Ο Άρης “παίζει” μπάσκετ σε όλη την Ευρώπη

Φόρεσε την φανέλα του Άρη την σεζόν 2006-2007, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τις ευκαιρίες που θα ήθελε. Περιπλανήθηκε σε αρκετές χώρες και ομάδες της Ευρώπης και το καλοκαίρι μετακόμισε στην Ιταλία για λογαριασμό της Καζέρτα. Ο λόγος για τον Κέβιν Φλέτσερ ο οποίος μέχρι στιγμής είναι η ευχάριστη έκπληξη της πάλαι ποτέ πρωταγωνίστριας του ιταλικού πρωταθλήματος.

Ο Αμερικανός φόργουορντ αυτή την φορά «φιλοδώρησε» με 27 πόντους (4/4β., 1012δπ., 1/2τρ.) το καλάθι της Βαρέζε ενώ μάζεψε και 8 ριμπάουντ σε 29 λεπτά συμμετοχής. Η εξαιρετική του εμφάνιση δεν ήταν αρκετή όμως και η ομάδα του ηττήθηκε με σκορ 85-82. Για την 5η αγωνιστική του Ιταλικού πρωταθλήματος οι δύο πρώην συμπαίκτες στον Άρη Μπάβσιτς και Χρυσικόπουλος δεν αγωνίστηκαν με τις ομάδες τους Κρεμόνα και Μπιέλα αντίστοιχα λόγω τραυματισμού στο ζυγωματικό ο πρώτος ενώ ο δεύτερος δεν έχει αποθεραπευτεί πλήρως.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η εξαιρετική πορεία της Βόννης συνεχίζεται. Αυτή τη φορά θύμα του Σιμόνας Σεραπίνας και της παρέας του έπεσε η Γκέτιγκεν (περσινή αντίπαλος του Άρη στο Γιούροκαπ) με τον Λιθουανό γκαρντ να πετυχαίνει 10 πόντους σε 18 λεπτά στο 65-84 της ομάδας του.
Αντίθετα ο Μπόμπι Μπράουν γνώρισε βαριά ήττα από τον πρώην τεχνικό των «κίτρινων» Γκόρντον Χέρμπερτ και την Άλμπα. Οι 15 και οι 4 ασίστ πόντοι του Αμερικανού γκαρντ δεν έφταναν για να αποτρέψουν το βαρύ 97-67 της Άλμπα επί της Όλντενμπουργκ.
Αήττητη παραμένει η Μπάμπεργκ των Γκαβέλ και Τάκερ. Αυτή τη φορά η πρωταθλήτρια Γερμανίας επιβλήθηκε των Σκαϊλάινερς με σκορ 97-63. Ο Γκαβέλ είχε 8 πόντους και ο Τάκερ 12 πόντους (6/8β., 3/4δπ., 0/1τρ.) και 5 ριμπάουντ. Πολύ καλή παρουσία στη νίκη των Άρτλαντ Ντράγκονς είχε ο Άντονι Κινγκ ο οποίος πέτυχε 15 πόντους σε 34 λεπτά ενώ μάζεψε και 8 ριμπάουντ.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Στην Ισπανία και την ACB αγωνίζεται φέτος ο Μπρέισι Ράιτ για λογαριασμό της Σαραγόσα. Στο παιχνίδι με αντίπαλο την Εστουντιάντες η ομάδα του γνώρισε την ήττα στην παράταση με 67-65 παρόλα αυτά ο αμερικάνος γκαρντ τελείωσε τον αγώνα με την στατιστική να «γράφει» 16 πόντους 5 ριμπάουντ σε 35 λεπτά συμμετοχής.
Η Λαγκούν Άρο του Άντριου Μπετς και του Μανώλη Παπαμακάριου πάλεψε κόντρα στην Βαλένθια όμως ηττήθηκε με 80-86. Ο Άγγλος σέντερ πέτυχε 2 πόντους ενώ ο πρώην παίκτης του Πανελληνίου κανέναν.
Ο Σπένσερ Νέλσον πάλεψε πέτυχε 7 πόντους όμως η Γκραν Κανάρια δεν γλίτωσε την ήττα από την Αλικάντε με σκορ 58-55. Την φανέλα της Μούρθια φοράει ο Μπλάγκοτα Σέκουλιτς την φετινή σεζόν και σημείωσε 13 πόντους στα 18 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ στη νίκη της ομάδας του επί της Φουενλαμπράδα με 71-65.

ΓΑΛΛΙΑ: Θετικός ήταν ο Σον Μάρσαλ στην ήττα της Ντιζόν από την Λε Μαν με σκορ 68-65. Ο πρώην φόργουορντ του Άρη τελείωσε τον αγώνα σημειώνοντας 12 πόντους στα 28 λεπτά που αγωνίστηκε συνεχίζοντας το σερί των καλών του εμφανίσεων.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Ο Ντάριους Ουάσινγκτον ήταν… καταιγιστικός στη εκτός έδρας νίκη της Τουρκ Τέλεκομ επί της Καρσίγιακα με σκορ 110-98. Είχε 24 πόντους (3/3β., 6/10δπ., 3/3τρ.), 9 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 36 λεπτά συμμετοχής.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ο Ουίλι Σόλομον ήταν “καυτός”, η ομάδα του όμως έχασε. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ σταμάτησε στους 30 πόντους (12/15β., 6/13δπ., 2/9τρ.), μοίρασε και 6 ασίστ, αλλά η Τσέρκαζι γνώρισε την ήττα εντός έδρας από την Κρίμπας με σκορ 88-84.

To Top