ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Άρης που δεν εγκαταλείπει, παλεύει και κερδίζει

Στα μέσα Σεπτέμβρη και μετά από ακριβώς έναν μήνα προετοιμασίας ο Άρης δεν είναι και δε θα μπορούσε να βρίσκεται στο υψηλότατο σημείο ετοιμότητας.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Αυτό θα γίνει σταδιακά και με την πάροδο του χρόνου. Μέσα από τα εβδομαδιαία παιχνίδια και τις καθημερινές προπονήσεις η ομάδα θα βρίσκει περισσότερο και πιο συχνά τους αυτοματισμούς της και θα λειτουργεί ολοένα πιο ορθολογικά. Εξάλλου, στόχος του Βαγγέλη Αγγέλου, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος, είναι ο Άρης να παρουσιαστεί έτοιμος την άνοιξη, στο τέλος δηλαδή της κανονικής περιόδου της Basket League και στα πλέιοφς.

Χθες κόντρα στην ΙΒΒ η ομάδα έδειξε τις αδυναμίες της και στις δύο πλευρές του παρκέ, με το μεγαλύτερο θέμα να ανακύπτει από την επίθεση, εκεί όπου υπάρχει ακόμα έλλειψη πλήρους συνεννόησης  και επικοινωνίας -και αυτό είναι λογικό αφού πρόκειται για ένα νέο σύνολο παικτών- μέσα στο παρκέ.

Ωστόσο, ο Άρης έδειξε εκείνα τα στοιχεία τα οποία τον συνοδεύουν από το «χτίσιμο» κιόλας του ρόστερ, επιβεβαιώνοντας πως θα βλέπουμε μια ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ, προτάσσοντας την «σκυλίσια» άμυνα. Μια ομάδα μαχητών που δε θα εγκαταλείπει τον πόλεμο, όπως χαρακτήρισε το κάθε παιχνίδι ο κόουτς Αγγέλου στις χθεσινές του δηλώσεις.

Αυτό έκανε λοιπόν και χθες ο Άρης στο πρώτο του παιχνίδι μπροστά στον κόσμο του. Είχε τα σκαμπανεβάσματά του, όμως συνέχισε να παλεύει μέχρι το τέλος. Αφήνοντας εκτός πλαισίου τις τακτικές και τις αγωνιστικές επιδόσεις των παικτών, άπαντες έδειξαν υψηλή διάθεση, έβγαλαν ενέργεια, πάθος και ομαδικότητα, καταφέρνοντας να γυρίσουν το παιχνίδι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι βουτιές που έκαναν στο παρκέ στο δεύτερο ημίχρονο για να σώσουν την μπάλα -και το πέτυχαν- οι Φλιώνης και Τζόουνς.

Ο Άρης βρέθηκε στο -9 (50-59 στο 33’) και στο -5 (58-63 στο 38’). Όμως με το αμυντικό πείσμα και την επιμονή, έφερε το παιχνίδι στα ίσια (63-63) και λίγο έλειψε να το κερδίσει στην κανονική του διάρκεια, με τον Μποχωρίδη να αστοχεί υπό καλές προϋποθέσεις στην τελευταία «κανονική» επίθεση.

Εν κατακλείδι είδαμε έναν Άρη που σε φιλικό παιχνίδι δεν παραδόθηκε ποτέ, πάλεψε ως το τέλος και δικαιώθηκε, φανερώνοντας τη χημεία, τη θέληση και την ομοψυχία που έχουν οι παίκτες του. Και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό σημάδι για το ξεκίνημα μιας σεζόν…

To Top