ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Ο Άρης παίζει μοντέρνο μπάσκετ»

Ο προπονητής της Δόξας Λευκάδας Δημήτρης Παπαδόπουλος, μίλησε για τον μπασκετικό Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε στο στο YellowRadio
«Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα του Άρη για την παρουσία του στο τουρνουά. Ήταν τιμή για τη μικρή κοινωνία της Λευκάδας να παρευρεθεί ο Άρης στο τουρνουά».
Για τον Άρη: «Για το φετινό Άρη έχουν επιλεχθεί παίκτες που ταιριάζουν στη φιλοσοφία του κ.Πρίφτη. Τα παιδιά βγάζουν ένα καλό πρόσωπο σε όλο το γήπεδο. Διακρίνει κανείς την επιθυμία να απλώσει η ομάδα την άμυνα της σε όλο το παρκέ με ασφυκτική πίεση, που «πνίγει» την αντίπαλη ομάδα. Το εντυπωσιακό είναι πως όλα τα παιδιά έχουν την ικανότητα να στηρίξουν αυτή τη φιλοσοφία. Επιθετικά ο Άρης διαθέτει αυτοματισμούς. Έχει καλή κυκλοφορία και έχουν αφομοιώσει όλοι παίκτες τους ρόλους τους. Ακόμα, υπάρχει χημεία μεταξύ τους που είναι πολύ σημαντικό. Ωραίες ιδέες που δείχνουν πως είναι δουλεμένες και με μοντέρνο μπάσκετ. Αλλά το ζητούμενο είναι η ταχύτητα που βγάζει η ομάδα σε όλο το γήπεδο.»
Τα αρνητικά του Άρη: «Ακόμα είναι αρχή για να πει κάποιος πως έχει αρνητικά μια ομάδα. Αλλά για τη θέση «5» που λείπει το βαρύ σέντερ θα μπορούσε να το πει κάποιος ως μειονέκτημα. Αλλά, οι επιλογές  του Πρίφτη δείχνουν πως διάλεξε παιδιά που να μπορούν να υποστηρίξουν αυτό το παιχνίδι».
Για το ματς με την ΑΕΚ: «Είναι δύσκολο παιχνίδι και μια από τις δυο ομάδες θα αναγκαστεί να μείνει εκτός από νωρίς. Είναι άδικο αυτό για ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους. Το θετικό του Άρη είναι πως θα παίξε μέσα στο σπίτι του και θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του. Αλλά είναι σημαντικό να δούμε και πως θα ανταπεξέλθουν τα νέα παιδιά σε ένα τέτοιο δύσκολο παιχνίδι. Όσο για την ΑΕΚ και αυτή είναι ενισχυμένη και το ματς θα είναι αμφίρροπο».
To Top