατεθειμένοι να δώσουν περισσότερα από 600.000 ευρώ.

Το αν μπορεί να κολλήσει ή όχι σε αυτή την ιστορία ο Ματέο Γκαρσία, κανείς δεν μπορεί ακόμα να είναι βέβαιος. Το σίγουρο είναι πως οι Σέρβοι θέλουν με κάποιον τρόπο να… ρεφάρουν από την μεταγραφή του Αργεντινού που μόνο για φέτος τους κόστισε κοντά στα 2.300.000 ευρώ! Έχουν συμβόλαιο μαζί του μέχρι το καλοκαίρι του 2023, με ετήσιες απολαβές κοντά στα 500.000 ευρώ.

Κι αν δεν βρεθεί ομάδα να τον πουλήσουν, τότε ίσως να σκεφτούν το ενδεχόμενο του δανεισμού. Ίσως και να πέσει στο τραπέζι και ως… αντάλλαγμα για τον Λίντσεϊ Ροζ, λογικά μαζί και με κάποιο χρηματικό ποσό. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να ξέρει, αν ο Άρης θέλει να μπει στην διαδικασία να τον έχει ως δανεικό για μία ακόμα φορά. Το να μείνει ελεύθερος ο Ματέο Γκαρσία; Δύσκολα να πειστεί να αφήσει ένα τέτοιο συμβόλαιο, χωρίς μία καλή αποζημίωση.

Όσο, όμως, στους “κιτρινόμαυρους” ακόμα δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει βασικά πράγματα, όπως η άρση του μεταγραφικού ban, τέτοιες συζητήσεις δύσκολα θα γίνουν. Υπάρχει όμως στα υπόψιν τους…

 

 

To Top