Ο Άρης πηγή έμπνευσης για βιβλίο!

Ο Άρης εμπνέει τους αρειανούς, τον κόσμο του, γεμίζει με συναισθήματα και δημιουργικές σκέψεις. Μπορεί να αποτελέσει πηγή… έμπνευσης για την συγγραφή ενός βιβλίου; Η απάντηση είναι ναι!

«Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο, Θεωρία – Νομολογία- Υποδείγματα». Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου που εξέδωσε ο νομικός της ΠΑΕ και της ΚΑΕ Άρης, Σπύρος Χριστοφορίδης (στο μέσο της φωτογραφίας) ο οποίος μίλησε στο επίσημο ραδιόφωνο του συλλόγου για την εκδοτική του προσπάθεια. Πεδίο έμπνευσης; Ο Άρης!

«Αφορμή ήταν ένα δικαστήριο που αφορούσε την ΚΑΕ Άρης και σωματείο της πόλης. Η πρόεδρος  της δίκης, όταν  σηκώθηκε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης  για να καταθέσει και τον άκουσε να αναφέρει την ιδιότητα του, τον σταμάτησε και ρώτησε να της εξηγήσουν τι σημαίνει ΚΑΕ» είπε αρχικά ο Χριστοφορίδης για να συμπληρώσει:

«Τότε σκέφτηκα πως  δεν γνωρίζουν όλοι πράγματα που για εμάς είναι αυτονόητα.

Έτσι  αποφάσισα  τη σύνταξη ενός  βιβλίου, με μορφή  χρηστικού κειμένου και όχι αμιγώς επιστημονικού,  το οποίο θα είναι χρήσιμο σε όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον αθλητισμό».

 Για τα θέματα για τα οποία γίνεται λόγος στο βιβλίο του είπε:

«Η σκοπιά με την οποία αντιμετωπίζω το ποδόσφαιρο μέσα στο βιβλίο,  είναι ρομαντική. Προσπέρασα  τις ιστορίες των στημένων και επικεντρώθηκα στην ουσιαστική  και  στη σοβαρή πλευρά  του αθλητισμού. Αποδεδειγμένα το  ποδόσφαιρο δεν  είναι αποκλειστικά  θέμα γηπέδων, αλλά και θέμα νόμων  και δικαστηρίων.

 Η γλώσσα του βιβλίου είναι απλή, ενώ  όλες οι χρήσιμες πληροφορίες δίνονται  σε μορφή περίληψης.  Γίνεται αναφορά στον ρόλο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, στον του ΑΣΕΑΔ κοκ.

 Γίνεται λόγος για την ιστορία της Λέσχης Φίλων Άρη που οδήγησε την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού σε καινοτόμες αποφάσεις καθώς και στο ότι ο ΑΣ μετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της  Λέσχης, με ποσοστό 10 τοις εκατό, όπως ορίζει ο νόμος.

Για τις περίεργες… υποθέσεις είπε: «Αναφέρομαι σε αποφάσεις περίεργες που βγήκαν μεσημέρια Σαββάτου. Όλα αυτά που πρέπει να γνωρίζουμε στο πλαίσιο της λογικής.

Ακόμη  γίνεται λόγος για την ταλαιπωρία που υφιστάμεθα οι Βορειοελλαδίτες, καθώς το ΑΣΕΑΔ συνεδριάζει πλέον μόνο στην Αθήνα. Παράλληλα γίνεται αναφορά στο πώς μπορούν οι ίδιες οι ΠΑΕ να προφυλαχθούν σύμφωνα με το νόμιμο, ανά περίσταση.

 Είναι θετικό  που η ΟΥΕΦΑ κρούει το καμπανάκι στην ελληνική ομοσπονδία και σιγά σιγά φεύγουμε από τη νοοτροπία του ‘ωχ αδερφέ’ κλπ.  Με τον τρόπο αυτό γινόμαστε τουλάχιστον στο ποδόσφαιρο πιο  Ευρωπαίοι.

Και… ευχαριστίες: «Το ποδόσφαιρο είναι ένας   κοινωνικός φορέας,  και πρέπει η πολιτεία να ασχοληθεί σοβαρότερα με αυτό.

 Στο βιβλίο ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον Τάσο Δεσύπρη που μου έκανε την τιμή να μου αναθέσει  υποθέσεις της Λέσχης, όπως επίσης και τον Γιάννη Δαμιανίδη, που μου έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθώ με τον επαγγελματικό αθλητισμό και το μπάσκετ.
 Ακόμη θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ΠΑΕ Άρης που διοικούν σήμερα, καθώς από το 2009,  ασχολούμαι  και με θέματα της ομάδας ποδοσφαίρου.

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!  

To Top